25 / 04 / 2024

İstanbul'da 200 binden fazla riskli bina bulunuyor!

İstanbul'da 200 binden fazla riskli bina bulunuyor!

İstanbul İl Afet Risk Azaltma Planı Hazırlık Toplantısı'nda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul'da 200 binden fazla riskli bina bulunduğunu dile getirdi. 



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul İl Afet Risk Azaltma Planı Hazırlık Toplantısı'nda İstanbul'da riskli binaların sayısına ilişkin değerlendirmede bulundu. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; İmamoğlu, İstanbul'da ve Türkiye'de milyonlarca konut dönüştürüldüğünü, buna rağmen milyonlarca konutun dönüştürülme zorunluluğu olduğunu altını çizerek, şu açıklamalarsa bulundu: 

İstanbul da 200 binden fazla riskli bina bulunuyor!

"Bunun rakamı da 6 milyon konutun üzerinde. Bunun da ciddi bir bölümü İstanbul'da, 790 bin yapı İstanbul'da. Biz 'olacak mı olmayacak mı?' kısmının ötesinde ortak akılla, katılımla ve ortak mücadeleyle süreci tamamlamakla mesulüz. Bu anlamda İBB olarak hem somut tespitlerimizi yaparken somut adımların atıldığı bir kuruluz. Bunun tek başına bir ilçe belediyesine ya da büyükşehir belediyesine ya da bakanlıklara ya da bu ülkeyi yöneten hükümete mal edilemeyeceği konusunda da aynen Fatma Şahin başkanımız gibi düşünüyorum. Burada bir tek düşünceye bağlı bir mekanizma üretmemiz lazım. Bu manada deprem konusu olduğunda farklı konularda olduğu gibi bazı kentlerde deprem konseyinin oluşması gerçekten üst bir kurul marifetiyle siyaset üstü mekanizmayla en hızlı kararın alındığı ve uygulamaya alındığı ve uygulamaya  geçildiği bir biçimde hiçbir siyasi münazaranın parçası yapılmaksızın bilimsel dayanağı olan bir biçimde yönetilmesinin önü açılmalıdır."

İstanbul'da riskli yapı olarak tespiti yapılan 62 bin 719 bina yıkıldı!


Geri Dön