25 / 04 / 2024

atinaya cami yapılacak mı

atinaya cami yapılacak mı

Atina'da inşa edilmesi planlanan cami için mecliste görüşülen önergede hükümet ortakları SYRIZA ve ANEL uzlaşma sağlayamadı

BM Yunanistan'a cami yapılması için uyarılarda bulundu!

Türkiye, Birleşmiş Milletler'de (BM) Yunanistan'daki insan hakları durumunun incelendiği oturumda, başkent Atina'ya yapılması kararlaştırılan cami projesinin yerine getirilmesi ve Müslümanlara mezarlık tahsis edilmesi tavsiyesinde bulundu.

Atina'ya cami yapılmalı milli güvenlik açısından önemli!

Attiki Eyalet Başkanı Duru: "Atina’da cami yapılması milli güvenlik açısından gerekli" dedi. Yunanistan’da, Attiki Eyaleti Başkanı Rena Duru, başkent Atina’ya cami yapılmasının ülkenin milli güvenliği açısından bir ihtiyaç olduğunu belirtti.

Hüseyin Zeybek: Atina'ya cami yapılmalı!

Yunanistan iktidar partisi Syriza İskeçe Milletvekili Zeybek, "Bence artık Atina'ya cami yapılma zamanı gelmiş ve geçmiş bile. Hatta birden fazla cami yapılması lazım" dedi.

Sabiha Gökçen Havalimanı'na yapılacak cami için ihale açıldı!

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na cami yapılacak. 9 bin metrekare inşaat alanında toplam 2 bin metrekare kapalı alana yapılacak cami inşaatı için ihale açıldı. 

Sabiha Gökçen'e cami yapılacak!

33 milyon yolcu kapasitesi bulunan Sabiha Gökçen Havalimanı'nın yolcu kapasitesi 41 milyona çıkarılacak. Yolcu kapasitesinin artması ile birlikte yeni bir cami inşa edilecek.

TOKİ Batman Hasankeyf 47 konut ihalesi 8 Ağustos'ta yapılacak!

Batman İli Hasankeyf İlçesi, Konut ve Sosyal Donatılar; Üniversite Yapıları (Lojman, Nizamiye, Sosyal Tesis ve Yurt), Halk Eğitim Merkezi, Müftülük, Merkez Cami, Semt Cami ve 47 Adet Konut İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 8 Ağustos'ta saat 14:00'de yapılacak.

İmam hatip okullarının bahçelerine cami yapılacak!

MEB'in hazırladığı vizyon belgesine göre fiziki mekanı uygun olan imam hatip okullarının bahçelerine cami yapılacak..

TOKİ Çorum 699 konut ihalesi 21 Ağustos'ta yapılacak!

TOKİ Çorum'un Kuruçay Mahallesi'nde 699 konut, ticaret merkezi ve cami inşa edecek. Projenin ihalesi 21 Ağustos'ta yapılacak.

Su Ada'ya cami mi yapılacak?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Su Ada'ya cami yapılmasının gündemde olmadığını belirtti.

Ankara Güvenpark'a cami mi yapılacak?

Ankara Büyükşehir Belediyesi yaptığı açıklamada Güvenpark’a cami yapılacağına ilişkin iddialara yanıt verdi, büyükşehir bu iddiaların tamamen gerçek dışı olduğunu bildirdi.

Trabzon Moloz'a 6 bin kişilik cami yapılacak!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Moloz mevkiinde şehir camisi yapılacağını açıkladı. 6 bin kişilik kapasitesi olacak cami, şehrin önemli bir ihtiyacını giderecek

TOKİ Malatya Pütürge 264 konut ihalesi bugün yapılacak!

TOKİ Malatya İli Pütürge İlçesi Ağalar Mahallesi 264 konut, 1 adet cami, 1 adet ticaret merkezi ve Pazarcık Mahallesi 41 adet konut, 1 adet ticaret merkezi ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi ihalesi bugün saat 14:00'te yapılacak.

Aksu Atatürk Mahallesi'ne okul ve cami yapılacak!

AKSU Belediyesi tarafından Atatürk Mahallesi'ne okul, cami, park ve pazar alanı yapılması için çalışma başlatıldı.

İzmir Buca'daki 40 cami onarılacak!

İzmir'in Buca ilçesinde '40 gün, 40 gece, 40 cami' projesi kapsamında vatandaşların ibadetlerini daha rahat ve bakımlı ortamlarda yapabilmeleri için ilçe genelindeki 83 caminin 40'ında bakım, onarım ve çevre düzenlemesi çalışmaları yapılacak.

Büyükçekmece Güzelce'ye yeni cami yapılacak!

Hattat Holding ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) arasında yapılan şüpheli protokol kapsamında İBB’ye devredilen Büyükçekmece Güzelce’deki Kadir Topbaş’ın villarının arkasında yer alan arazilerden birine cami yapılacak.

TOKİ Ankara Haymana 196 konut ihalesi bugün yapılacak!

TOKİ Ankara Haymana 196 konut, ticaret merkezi, cami, şadırvan inşaatı ile ada içi, genel altyapı ve çevre düzenlemesi ikmal işi ihalesi bugün saat 15:00'te yapılacak.

atinaya cami yapılacak mı Haberi

atinaya cami yapılacak mı


Yunan hükümet ortakları SYRIZA ve Bağımsız Yunanlar (ANEL) Partisi, başkent Atina'da inşa edilmesi planlanan cami hakkında fikir ayrılığına düştü.


Atina-Makedonya Haber Ajansının haberine göre, Yunan meclisinde komisyonda görüşülen ve cami için 1 milyon avro ayrılmasını öngören yasa tasarısı için ANEL milletvekili Yorgos Lazaridis red oyu kullanacaklarını açıkladı.


SYRIZA milletvekili ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Yannis Amanatidis ise yarın gerçekleşecek oylamada evet oyu kullanma çağrısında bulundu. 


Atina'nın Avrupa'da camisi olmayan tek başkent olduğunu anımsatan Amanatidis, birçok ülkenin bu durumdan şikayet ettiğini ve ülke için dini özgürlükler anlamında olumsuz uluslararası raporların bulunduğunu belirtti.


ANEL'in yanı sıra aşırı sağ Altın Şafak Partisi de önergeyi reddederken, ana muhalefet partisi Yeni Demokrasi, PASOK, Nehir ve Yunanistan Komünist Partisi kabul yönünde oy kullandı. 


Atina'da 10 yıl önce geçen yasayla devlet tarafından...