25 / 04 / 2024

ataşehir deprem riski nedir

ataşehir deprem riski nedir

İstanbul Ataşehir Belediye ekipleri, ilçe genelinde riskli binaların yıkımı için çalışmalara başladı. Ekipler, dün sabah polisle birlikte geldiği mahallede 2014 yılından bu yana riskli, çürük raporu bulunan binalarda oturanların, evlerini boşaltmasını istedi.

Tüketiciler Birliği'nden deprem riski bahanesiyle kasko yapmayan sigorta şirketlerine kritik uyarı!

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, depremden etkilenen 11 şehir dışında da araç ve konut için kasko yaptırmak isteyenlerin bazı sigorta şirketleri tarafından "deprem riski" bahanesiyle geri çevrildiğini dile getirdi.

Eskişehir'de deprem riski yüksek: Yerleşim olmayan yerler imara açılmamalı!

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) "Fay üzerinde yaşayan kentlerimiz" rapor serisine Eskişehir ilini de ilave etti. JMO raporundaki verilere bakıldığında, Eskişehir zeminin birçok bölümünün alüvyondan oluştuğu ortaya çıkıyor. Rapora göre, Eskişehir'in deprem riski yüksek.

Van iç havzasındaki büyük barajlar deprem riski altında uyarısı!

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Tosun, Van iç havzasındaki büyük barajların deprem riski altında bulunduğunu dile getirdi.

Ataşehir deprem toplanma alanları! 

İstanbul’da yaşanan 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından gözler yeniden alınması gereken tedbirlere ve deprem toplanma alanlarına çevrildi. Peki Ataşehir deprem toplanma alanları nerede? İşte Ataşehir deprem toplanma alanları...

Ataşehir Belediyesi'nden Temel Afet Bilinci eğitimi!

Ataşehir AKOM ve Ataşehir Belediyesi AKUT Enstitüsü işbirliğiyle 1-7 Mart “Deprem Haftası” etkinlikleri çerçevesinde, ilçe sınırlarındaki 5 bin 368 ilköğretim ve lise öğrencisine “Temel Afet Bilinci” eğitimleri verildi.

Ataşehir İçerenköy Mahallesi kentsel dönüşüme açıldı!

Türkiye’nin en büyük mahallesi olan İstanbul'un Ataşehir İlçesi, İçerenköy Mahallesi, Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’a göre riskli alan ilan edildi. Karar yürürlüğe girdi.

Ataşehir'de inşaat hakkı 3 kattan 20 kata çıktı!

Ataşehir’de ‘rezerv yapı alanı’ ilan edilen gecekondu bölgesinin yeni planlarında inşaat hakkı 3 katken 20 kata çıktı, nüfus yoğunluğu arttı. Şehir Plancıları Odası: ‘Afet riski’ göz ardı edilmiş

Manisa Ulucami bölgesindeki konutlar deprem riski taşıyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve İmar Komisyonu Üyesi Mehmet Palabıyık ise bölgede deprem riski taşıyan konutlar olduğunu ifade ederek, “Bölgede halkımız uçurum kenarında yaşıyor" dedi.

Kadir Topbaş: Deprem riski taşıyan alanlar 3. havalimanının bulunduğu bölgeye taşınacak!

Deprem riski taşıyan alanların üçüncü havalimanının bulunduğu bölgelerde yeni yerleşim alanlarına taşınacağını söyleyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Riskli bölgelerin en az yüzde 50'si yeşil alana dönüştürülecek" dedi...

Ataşehir’de deprem bilinçlendirme çalışmaları sürüyor!

Ataşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi ( AKOM ) tarafından düzenlenen “ Depreme Ne Kadar Hazırlıklıyız? ” konulu panellerden ikincisi Prof. Dr. Naci Görür’ün katılımıyla gerçekleşti.

Ataşehir'de Depreme Ne Kadar Hazırlıklıyız? paneli düzenlendi!

Ataşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi ( AKOM ) , Deprem Haftası etkinlikleri çerçevesinde “ Depreme Ne Kadar Hazırlıklıyız? ” sorusuna konusunda uzman olan isimlerle cevap aradı...

Ataşehir'de depreme ne kadar hazırlıklıyız paneli düzenlenecek!

Ataşehir’de afetlere karşı hazırlık devam ediyor. Ataşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi ( AKOM ) tarafından Deprem Haftası etkinlikleri çerçevesinde “Depreme Ne Kadar Hazırlıklıyız” konulu panel düzenleniyor...

İMKB, İstinye binasının ikizini Ataşehir'de yapacak!

İMKB, İstinye'deki altyapısının ikizini Ataşehir'de yapacak, Anadolu'da deprem bölgesi olmayan bir şehirde de olağanüstü yedek merkezi oluşturacak

ataşehir deprem riski nedir Haberi

ataşehir deprem riski nedir

Ataşehir Belediyesi riskli binaları ortadan kaldırmak için çalışmalara başladı. Hürriyet'te yer alan habere göre; İstanbul Ataşehir Belediyesi ekipleri, dün sabah polisle birlikte geldiği mahallede 2014 yılından bu yana riskli, çürük raporu bulunan binalarda oturanların, evlerini boşaltmasını istedi.

Evlerini yıktırmak istemeyen bina sakinleri ve görevliler arasında arbede yaşandı. Belediye ile yapılan görüşmelerin ardından, binalarda yaşayanların evlerini boşaltmaları için 1 hafta süre verildi.

KISA SÜREDE YIKILMASI GEREKİYOR  

Ataşehir Belediyesi’nden alınan bilgiye göre, İzmir depreminin ardından riski binaların yıkım çalışmaları hızlandırıldı. Bu bağlamda çürük raporu bulunan Ataşehir'deki 84 binanın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın emriyle yıkılması gerekiyor, belediye ekipleri de vakit kaybetmeden yıkım çalışmalarına başlayacağı aktarıldı. 

Edinilen bilgilere göre, Yeni Sahra Mahallesi Bostan Sokak ve civarındaki 84 ayrı binada yaşayanlar 2014 yılında evlerini 'depreme dayanıklı değil' diyerek...