29 / 03 / 2024

arnavutköydeki askeri alan imara açıldı mı

arnavutköydeki askeri alan imara açıldı mı

Arnavutköy’deki 111 dönümlük askeri alan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından sanayi tesisi ve depolama alanı ilan edildi. 

İstanbul'daki 12 milyon metrekarelik dev askeri arazi rezerv alan ilan edildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İstanbul Başakşehir'de yer alan dev askeri araziyi rezerv alan olarak imara açtı.

Sancaktepe Sarıgazi'de askeri arazi ticaret alanına çevrildi! İBB dava açtı!

Sarıgazi'de rezerv alan ilan edilen 4 dönümlük askeri arsa imar planı değişikliğiyle ticaret alanına çevrildi, mahkeme planı iptal etti.

Mahkemeden, Kartal’daki 56 bin 642 metrekarelik şehir parkı ve askeri alanın yapılaşmaya açılmasına dur kararı!

Mahkeme, TMMOB Şehir Plancıları Odası ve Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi tarafından açılan davanın ardından Kartal’daki 56 bin 642 metrekarelik şehir parkı ve askeri alanın yapılaşmaya açılmasına dur kararı verdi. İşte ayrıntılar..

Mimarlar Odası Kanal İstanbul projesi için yeni dava hazırlığında! 

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şube Başkanı Esin Köymen, Kanal İstanbul projesi sınırları içinde yer alan Başakşehir’deki 12.5 milyon metrekarelik askeri alanın yapılaşmaya açılması için dava hazırlığında olduklarını söyledi. 

Arnavutköy'deki 67 bin metrekarelik alanın imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Arnavutköy İlçesi, Yeşilbayır Mahallesi 247 ve 62 Parsele İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı. İşte  67 bin metrekarelik alanın imar planı değişikliği ile ilgili detaylar...

İstanbul Arnavutköy'de 67 dönümlük askeri alan resmen imara açıldı! Ticari işletmeler inşa edilebilecek!

İstanbul Arnavutköy’de 67 dönümlük askeri alan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nca ticaret alanı olarak imara açıldı. İşte ayrıntılar...

Tuzla'da 168 bin metrekarelik askeri alan için yeni imar planı hazırlandı! Yeni konutlar inşa edilebilecek!

Tuzla’da 168 bin metrekarelik askeri alanı; AVM, konut, otel imarına açan planların yürütmesi mahkemece durdurulunca yeni plan devreye alındı. İşte ayrıntılar...

Atatürk Orman Çiftliği'nin yapılaşmaya açılması davasında son durum ne?

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Atatürk Orman Çiftliği'nin askeri alan şeklinde yapılaşmaya açılmasıyla ilgili sürdürdüğü hukuksal mücadeleyi kazandı.

Tuzla'da askeri alan imara açıldı!

İstanbul Tuzla'daki 130 bin metrekarelik Jandarma Komando Tabur Komutanlığı arazisi imara açıldı.

Arnavutköy Askeri Yasak ve Güvenlik Bölgesi 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

Arnavutköy ilçesi, Askeri Yasak ve Güvenlik Bölgesinin ( Derbent Mevkii ) Revizyonuna ilişkin 1/5000 ölçekli 20.01.2021 tasdik tarihli Revizyon Nazım İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Atatürk Orman Çiftliği yapılaşmaya açılmayacak!

Ankara Bölge İdare Mahkemesi'nden, Etimesgut'ta tarımsal üretim alanı olan Atatürk Orman Çiftliği Birinci Derece Doğal ve Tarihi Sit Alanı'nın "askeri alan" şeklinde yapılaşmaya açılmasına izin çıkmadı. 

Sancaktepe Sarıgazi Mahallesi’ndeki askeri arazinin planları iptal edildi!

TOKİ’nin Sancaktepe'de bulunan 112 bin 441 metrekare büyüklüğündeki askeri alanı imar açan imar planlarına, idare mahkemesinden iptal kararı verildi. TOKİ, dev arazinin planlarında değişiklik yaparak yeni bir planı askıya çıkardı.

Arnavutköy'de 754 bin metrekarelik askeri alanın imar planları değişti!

Arnavutköy'de TOKİ'ye ait it 754 bin metrekare büyüklüğünde askeri alan imara açıldı. Yeni imar planları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı. 

arnavutköydeki askeri alan imara açıldı mı Haberi

arnavutköydeki askeri alan imara açıldı mı

TOKİ mülkiyetindeki Arnavutköy Hadımköy'deki toplam 202 bin metrekarelik parselin, 111 bin 235 metrekarelik bölümü için hazırlanan çevre düzeni, nazım ve uygulama imar planı değişiklikleri, Cumhurbaşkanlığı 1 No'lu kararnamesi uyarınca 16 Ocak 2019'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından resen onaylandı. 

Değişikliğe ilişkin plan açıklama raporlarına göre TOKİ'ye ait arazi, İstanbul'un anayasası kabul edilen 2009 tarihli 1/100 binlik Çevre Düzeni Planı'nda  “Askeri Alan ve Askeri Güvenlik Bölgesi” olarak belirlendi.

Raporda, askeri alanların kent içerisinde sınır oluşturduğu, kenti oluşturan fonksiyonların bütünlük ilişkisini engellediği belirtilerek plan değişikliğine konu parsel için kentsel gelişim ve nüfus dinamiklerini, yerel şartlarını ve ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak; dengeli, sağlıklı ve sürdürülebilir bir kent mekanı oluşturmak amacıyla plan değişikliği hazırlandığı belirtildi. Sözcü gazetesinden Özlem Güvemli'nin haberine göre, bu plan değişikliği ile...