25 / 04 / 2024

ATSO gündemi

ATSO gündemi

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası ATSO' da gündem AVM...Konuksever Mahallesi' nde AVM projesine Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından oy çokluğu ile onay verilmesinin yankıları sürüyor...

İstanbul'un gündemi ekonomi: Kart borçlarının tümü ödenemiyor, gıdaya erişilemiyor!

'İstanbul Barometresi: İstanbul Gündemi' raporuna ilişkin 3 senelik sonuçlar açıklandı. İstanbullular kredi kartları borçlarının tamamı ödeyemedi, gıdaya erişemedi, iyi beslenemedi... 

Son iki günde açıklanan yıl sonu dolar tahminleri! Gündem çok hızlı değişiyor...

Milyonlarca kişi gündemde olup bitenleri yakından takip ediyor. Hızlı geçen gündemi yakalamakta zorluk çekilse de ekonomi ilk sırasında geliyor. Bakın son iki günde açıklanan yıl sonu dolar tahminleri ne olmuş...

İşte 21 Ağustos haftası piyasa gündemi! Hangi veriler açıklanacak? Borsa, dolar ve altın ne olacak?

Gelecek hafta yurt içi piyasalar açısından oldukça hareketli geçecek. Perşembe günü açıklanacak faiz kararının yanı sıra ikinci çeyrek büyüme verileri, dış ticaret rakamları ve OVP piyasalar tarafından yakından takip edilecek.

İşte 1 Mayıs 2023 piyasa gündemi! Piyasalar faiz kararlarına kilitlendi! Peki, dolar, altın fiyatları ne olacak?

1 Mayıs ile başlayan gelecek haftanın gündeminde ABD ve Avrupa’da yapılacak merkez bankaları para politikası toplantıları yer alıyor. Fed 3 Mayıs’ta, Avrupa Merkez Bankası (ECB) ise 4 Mayıs Perşembe günü faiz kararını açıklayacak.

İşte 17 Nisan haftasının piyasa gündemi! Borsa ve altın fiyatları nasıl bir seyir izleyecek?

Küresel pay piyasaları, geçen haftayı pozitif kapatırken, şimdi gözler gelecek haftaya çevrildi. Gelecek hafta Avrupa’da enflasyon verileri piyasaların yakın takibinde olacak. Amerika’da ise Fed’in ‘Bej Kitap’ raporu bekleniyor.

İşte 10 Nisan haftasının piyasa gündemi! Borsa, dolar ve altın fiyatları yeni haftada nasıl seyredecek?

Küresel piyasalar, geçen hafta ABD ve Avrupa’dan gelen makro ekonomiye ilişkin veriler ile karışık bir seyir izledi. Yeni haftada ise piyasaları yurt içi ve yurt dışında açıklanacak yoğun bir veri takvimi bekliyor. Pay piyasaları, dolar ve altın haber akışına göre yönünü tayin edecek.

İşte 27 Mart piyasa gündemi! Borsa, dolar ve altın fiyatları ne olacak? İşte gelecek hafta beklentileri…

Küresel pay piyasaları, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikası kararları ve bankacılık sektöründeki endişelerin yatırımcıların odağında olduğu haftayı pozitif tamamlarken, gelecek hafta gözler yoğun veri gündemine çevrildi.

Konteyner ev güvenli mi? Konteyner ömrü ne kadar?

Konteyner evlere dair detaylar gündemi şu sıralarda bir hayli meşgul etmektedir. İşte konteyner evlere dair merak edilenler!

Powerbankler işsiz mi kalıyor! 30.000 mAh bataryalı Samsung modeli gündemi altüst etti!

30 bin mAh bataryalı Samsung modeli gündeme bomba gibi düştü. Samsung Galaxy A32 5G modelinin üzerinde çeşitli değişiklikler yapıldı ve pil kapasitesi 30.000 mAh’a çıktı.

İstanbul’da hangi semtler gözde oldu? Hangi binaların fiyatı düşecek?

Kahramanmaraş merkezli depremler bir anda gündemi değiştirdi. Beklenen İstanbul depremi emlak piyasasını allak bullak etti. Peki değer kazanan ilçeler hangisi, hangi binalar değer kaybedecek? Tüm detaylar haberde.

İşte 27 Şubat haftasının piyasa gündemi! Altın fiyatları ve dolar ne olur? Borsada yükseliş sürer mi?

ABD’de enflasyonla mücadele için faiz artırımlarının devam edeceğine ilişkin mesajlar başta pay piyasaları ve emtia olmak üzere uluslararası para piyasalarını olumsuz etkiledi. Altın, gümüş ve borsa düşüş kaydederken, gelecek hafta piyasaların nasıl bir seyir izleyeceği merak ediliyor.

EYT'liler gözünü bu toplantıya dikti!

Deprem sebebiyle çalışmalarına 3 hafta ara veren Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu gelecek hafta toplanacak. 28 Şubat Salı günü mesaiye başlayacak olan TBMM’nin gündemi deprem ve EYT olacak.

Meclis EYT gündemi ile toplanıyor! Deprem sonrası ne karar çıkacak! EYT ertelenecek mi?

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Meclis çalışmalarına ara vermişti. EYT son durum için gözler TBMM'nin açılacağı 28 Şubat tarihine çevrildi. İşte 21 Şubat 2023 EYT gelişmeleri...

ATSO gündemi Haberi

ATSO gündemi

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) başkanı Çetin Osman Budak, Konuksever Mahallesi'ndeki AVM projesi ile ilgili Büyükşehir Belediye Meclisi kararı hakkında görüş alışverişinde bulunmak üzere ilgili meslek odaları ve sivil toplum örgütleri ile 18 Kasım Pazartesi günü geniş katılımlı bir toplantı yapılacağını bildirdi. 

Başkan Budak açıklamasında şunları kaydetti: "Kentimizin konu ile ilgili olan sivil toplum örgütleri ve meslek odalarının katılımı ile gerçekleştireceğimiz toplantıda, öncelikle Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin AVM kararına ilişkin hep birlikte takınacağımız tutumu belirleyeceğiz. Ayrıca bundan sonraki süreçte de kentin ticaretini, trafiğini, çevre koşullarını ve estetiğini olumsuz etkileyecek benzer kararların önüne geçmek için izlenecek yolları değerlendireceğiz." İmar planı tadilatlarıyla yaratılan AVM ve işyeri enflasyonu ile Antalya'nın sürdürülebilir ekonomik ve kentsel gelişimine darbe vurulduğunu belirten Budak, "Antalya Ticaret ve Sanayi...