24 / 04 / 2024

Bağcılar'da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

Bağcılar'da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

Bağcılar Belediye Başkanlığı görevine 2009 yılından beri devam eden Lokman Çağırıcı, Bağcılar'da sürdürülen kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Çağırıcı, "Bağcılar’ın tamamında çalışmalarımız devam ediyor. TOKİ ile olan projelerimiz var. Bu çalışmalar da devam ediyor" dedi.



Bağcılar Belediye Başkanlığı görevine 2009 yılından beri devam eden Lokman Çağırıcı, Bağcılar'a yapılan yatırımlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Aydınlık Gazetesi'nden Gökhan Büyük'ün haberine göre; Lokman Çağırıcı, Bağcılar’ın otopark sorunundan kentsel dönüşüm çalışmalarına, gençler için yapılan çalışmalardan İBB tarafından yapımı durdurulan yurt binasına, yeşil alan çalışmalarından Bağcılar Belediyesi’nin İBB ile olan iletişimine ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliklerine kadar pek çok konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun belediyeler arasında ayrımcılık yaptığını ileri süren Lokman Çağrıcı, İBB’nin 16 milyona hizmet sloganıyla yola çıktığını fakat siyasi bir bakış içinde olduğunu dile getirdi. Sözlerine kısaca Bağcılar’ın tarihçesini anlatarak başlayan Çağırıcı, kendisine yöneltilen soruları şu şekilde yanıtladı:

 Bağcılar da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

Bağcılar, İstanbul’un en fazla nüfusa sahip ilçelerinden biri. Beklenen büyük İstanbul depremine Bağcılar’ı nasıl hazırlıyorsunuz? Kentsel dönüşüm nasıl ilerliyor?

Bağcılar yüzde 70'i, 1999 depremi öncesinde yapılaşmış bir yer. Yüzde 70'inin mutlaka dönüşmesi gerekiyor. Dönüşüme ilk başlayan ilçeyiz fakat bu istediğimiz hızda ilerlemiyor. Çünkü vatandaşın beklentisi çok farklı. Vatandaş kentsel dönüşümü ranta dönüştürmek için bir fırsat olarak görüyor. Halbuki bunu binasının yenilenmesi için bir fırsat olarak görmesi gerekiyor. Daha fazla nasıl alırım mantığı devreye girince bu sefer kentsel dönüşüm zorlaşıyor. Biz Bağcılar Belediyesi olarak strateji eylem planımızı hazırladık. Bakanlık da onayladı. Şu ana kadar Bağcılar’ın tamamında çalışmalarımız devam ediyor.  TOKİ  ile olan projelerimiz var. Bu çalışmalar da devam ediyor.

 Bağcılar da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

‘PARSELLER KÜÇÜK KAT SAYISINI DÜŞÜRMEK ZOR’

Mahalle halkı kentsel dönüşümün dikey (site) olarak ilerlediğini söylüyor. Bu konu hakkında düşünceleriniz nelerdir?

Dikey yapılaşma İstanbul’un tamamında olan bir sorun. Buralarda küçük parseller oluşmuş. Bağcılar’da 48 bin parsel var, bunların 40 bini maalesef 250 metrekarenin altında... Parseller küçük olunca doğal olarak bir araya gelip de bina yaptıklarında, bina yükselmek zorunda kalıyor. Yani orada kat sayısını düşürmek çok zor. Vatandaşa bunu yüklemek zorunda kalacaksınız ve dışarıda insanlar kalacak. Bu tamamen imkansızlıktan ortaya çıkan bir sonuç. Ama biz bunu mümkün olduğu kadar küçültmeye çalışıyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımız var. Orada mülk sahibi olanlardan ilave katkı payı alıyoruz, biraz daha iyileştirmeye gidiyoruz.

 Bağcılar da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

‘OTOPARKIN ÇÖZÜMÜ KENTSEL DÖNÜŞÜM’

Araç park sorununun çözülmesi için Bağcılar Meydan’ına bin araç kapasiteli otopark yapıldı. Bu çalışma yeterli olur mu? Bu konuda başka çalışmalarınız var mı?

Otopark sorunu maalesef büyük şehirlerin ortak sorunu. Bugün otopark yaparak Bağcılar’ın otopark problemini çözmeye kalksanız, Bağcılar’ın dörtte birini otopark yapmanız lazım. Bu yolla bir sonuç elde edemezsiniz. Biz kentsel dönüşüm çalışmalarında her daireye, her dükkâna ve her bağımsız bölüme bir otopark yapma sorumluluğu getiriyoruz. Otopark sorununun da tek çözümü kentsel dönüşüm.

 Bağcılar da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

‘68 DÖNÜMLÜK MİLLET BAHÇESİ’

Yeşil alanların artırılması ile ilgili çalışmalarınız var mı?

Bu konuda mümkün olduğu kadar istimlak ederek, satın alarak, bulduğumuz alanı yeşile dönüştürmeye çalışıyoruz. Tabii bazen yeşil alanlar talan edildi diye CHP’nin çıkardığı üzücü bir tartışma var. Boş alandaki vatandaş arazilerini de bunlar devletin sanıyor. Vatandaşın arazisini elinden alamazsınız. Ama oralardan imkânlar ölçüsünde istimlak ettiğimiz, elimize geçen alanları dönüştürüyoruz. En son Bağcılarımıza Cumhurbaşkanımızın desteği ile 68 dönümlük bir şahıs arazisini aldık. Ve şimdi oraya millet bahçesi yapıyoruz.

Bağcılar'da kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

2023'e kadar 100 bin konut dönüşecek!


Geri Dön