18 / 04 / 2024

artmirasçı nasıl atanır

artmirasçı nasıl atanır

Ölüme bağlı tasarrufların çeşitleri arasında artmirasçı arama da yer alıyor. Kanunen mirasbırakan, ölüme bağlı tasarrufuyla önmirasçı atadığı kişiyi mirası artmirasçıya devretmekle yükümlü kılabiliyor. Peki, artmirasçı ataması nasıl yapılır?

Toplu yapılarda yönetici nasıl atanır?

Toplu yapı kapsamında bulunan blok yapıların her biri bağımsız bölüm maliklerinden oluşan blok kat malikleri kurulunca yönetiliyor. Peki, toplu yapılarda yönetici nasıl atanır? Kaç tane yönetici seçilir?

Bina yöneticisi nasıl atanır?

Anagayrimenkul üzerinde sekiz ve sekizden fazla bağımsız bölüm varsa bina yönetiminin oluşturulması zorunlu tutuluyor. Peki, bina yöneticisi nasıl atanır?

Vasiyeti yerine getirmek için görevli nasıl atanır?

Ölen bir kişinin vasiyeti üzerine vasiyet işlemleri gerçekleştirilirken bazı kuralların esas alınması gerekiyor.Aynı zamanda bu işlem gerçekleştirilirken bir görevli bulunması gerekiyor.Peki,vasiyeti yerine getirmek için görevli nasıl atanır?

Miras paylaşımı nasıl hesaplanır?

Miras; ölen kimsenin geride bıraktığı mallarda hakkı olan şahıslar ile her birinin payını ve bu paylarla ilgili hesap şekillerini gösteren hükümler olarak karşımıza çıkıyor. Peki, miras paylaşımı nasıl hesaplanır?

Konutta ipotek nasıl kaldırılır?

Tapuda ipotek kaldırma işlemi, kredi borcu biten tüketicinin evi üzerine alabilmesi için gerekli bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor. Peki, konutta ipotek nasıl kaldırılır? İşte, konutta ipotek kaldırma işlemi..

Aidat nasıl hesaplanır?

Apartman aidatı, apartmandaki ortak giderler için ödeniyor. Aidatın hangi giderler için hangi oranlarda ödenmesi gerektiği Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki, apartman aidatı nasıl hesaplanır?

Vali nasıl atanır?

5442 sayılı kanun kapsamında il genel idaresinin başı ve mercii olarak nitelendirilen valiler, Bakanlıkların talimat ve emirlerini yürütmekle ödevlidirler. Peki, vali nasıl atanır? İşte vali atamaları..

Pazar yeri nasıl kiralanır?

Belediye Gelirleri Kanunu uyarınca tahsil edilen işgaliye harcı karşılığında, semt ve üretici pazarlarındaki satış yerlerinin geçici olarak kullanım hakkı verilebiliyor. Peki, pazar yeri nasıl kiralanır?

Konut satışında değer artış kazancı nasıl hesaplanır?

Mesken, arsa, arazi ve işyeri gibi taşınmaz malların elden çıkarılması halinde satıcı, değer artış kazancı vergisi ödemek ile yükümlü olabiliyor. Peki, konut satışında değer artış kazancı nasıl hesaplanır?

Kira zam oranları nasıl hesaplanır?

Kira zamları, taşınmaz mal sahibi tarafından kiracısına belli bir oranda yapılıyor. Peki mesken kirasına ne kadar zam yapılır? İşyeri kirasına ne kadar zam yapılır? Kira zam oranları nasıl hesaplanır?

Dükkan kira zammı nasıl hesaplanır?

6098 sayılı kira kanununda yapılan değişikliklere göre mesken ve dükkan kira zam hesaplamaları birbirinden ayrıldı. Peki, dükkan kira zammı nasıl hesaplanır? İşte dükkan kira zam hesaplamaları..

Konut inşaat maliyetleri nasıl hesaplanır?

Konut inşaat maliyetleri, her sene Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından tespit edilen metrekare birim değerleri ile hesaplanıyor. Peki, konut inşaat maliyetleri nasıl hesaplanır?

Konut kira artış oranı nasıl hesaplanır?

Borçlar Kanunu gereğince; kira sözleşmelerinde kira bedelinin belirlenmesi dışında, kiracı aleyhine değişiklik yapılamıyor. Peki ev sahibi kiracısına en fazla ne kadar zam yapabilir? Konut kira artış oranı nasıl hesaplanır?

artmirasçı nasıl atanır Haberi

artmirasçı nasıl atanır

Artmirasçı ataması nasıl yapılır?

Miras Hukukuna göre, ölüme bağlı tasarrufların çeşitleri arasında artmirasçı arama da yer alıyor. Kanunen mirasbırakan, ölüme bağlı tasarrufuyla önmirasçı atadığı kişiyi mirası artmirasçıya devretmekle yükümlü kılabiliyor.


Aynı yükümlülük artmirasçıya yüklenemez. Bu kurallar belirli mal bırakmada da uygulanıyor.


Artmirasçıya geçiş

Tasarrufta geçiş anı belirtilmemişse miras, önmirasçının ölümüyle artmirasçıya geçer.


Tasarrufta geçiş anı gösterilmiş olup önmirasçının ölümünde bu an henüz gelmemişse miras, güvence göstermeleri koşuluyla önmirasçının mirasçılarına teslim edilir.


Mirasın artmirasçıya geçmesine herhangi bir sebeple olanak kalmadığı anda miras, önmirasçıya; önmirasçı ölmüşse onun mirasçılarına kesin olarak kalır.


Güvence

Önmirasçıya geçen mirasın sulh mahkemesince defteri tutulur. Mirasbırakan açıkça bağışık tutmadıkça, mirasın önmirasçıya teslimi onun güvence göstermesine bağlıdır. Taşınmazlarda bu güvence, yeterli görüldüğü takdirde mirası geçirme yükümlülüğünün tapu kütüğüne şerh verilmesiyle de sağlanabilir.


Önmirasçı güvence göstermez veya artmirasçının...