18 / 04 / 2024

Avasköy Su Kemeri

Avasköy Su Kemeri

İstanbul Esenler'de yer alan tarihi Avasköy Su Kemeri'nin restorasyon çalışmalarına devam ediliyor...

Kira krizi fabrikalara da sıçradı: Kiracı mülk sahibini, mülk sahibi kiracıyı suçluyor!

İzmir’in Torbalı ilçesinde dondurulmuş gıda üretilen iş yerinde, yüksek kira sebebiyle anlaşmazlık çıktı. İşte detaylar... 

Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm çalışmaları sırasında 1500 yıllık su kemeri bulundu!

Gaziosmanpaşa'da başlatılan kentsel dönüşüm projesinin kazı çalışmaları sırasında Roma dönemine ait 1500 yıllık su kemeri ortaya çıktı.

Çatalca'daki 1600 yıllık Ballıgerme Su Kemeri yıkıldı!

Define avcılarının son hedefi Çatalca'da bulunan 1600 yıllık Ballıgerme Su Kemeri oldu. Define avcıları, tarihi kemerin bir çok bölümünü dinamitlerle yıktı.

Diyarbakır'daki konut dolandırıcılığı iddiasında firma emlakçıyı suçladı!

Diyerbakır 'da, inşası devam eden siteden daire alan yaklaşık 100 kişinin firma tarafından dolandırıldıkları iddiası üzerine inşaat yetkililerinden açıklama geldi...

Tarihi su kemerleri restore edilecek!

Dünyanın en eski su kemerlerinden biri olan Bozdoğan Kemeri (Valens Su Kemeri) onarılacak. İstanbul'un tarihi simgelerinden biri olan Bozdoğan Kemeri, İSKİ tarafından restore edilecek. 

Kuşadası Tarihi Su Kemeri Parkı yenileniyor!

Kuşadası Belediyesi tarafından Kadınlar Denizi Mahallesi Kemer Caddesi üzerinde bulunan Tarihi Su Kemeri Parkı yenileniyor.

Aksaray Bağlıköy Arıtma Tesisi'nin temeli 15 gün içinde atılacak!

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, çalışmanın başlayacağı Bağlıköy Su Arıtma Tesisine giderek incelemede bulundu. Başkan Yazgı proje için 15 gün içinde temel atma töreni düzenleneceğini belirtti.

Şarköy Su Sporları Merkezi açıldı!

Şarköy’de atıl vaziyette bulunan ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin katkı ve destekleri ile Şarköy Belediyesi tarafından düzenlemesi yapılan bina Su Sporları Merkezi olarak düzenlendi ve törenle hizmete açıldı.

Çengelköy Su Sporları Merkezi'nin inşaatı tamamlandı!

Üsküdar Belediyesi’nin 22 Mart 2013’te temelini attığı ve bir vefa örneği gösterilerek Üsküdar Eski Belediye Başkanı rahmetli Mehmet Çakır’ın adının verildiği Çengelköy Su Sporları Merkezi'nde inşaat çalışmaları tamamlandı.

Adıyaman Çetintepe Barajı 2017'de hizmete girecek!

Adıyaman'da inşası süren Çetintepe Barajı suları altında kalacak, Selefkiler döneminde yaptırıldığı rivayet edilen Altınlı Köprü, korumaya alınacak. Hakan Kaya: "Restorasyon çalışması yapıldıktan sonra köprüyü su altında bırakacağız" dedi.

Mağlova Kemeri turizme açıldı!

MİMAR Sinan 'ın 450 yıl önce Alibey Deresi üzerine inşa ettiği Mağlova Su Kemeri, yeniden gün yüzüne çıkıyor. Kemerin, yerli ve yabancı turistlerin akınına uğraması bekleniyor.

Mağlova Su Kemeri dünya mirasına kazandırılacak!

Mimar Sinan’ın Alibey deresi üzerine inşa ettiği Mağlova Su Kemeri, Dünya Su Günü’nde yeniden gün yüzüne çıkıyor. Sultangazi Belediyesi sınırları içerisinde bulunan kemerlerin çok yakında yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine açılması bekleniyor..

1988 yılında Bozdoğan Kemeri'nin restorasyonuna başlanmış!

1988 yılında Saraçhane'deki Valens Su Kemeri adıyla da bilinen Bozdoğan Kemeri'nin restorasyonuna başlanmış. Başkan Dalan tarafından başlatılan restore çalışmaları 1 yılda tamamlanacakmış ve 1.5 milyar liraya mal olacakmış.

Avasköy Su Kemeri Haberi

Avasköy Su Kemeri
Mimar Sinan tarafından yapılan 16. yüzyılda hayata geçirilen Avasköy Su Kemeri, İstanbul Esenler'de yer alıyor. Tarihi su kemerinde Esenler Belediyesi tarafından yürütülen restorasyon çalışmaları son sürat devam...