29 / 03 / 2024

Arsa tapulu bina satışı

Arsa tapulu bina satışı

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında kendisine yöneltilen ''Babamızın dört dairesi vardı. Vefatı ile annem ve biz üç kardeşe birer daire kaldı. Ancak dairelerin olduğu bina, arsa tapulu. Yani hisseli. Daireleri satalım diyoruz, alan çıkmıyor. Bunun bir çaresi var mı?'' sorusunu yanıtladı

İki ilde arsa ve restoran satılacak! 

İki ilde yer alan arsa ve bina için satış ihalesi düzenleniyor. Satışa çıkarılan gayrimenkuller Adana ve Kahramanmaraş'ta yer alıyor.

1933 yılında İstanbul'da 40 bin arsa, 140 bin bina varmış!

1933 yılında İstanbul Belediyesi tarafından İstanbul'daki bina ve arsaların sayısı tespit edilmiş. Verilere göre İstanbulda 40 bin arsa 140 bin bina varmış.

Altındağ Belediyesi'nden satılık arsa ve bina!

Ankara İli Altındağ Belediye Başkanlığı, Ankara Altındağ'da yer alan arsa ve binayı satışa çıkardı. Merakla beklenen satış ihalesi 29 Kasım tarihinde yapılacak.

Altındağ Belediyesi başkentte iki arsa ve bina satacak!

Ankara İli Altındağ Belediye Başkanlığı, Ankara Hacettepe'de yer alan iki arsa ve üzerindeki yapıyı satışa çıkardı. Satış ihalesi 23 Ağustos 2023 tarihinde yapılacak.

Altındağ Belediye başkentte bina ve arsa satacak! İhalesi 16 Ağustos'ta!

Ankara İli Altındağ Belediye Başkanlığı, Ankara ili Altındağ İlçesinde yer alan arsa ve bina için satış ihalesi gerçekleştiriyor. Resmi Gazete'de yer alan ihale ilanındaki detaylara göre, söz konusu ihale 16 Ağustos'ta yapılacak.

Altındağ Belediyesi başkentte arsa ve bina satıyor! 

Ankara İli Altındağ Belediye Başkanlığı, Ankara ili Altındağ İlçesinde bulunan arsa ve üzerindeki yapıyı satışa çıkardı. Satış ihalesi 9 Ağustos 2023 tarihinde yapılacak.

O ilde kargir bina ve arsa satılacak! İhalesi 24 Mart'ta!

Van Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Van İpekyolu'nda yer alan kargir bina ve arsa için satış ihalesi düzenliyor.

O ilde 4 taksitle arsa ve bina satılacak! Yatırımcılar dikkat!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Malatya Battalgazi ilçesinde yer alan iki adet arsa ve binayı 4 taksitle satışa çıkardı. Satış ihalesi 31 Ocak 2023 tarihinde yapılacak.

İstanbul'da taksitle satılık arsa ve bina fırsatı! Belediye resmen duyurdu! 

Sancaktepe Belediye Başkanlığı, İstanbul ili, Sancaktepe ilçesi, Yenidoğan Mahallesi'nde yer alan 1 adet arsa ile 1 adet binayı satıyor. İşte ayrıntılar...

Evim tapuda arsa görünüyor ne yapmalıyım?

İskanı alınmamış ve kat irtifakı bulunmayan yapılardaki daireler halk arasında arsa tapulu olarak geçer. Peki, eviniz tapuda arsa görünüyorsa ne yapmanız gerekir? İşte detaylar…

O ilde yüzde 20 peşinat ve 24 taksit imkanıyla arsa, arazi, bina ve tarlalar satılıyor! 

Konya ili Karapınar Milli Emlak Şefliği, Konya ili, Karapınar ilçesinde yer alan 79 adet gayrimenkulü satıyor... 

İstanbul Kadıköy'de satılık arsa ve bina fırsatı! 

İstanbul Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, İstanbul Kadıköy Zühtüpaşa'da yer alan konut alanı imarlı arsa ve binayı satışa çıkardı. İşte bugünkü Resmi Gazete'de yer alan o ihale ilanı...

Üsküdar Belediyesi, 220 milyon TL'lik bina ve 60 milyon TL'lik arsa satacak!

Üsküdar Belediyesi, ek bütçe teklifi hazırladı ve belediye meclisine sundu. Ek bütçenin, 220 milyon liralık bina ve 60 milyon liralık arsa satışlarından karşılanacağı açıklandı...

Arsa tapulu bina satışı Haberi

Arsa tapulu bina satışı

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında kendisine yöneltilen ''Babamızın dört dairesi vardı. Vefatı ile annem ve biz üç kardeşe birer daire kaldı. Ancak dairelerin olduğu bina, arsa tapulu. Yani hisseli. Bu durumda komşularla anlaşamıyoruz. Daireleri satalım diyoruz, alan çıkmıyor. Bunun bir çaresi var mı?'' sorusuna cevap verdi. 

Babamızın dört dairesi vardı. Vefatı ile annem ve biz üç kardeşe birer daire kaldı. Ancak dairelerin olduğu bina, arsa tapulu. Yani hisseli. Bu durumda komşularla anlaşamıyoruz. Daireleri satalım diyoruz, alan çıkmıyor. Bunun bir çaresi var mı? ● E. U. 

Önce bir hususa dikkat çekeyim sonra okuyucumun sorusuna yanıt vereyim. Arsa tapulu gayrimenkul denince iki şey anlaşılıyor. Birincisi, ortak bir arsa üzerine yapılmış bir bina, kat irtifakı veya kat mülkiyeti kurulmamış. Okuyucumun anlattığı böyle...