26 / 04 / 2024

asansör kontrolü

asansör kontrolü

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, A Tipi muayene kuruluşu olarak 2012 yılından bu yana asansörlerin periyodik kontrollerini yapan TSE bugüne kadar toplam 341 bin 645 asansör kontrolü gerçekleştirdiğini açıkladı.

Ahmet Çetinkaya: Eski asansörler mutlaka kontrol edilmeli!

İskenderun Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çetinkaya asansör işletme, bakım ve peryodik kontrol yönetmeliği uyarınca yapılacak kontrollerin önümüzdeki aylarda sıkılaştırılması ve eski asansör kontrollerinin acilen yenilenmesi talebinde bulundu

Asansör Periyodik Kontrol Yönetmeliğinde Değişiklik!

Asansör Periyodik Kontrol Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31699 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bağcılar'da 1466 asansör mühürlendi! 

Bağcılar'da kamu kurumları, okul, hastane, ibadethane, iş yeri ve konutları kapsayan 3 bin 64 asansöre kontrol yapıldı. Kontrol sonucunda bin 466 asansör mühürlenerek hizmet dışı bırakıldı. 

Asansör periyodik kontrol yönetmeliği 2018!

Asansör Periyodik Kontrol Yönetmeliği, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte asansör periyodik kontrol yönetmeliği 2018..

Türk asansör sektörü 500 milyon dolar ciroya sahip!

ASFED Başkanı Atik, "Türk asansör sektörü montaj, belgelendirme hizmetleri, periyodik kontrol hizmetleri, aksam üretimi ve bakım hizmetleri genelinde yaklaşık 500 milyon dolar seviyelerinde bir ciroya sahiptir." dedi.

TSE 341 bin 645 asansörü kontrolden geçirdi!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, A Tipi muayene kuruluşu olarak 2012 yılından bu yana asansörlerin periyodik kontrollerini yapan TSE bugüne kadar toplam 341 bin 645 asansör kontrolü gerçekleştirdiğini açıkladı.

Ümraniye Belediyesi'nden asansör muayene hizmetleri birimi!

Ümraniye Belediyesi, ilçe sınırları içinde bulunan asansörlerin periyodik kontrol faaliyetlerini artık kendi içinde kurduğu “Ümraniye Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü Asansör Muayene Hizmetleri” birimi ile yapacak ve bu hizmet Türkiye’de ilk defa Ümraniye Belediyesinde uygulanacak.

Aydın Nazilli'de asansör kazası!

Aydın Nazilli'de bir iş yerinin asansör kabininin, bakım sonrası kontrol edilirken düştü. Yaklaşık 2 metre yükseklikten zemine düşen asansör kabinindeki Hasan Basri Karadayı ve İbrahim Özleyen yaralandı.

Yapılarda asansör sayısı 500 bine dayandı!

Fikri Işık, yapı kullanım izni almış binalarda toplam 477 bin 386 asansör bulunduğunu, bakanlıkça yetkilendirilen 25 A tipi muayene kuruluşunca, her asansöre yönelik yılda bir defa periyodik kontrol yapıldığını bildirdi.

Ankara'da asansör riski tavan yaptı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık: "Yapı kullanım izni almış binalarda toplam 477 bin 386 adet asansör var. Bakanlıkça yetkilendirilen 25 adet A tipi muayene kuruluşunca her asansöre yönelik olarak yılda bir defa periyodik kontrol yapılıyor" dedi.

KONE, asansör bekleme süresini kısaltıyor!

1910 yılında Finlandiya'da kurulan Kone asansör, akıllı destinasyon sistemi ile asansör bekleme süresini kısaltıyor. KONE Polatis™ destinasyon kontrol sistemi, bekleyen yolcuların sayısını ve gidilecek katları da dikkate alıyor.

Asansör Güvenliği Testi nasıl yapılır?

ThyssenKrupp Asansör Türkiye Genel Müdürü Turgay Şarlı, Asansör İşletme, Bakım ve Periyodik Kontrol Yönetmeliği’nin yürürlüğe girmesinin sektör adına büyük bir gelişme olduğunu belirtti.

Yeşil etiketi olmayan asansör güvenilir mi?

“Yeşil etiketi olmayan asansörlere binmeyin” uyarısı yapan Ayşegül Nuhoğlu, “Asansör İşletme, Bakım ve Periyodik Kontrol Yönetmeliği’ne göre her asansörün bir kimliği ve asansörün görünür bir yerine asılı yeşil etiketi olmalı.

Yeni yönetmelik asansör kazalarını en aza indirecek

ThyssenKrupp Asansör Türkiye Genel Müdürü Turgay Şarlı, Asansör İşletme, Bakım ve Periyodik Kontrol Yönetmeliği’nin yürürlüğe girmesinin sektör adına büyük bir gelişme olduğunu belirtti.

asansör kontrolü Haberi

asansör kontrolü

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, A Tipi muayene kuruluşu olarak 2012 yılından bu yana asansörlerin periyodik kontrollerini yapan Türk Standardları Enstitüsünün (TSE) bugüne kadar toplam 341 bin 645 asansör kontrolü gerçekleştirdiğini bildirdi.


Bakan Özlü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TSE'nin geçen yıl gerçekleştirdiği asansör kontrollerini değerlendirdi.


Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği'nde 2012 yılında yapılan düzenlemeyle binalarda kullanılan asansörlerin periyodik yıllık kontrollerinin, "TS EN ISO IEC 17020" standardına göre A Tipi Akredite Muayene Kuruluşları tarafından yapılmasının kararlaştırıldığını hatırlatan Özlü, 2012 yılı itibarıyla asansör kontrollerine başlayan TSE'nin, söz konusu yönetmeliğin ve ilgili tebliğin 2015 yılında değişmesinin ardından da mevzuatın yeni gereklerini sağlayarak hizmet vermeye devam ettiğini söyledi.


TSE'nin A Tipi Muayene Kuruluşu olarak nasıl çalıştığını anlatan Özlü, "TSE, asansörlerin kontrolünü yaparak tespitte bulunuyor,...