20 / 04 / 2024

Ankara Altındağ'da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

Ankara Altındağ'da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

Başkent Ankara'da en yoğun gecekondulaşmanın yaşandığı Altındağ'da kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.



Ankara'da en yoğun gecekondulaşmanın yaşandığı Altındağ'da kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Sabah gazetesinde yer alan habere göre,  yıkılan gecekonduların yerini modern konutlar alırken bazı bölgelerde ise gecekondulardan arta kalan molozların temizlik çalışması devam ediyor. 31 Mart yerel seçimlerinin ardından Altındağ Belediye Başkanı seçilen Doç. Dr. Asım Balcı, özellikle Önder Mahallesi civarında yaşanan moloz şikâyetlerine anında müdahale ederek vatandaşın sorunlarını çözdü. Bölge halkının bu konuda çok fazla şikâyette bulunduğunu söyleyen Başkan Balcı, önemli bir çevresel sorunu giderdiklerini belirtti.

YÜZDE 50'Sİ TAMAM

Önder Mahallesi'nde 2 bin 500 kaçak yapının yıkılmasından sonra bölgede görüntü ve çevre kirliliği oluşturan moloz dağları Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı'nın talimatıyla kaldırıldı. Balcı'nın göreve gelir gelmez moloz temizliği talimatını vermesinin ardından harekete geçen Altındağ Belediyesi ekipleri bölgede yaklaşık 15 gün boyunca devam eden çalışmalar neticesinde bin 500 kamyon moloz bölgeden kaldırıldı. Şu ana kadar yapılan işlemin yüzde 50'sinin tamamlandığını belirten ekipler bir bu kadar daha moloz atığının bölgeden taşınacağını dile getirdi.

ANINDA MÜDAHALE

Vatandaşın her sorununu anında çözüme kavuşturmak için hassasiyet gösterdiklerini söyleyen Doç. Dr. Asım Balcı, "Bilindiği üzere Altındağ'da önemli bir kentsel dönüşüm yaşanıyor. Bu dönüşüm sonucunda yıkılan gecekondulardan arta kalan molozlar bölge halkını da rahatsız ediyor. Özellikle Önder Mahallesi'nde yıkımı gerçekleştirilen ancak kaldırılmayan molozlar nedeniyle vatandaşların talepleri vardı. Sorunu çözmek için ekiplerimizle birlikte yoğun bir çalışma gerçekleştirerek moloz kaplı bölgeyi temiz bir hale getirdik. Bundan sonra yıkılan her kaçak yapıdan arta kalan molozları anında bertaraf etmek için özen göstereceğiz" diye konuştu.


Geri Dön