19 / 04 / 2024

avm kiracılar

avm kiracılar

Koronavirüs salgını sebebiyle yaklaşık 2 aydır kapalı olan AVM'ler 11 Mayıs'ta açıldı. Peki AVM'lerde salgına karşı hangi önlemler alındı? AVM'ler koronavirüs salgınına nasıl hazırlandı? İşte AVM yetkililerinden koronavirüs önlemleri açıklamaları...

Tepe Prime AVM'deki fahiş kira artışları kiracıları isyan ettirdi!

Ankara'nın Mustafa Kemal Mahallesi'nde yer alan Tepe Prime Alışveriş Merkezi'nde kiracılar, fahiş kira artışları nedeniyle karşı eylem yaptı.

Akiş GYO Haziran ayına özel kiracılarına destek verecek!  

Akiş GYO, AVM kiracılarına Haziran ayı kira ödemelerine yönelik olarak yalnızca bu ayla sınırlı kalmak üzere, ciro düşüşü ve çeşitli kriterlere bağlı olacak şekilde kira desteği sağlanacak.

Akiş GYO, AVM kiracılarına kira desteği sağlayacak!

Akiş GYO'nun Akbatı ve Akasya AVM'lerindeki kiracılarına Mayıs ayı kira ödemelerine yönelik olarak yalnızca bu ayla sınırlı kalmak üzere, ciro düşüşü ve çeşitli kriterlere bağlı olacak şekilde kira desteği sağlanmasına karar verildi.

Doğuş GYO, Gebze Center AVM'deki kiracılarından kira almayacak!

Doğuş GYO, Gebze Center AVM'de faaliyetlerini durduran kiracılarından kapalı kaldığı dönemlere istinaden kira alınmamasına karar verdi. 

Doğuş GYO'dan Gebze Center AVM'deki kiracılarına yüzde 40 indirim!

Doğuş GYO tarafından Gebze Center AVM'deki tüm kiracılarına destek olmak amacıyla Mart ayı ile sınırlı olmak üzere sözleşmelerinde geçerli olan kira bedelleri üzerinden yüzde 40 oranında kira indirimi uygulanmasına karar verildi. 

Akiş GYO, AVM kiracılarına kira desteği verecek!

Akiş GYO, Akbatı ve Akasya AVM'lerindeki kiracılarına yalnızca bu ayla sınırlı kalmak üzere, ciro düşüşü ve çeşitli kriterlere bağlı olacak şekilde kira desteği sağlayacak.

TSKB GYO'dan AVM kiracılarına kira indirimi!

TSKB GYO'nun portföyünde yer alan Alışveriş Merkezinde faaliyet gösteren kiracılarına desteklenmesini teminen; kira bedellerinde indirim uygulanması ve uygulanacak olan indirim oranlarının belirlenmesi hususunda Şirket Genel Müdürlüğü yetkili kılındı.

Mağaza kiracıları da AVM sahipleri de zor durumda!

Kovid-19 salgını sebebiyle sıkıntıya giren işletmeler arasında AVM'lerde yer alıyor. Bir süre kapalı tutulan daha sonrasında da kısıtlamalarla açılan AVM’lerde sadece dükkanları işleten kiracılar değil, AVM’lerin sahipleri de zor durumda...

Mustafa Aydın: AVM kiracısı markalar birlik olmalı!

UFRAD Franchising Derneği Genel Başkanı Doç. Dr. Mustafa Aydın, AVM ve mağazalar arasındaki kira sorunlarına değindi. Aydın, “AVM kiracısı markalar birlik olup ortak bir söylem geliştirirse sonuç alabilir. Aksi takdirde durum kiracılar açısından içinden çıkılmaz hale gelir” dedi. 

AVM kiracılarına 5 milyar TL'yi aşan kira yardımı!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği bir tavsiye kararı yayınladı. Kararda sektörlere göre her kiracı özelinde %70’lere varan indirimler yapıldığı, faaliyetleri işletmelerden kira alınmadığı ve toplamda 5 milyar TL'yi aşan kira desteği yapıldığı belirtildi.

Akiş GYO, Aralık ayında AVM kiracılarına kira desteği verecek!

Akiş GYO tarafından Akbatı ve Akasya AVM'de bulunan kiracılarına, Aralık ayı kira ödemelerine yönelik olarak yalnızca bu ayla sınırlı kalmak üzere kira desteği sağlayacak.

AVM kiracıları ikinci dalgayı nasıl karşıladı?

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında ikinci dalga yaşanıyor.  İsfanbul Alışveriş Caddeleri Yönetim Direktörü Kemal Baştürk, yaptığı açıklamada AVM'de faaliyet gösteren kiracıların ikinci dalgayı hazırlıklı karşıladıklarını dile getirdi. 

Yeni kısıtlamalar AVM'deki kiracıları nasıl etkileyecek?

Koronavirüs salgınıyla birlikte yürürlüğe giren yeni kısıtlamalar, yeme-içme faaliyetlerini barından AVM sektörünü etkilemesi bekleniyor. Özellikle kiracılar kısıtlama sonrasında hayata geçecek yeni planları bekliyor.

avm kiracılar Haberi

avm kiracılar

AVM'er 11 Mayıs itibariyle ziyaretçi kabul etmeye başladılar. Hijyen tedbirleri en üst seviyede alınan AVM'lerde ilk etapta hazır giyim ve ayakkabı mağazalarının açıldı.

Para Dergisi'nden Özbey Men'in haberine göre; koronavirüs salgını nedeniyle çoğu 20 Mart'ta kapılarını kapatan alışveriş merkezleri (AVM), 11 Mayıs itibariyle yeniden ziyaretçi kabul etmeye başlayacaklar. Kapalı oldukları dönemde hijyen konusundaki çalışmalara yoğunlaşan AVM'ler, ortak alanlarda dezenfektan noktaları oluşturdu. Koronavirüsle mücadele konusunda çalışanlarını da bilinçlendiren AVM yönetimleri, kiracılarıyla da sürekli temas halinde olduklarını söylüyorlar.

Carousel İcra Kurulu Üyesi Orhan Demir, son günlerde koronavirüs vaka tablosundaki umut veren rakamların ekonomi için moral kaynağı olmaya başladığını belirtiyor. AVM olarak Alışveriş Yatırımcıları Derneği (AYD) ve perakende sektörünün alacağı kararlar doğrultusunda hareket edeceklerini belirten Demir, şu anda AVM'nin faaliyete geçmesinden sonra alacakları...