29 / 03 / 2024

Ataşehir riskli bina boşaltma

Ataşehir riskli bina boşaltma

Ataşehir'de riskli binanın boşaltılması sırasında bina sakinleri ve belediye görevlileri arasında tartışma çıktı. Olayın büyümesini polis ekipleri engelledi.

Başakşehir'deki riskli bina stoku yüzde 13'e indi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Başakşehir Belediyesi, kentsel yenileme çalışmalarını da sürdürüyor. Yapılan çalışmalarla ilçedeki riskli bina stoku yüzde 13'e indi. 

Başakşehir'de riskli bina oranı yüzde 13'e indi!

İstanbul Başakşehir’de depreme güvenli konut sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Başakşehir genelinde süren kentsel yenileme çalışmalarıyla 2009'da yüzde 50 olan riskli bina stoku oranı yüzde 13’e düşürüldü. 

Ataşehir Mustafa Kemal, Aşık Veysel, Yeni Sahra mahalleleri 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Ataşehir ilçesi, Mustafa Kemal, Aşık Veysel, Yeni Sahra, ve Yakın Çevresi Mer'i Nazım İmar Planlarına, Riskli Yapılara ilişkin ( plan notu ilavesi ) 1/5000 ölçekli 12.11.2021 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Ataşehir'de 19 milyon TL'ye icradan satılık arsa ve bina!

İstanbul Anadolu 12. İcra Dairesi, İstanbul Ataşehir'de yer alan arsa ve binayı 19 milyon 50 bin TL bedelle satışa çıkardı.

Ataşehir'de 8.6 milyon TL'ye icradan satılık 5 katlı bina!

T.C. İstanbul Anadolu 25. İcra Dairesi, İstanbul ili, Ataşehir ilçesi, Küçükbakkalköy Mahallesi'nde yer alan 5 katlı binayı 8 milyon 616 bin 438 TL'ye satıyor...

İstanbul'da 200 binden fazla riskli bina bulunuyor!

İstanbul İl Afet Risk Azaltma Planı Hazırlık Toplantısı'nda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul'da 200 binden fazla riskli bina bulunduğunu dile getirdi. 

Ataşehir'de riskli binalar yıkılıyor!

İstanbul Ataşehir Belediye ekipleri, ilçe genelinde riskli binaların yıkımı için çalışmalara başladı. Ekipler, dün sabah polisle birlikte geldiği mahallede 2014 yılından bu yana riskli, çürük raporu bulunan binalarda oturanların, evlerini boşaltmasını istedi.

Ataşehir'de 11.9 milyon TL'ye icradan satılık bina!

İstanbul Anadolu 17. İcra Dairesi, Ataşehir ilçesi, Barbaros mahallesinde bulunan Hayat İş Merkezi ve arsasını satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkullerin satış bedeli 11 milyon 912 bin TL olarak belirlendi.

Ataşehir Yukarı Dudullu için riskli alan kararı!

İstanbul ili, Ataşehir ilçesi, Yukarı Dudullu Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı alanlar "riskli alan" ilan edildi.

Ataşehir'de riskli bina boşaltılırken arbede yaşandı!

Ataşehir'de riskli binanın boşaltılması sırasında bina sakinleri ve belediye görevlileri arasında tartışma çıktı. Olayın büyümesini polis ekipleri engelledi.

Ataşehir'de riskli binanın boşaltılması sırasında arbede çıktı!

Ataşehir Kayışdağı Caddesi üzerinde bulunan apartman riskli olduğu gerekçesiyle tahliye edildi. Olay sırasında bina sakinleri ile belediye görevlileri arasında arbede çıktı. 

Ataşehir'deki riskli İmar İskan Blokları yıkılıyor!

Ataşehir’de yılların çözülemeyen problemi Yenişehir Mahallesi’nde yer alan İmar İskan Blokları yıkılarak yerine yenisi yapılacak.

Ataşehir Küçükbakkalköy riskli alan imar planı askıda!

İstanbul Ataşehir İlçesi, Küçükbakkalköy Mahallesi 1978 ada 1 parsel, 1988 ada 1 parsel ve 1989 ada 1 parsele ilişkin olarak hazırlanan 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Nazım ve Uygulama İmar Planı Değişikliği askıda...

Ataşehir riskli bina boşaltma Haberi

Ataşehir riskli bina boşaltma

İstanbul Ataşehir'de riskli binanın boşaltılması sırasında bina sakinleri ve belediye görevlileri arasında arbede yaşandı. Çalışan görevli ile vatandaşlar arasında çıkan arbedenin büyümesine çevik kuvvet engel oldu.

Sözcü'de yer alan habere göre, Kayışdağı Caddesi üzerinde bulunan apartmana riskli olduğu gerekçesiyle yıkım kararı verildi. Tebligat gönderilmesinin ardından bu sabah saatlerinde belediye ekipleri çevik kuvvet polisiyle binayı boşaltmaya geldi. Gaz ve elektriklerin kesilmesi için çalışmalara başlandı. Ancak bina sakinleri görevlilerle tartışmaya başladı.

Bir görevli ile bina sakinleri arasında çıkan arbedenin büyümesine çevik kuvvet ekipleri engel oldu. Daha sonra polis ekipleri eşliğinde binaya giren görevliler doğalgaz ve elektriği kesti. Yıkımın önümüzdeki günlerde yapılacağı...