27 / 04 / 2024

arsa fiyatları neden arttı

arsa fiyatları neden arttı

Sesli; “Demirde ve hazır betonda yaşanan son zamlarla birlikte kaba inşaat maliyetlerindeki hızlı artış, öz kaynağı yeterli olmayan firmaları ve müteahhitleri zora sokabilir.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

İstanbul'dan tersine göç başladı: Tekirdağ, Edirne ve Çanakkale'de arsa fiyatları resmen uçtu!

Megakentteki yüksek konut fiyatları, deprem riski ve hayat pahalılığı tersine göçü hızlandırdı. Megakentten kaçanlar, Tekirdağ, Edirne ve Çanakkale'yi mesken tuttu. Söz konusu illerde arsa fiyatları resmen uçtu. İşte detaylar...

Arsa yatırımcıları dikkat! Arsa fiyatları neden yükseldi? Arsa alırken neye dikkat edilmeli?

Konut fiyatlarındaki yüksek fiyat artışları vatandaşların arsaya yönelmesini sağladı. Arsaya talebin artmasıyla arsa fiyatları da yükselmeye başladı. Peki  arsa alırken neye dikkat edilmeli?

1929 yılında Beyoğlu'nda arsa fiyatları ne kadardı?

İstanbul Belediyesi 16 Ocak 1929'da Beyoğlu'ndaki 2 adet arsayı satılığa çıkarmış. Peki, 1929 yılında Beyoğlu'nda arsa fiyatları ne kadardı?

Altın fiyatları neden yükseldi? Yükselmeye devam edecek mi? Net yanıt geldi...

Altın fiyatlarının son zamanlarda aralıksız yükselemeye devam ediyor. Ons altın 2000 doları geçerken, gram altın 1859 lira ile rekor kırdı. Peki altın fiyatları neden yükseldi? Altın, yükselmeye devam edecek mi?

Petrolde zam furyası! Fiyatlar neden artıyor? Sebepleri bir bir sıralandı!

Petrol fiyatlarındaki artış ile beraber akaryakıt fiyatları zamlandı ve enflasyon korkusu büyüdü. Peki, petrol fiyatları neden zamlanıyor? Artık nereye kadar devam edecek ve ekonomiye etkileri ne olacak? İşte detaylar...

Bu ilde ev ve arsa fiyatları resmen 10 katına çıktı! Emlakçılar talep artışına yanıtsız kalıyor!

Türkiye'de plaj ve doğal güzellikleriyle ünlü olan Ege ve Akdeniz bölgelerinde ev ve arsa fiyatları hayrete düşürüyor. Yılda binlerce yabancı turist ağırlayan bu bölgelerde nüfus artışının ev ve arsa fiyatlarını artırdığı biliniyor.

Buğday fiyatları neden açıklanmadı? Çiftçiler dikkat! 2023 buğday alım fiyatlarında son dakika! 

Buğday fiyatlarının ne zaman açıklanacağı çiftçiler tarafından son günlerde en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki buğday fiyatları neden açıklanmadı?

Altın yatırımcıları soruyor: Altın fiyatları neden düştü? Nedeni ortaya çıktı! Hemen bakın!

14 Mayıs seçimi öncesinde Kapalıçarşı'da gram altın 1.500 TL oldu. Yatırımcılar altın fiyatlarındaki yükselişin devamını beklerken altın fiyatları düştü. Altın yatırımcıları soruyor: Altın fiyatları neden düştü? Nedeni ortaya çıktı! Hemen bakın!

Konut fiyatları neden yükseliyor? Konut Fiyat Endeksi'ndeki artış 4 yılda yüzde 652 oldu!

Konut satışları Nisan'da yüzde 35, yılın ilk dört ayında yüzde 18.6 düştü. Ancak fiyatlardaki yükseliş tüm hızıyla sürüyor. Peki konut fiyatları neden yükseliyor?

Altın 2 bin doların altına geriledi! Altın fiyatları neden düşüyor? Düşüş daha ne kadar devam edecek?

Uluslararası borsalarda 2 bin 50 dolara kadar yükselen altın yeniden düşüş trendine girdi. Ons altın kar satışlarıyla 2 bin dolar sınırının altına gerilerken, gram altın fiyatları da düştü. Peki, altın fiyatları neden düşüyor? Düşüş devam edecek mi? İşte uzmanından bu soruların yanıtları…

Yumurta fiyatlarından üretici de şikayetçi!  Peki fiyatlar neden yükseliyor?

 Son dönemde yumurta fiyatındaki hızlı yükseliş vatandaşı isyan ettirirken, üreticilerin de hızlı yükselişten memnun olmadığı ortaya çıktı. Peki üretici fiyat artışına ne diyor? Yumurta fiyatları neden yükseliyor?

Depremden sonra arsalara talep yüzde 200 arttı! Arsa fiyatlarında son durum ne? En çok talep hangi ilçelere?

Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, İstanbul'dan başlayan göç ve arsaya artan talep ile ilgili açıklamalarda bulundu. Depremden sonra arsalara talep yüzde 200 arttı! Arsa fiyatlarında son durum ne? En çok talep hangi ilçelere?

Tarım Bakanı Kirişçi'den 'gıda fiyatları neden artıyor?' sorusuna canlı yayında yanıt

Tarım Bakanı Vahit Kirişçi son dönemin en çok tartışılan "Gıda fiyatları neden artıyor?" sorusuna canlı yayında yanıt verdi. Bakan kirişçi, yerinde üretim ve tarım konusunda ise başlatılan projelerle ilgili bilgi verdi. Tarım Bakanı İstanbul'a gıdanın yolculuğu konusunda ise ilginç bir hesabı ortaya

arsa fiyatları neden arttı Haberi

arsa fiyatları neden arttı

Avrasyaİnt Yapı Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Üyesi Ali Sesli, özellikle İstanbul, İzmir, Ankara gibi büyükşehirlerde zaten yüksek olan arsa metrekare birim fiyatlarına, son dönemde demire gelen yüksek zamlar da eklenince, kaba inşaat maliyetlerinin ortalama yüzde 40 oranında arttığını söyledi. T.C. Merkez Bankası tarafından yapılan faiz indiriminin, beklendiği gibi konut kredilerine henüz etki etmediğini belirten Sesli, sektör, zamları satış rakamlarına yansıtmamışken, konut alıcıları için bu dönemin önemli bir fırsat olduğunu vurguladı. 


Proje ortaklığı yaptığı Reform Yapı ile birlikte Çekmeköy’deki Dreamlife Konutları’nın inşaatını sürdüren Avrasyaİnt Yapı’nın kurucu ortağı ve yönetim kurulu üyesi Ali Sesli, son dönemdeki sektörel gelişmelerle ilgili değerlendirmelerini paylaştı. “Geçen ay tonu bin 170 TL olan demir, şu anda bin 600 TL’ye yükseldi. Betonda da yüzde 10’luk bir artış...