16 / 04 / 2024

Ataşehir'de Depreme Ne Kadar Hazırlıklıyız? paneli düzenlendi!

Ataşehir'de Depreme Ne Kadar Hazırlıklıyız? paneli düzenlendi!

Ataşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi ( AKOM ) , Deprem Haftası etkinlikleri çerçevesinde “ Depreme Ne Kadar Hazırlıklıyız? ” sorusuna konusunda uzman olan isimlerle cevap aradı...



Ataşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), “Depreme Ne Kadar Hazırlıklıyız?” konulu panel düzenledi.

 

Ataşehir Belediyesi afetlere karşı hazırlık çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Ataşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), Deprem Haftası etkinlikleri çerçevesinde “Depreme Ne Kadar Hazırlıklıyız?” sorusuna konusunda uzman olan isimlerle cevap aradı. Panelde, Marmara Bölgesi’nde yaşanan ve Türkiye’yi her yönü ile derinden etkileyen 17 Ağustos 1999 depremi sonrası beklenen İstanbul depremi ile ilgili yapılan hazırlıklar, yapılması gereken çalışmalar irdelendi.

 

Ataşehir Belediyesi Nikah Salonu’nda gerçekleşen panelin açılış konuşmasını İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Öğretim Üyesi ve TMMOB Jeofizik Mühendisliği Odası Başkanı Doç Dr. Oğuz Gündoğdu gerçekleştirdi. Gündoğdu panelde yaptığı konuşmada; afetler konusunda eğitimin önemini vurguladı ve yaptığı sunumlarla Japonya gibi diğer ülkelerin uygulamalarından örnekler gösterdi. Ateşehir Belediyesi’ne böyle önemli bir konuda duyarlılığı için teşekkür eden Gündoğdu, İstanbul’da özellikle  Marmaray  ve Metrobüs hatlarının güvenliği ve erken uyarı sistemleri konusundaki kaygılarını dile getirdi.

 

Panelde Mahalle Afet Gönüllüleri (MAG) İstanbul Başkanı Hüseyin Karadayı, Afetlerde Toplumun Yeri ve Mahalle Afet Gönüllüleri konusunu irdelerken, Afet Yönetimi Uzmanı Özden Işık ise Afet Yönetimi ve Afetlerde Kadının Rolü ile ilgili görüş ve bilgilerini izleyicilerle paylaştı.


Geri Dön