29 / 03 / 2024

Bağcılar'da 1466 asansör mühürlendi! 

Bağcılar'da 1466 asansör mühürlendi! 

Bağcılar'da kamu kurumları, okul, hastane, ibadethane, iş yeri ve konutları kapsayan 3 bin 64 asansöre kontrol yapıldı. Kontrol sonucunda bin 466 asansör mühürlenerek hizmet dışı bırakıldı. 



Bağcılar Belediyesi kamu kurumları ve konutları kapsayan 3 bin 64 asansöre denetim yaptı. Yapılan kontroller sonucunda asansörlerin yarısından fazlası mühürlendi. 

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre, Ruhsat ve Denetim Müdürlüğünce “Asansör İşletme, Bakım ve Periyodik Kontrol Yönetmeliği” doğrultusunda asansörden kaynaklı can ve mal kayıpları olmaması için yapılan denetimler sürüyor. Asansörler, mühendisler tarafından kuyu dibi kabin içi ve kabin üstü olmak üzere detalı incelemeden geçiriliyor.

Bağcılar genelinde kamu kurumları, okul, hastane, ibadethane, iş yeri ve konutları kapsayan toplam 3 bin 64 asansörde periyodik kontrol yapıldı.Kontroller sonucunda kullanıma uygun 686 asansör yeşil, güvensiz 643 asansör ise kırmızı olarak etiketlendi. Kusurlu 52 asansöre sarı ve hafif kusurlu 1683 asansöre de mavi etiket yapıştırıldı. Ayrıca, toplam 1466 asansör mühürlenerek hizmet dışı bırakıldı. 
yapıştırılarak yeniden hizmete açılıyor.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı asansörlerin kontrollerini düzenli bir şekilde yaptıklarını belirterek, "Hemşehrilerimizin can ve mal emniyetini her şeyden önce gelir. Biz belediye olarak yönetmeliği planlı ve düzenli bir şekilde uyguluyoruz. Asansörlerin ayda bir kez bakımını ve yılda bir kez periyodik kontrolünü yapıyoruz."

 


Geri Dön