20 / 04 / 2024

Kiracılar desteklerden memnun!

Kiracılar desteklerden memnun!

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan destekler, kiracıları ve mülk sahiplerini sevindirdi. Gayrimenkul Danışmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, düzenlemenin pandemi sürecinde zorluk yaşayan kiracılara can suyu olacağını söyledi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan destekler, kiracıları ve mülk sahiplerini mutlu etti. 

Düzenlemenin pandemi sürecinde zorluk yaşayan kiracılara can suyu olacağından bahseden Gayrimenkul Danışmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, “Bu süreçte bazı mülk sahipleri ve kiracılar arasında sorunlar yaşanıyordu. Bu düzenleme az da olsa bu sorunların önüne geçebilir” diye konuştu.

Desteklerle ilgili konuşan Başaran, “Son düzenlemelere göre yüzde 20'den 10'a indirilen gayrimenkul kiralarındaki stopaj oranının uygulanma süresi 1 Haziran'a kadar uzatıldı. Yüzde 18'den 8'e indirilen iş yeri kiralama hizmetlerindeki KDV oranı da 1 Haziran'a kadar yüzde 8 olarak uygulamaya devam edilecek” dedi.

3 ay sürecek

Esnaflara kira ve gelir kaybı desteğinin de yapılacağından bahseden Başaran, “İş yeri kira olan esnafa üç ay süreyle büyükşehirlerde aylık 750 lira, diğer illerde ise 500 lira kira desteği yapılacak” açıklamasında bulundu.

Desteklerin pandemi sürecinde büyük zorluk yaşayan esnaflar için çok önemli olduğunun altını çizen Başaran, şu ifadeleri kullandı: “Neredeyse bir yıla yaklaşan süredir işyeri sahipleri büyük zorluklar yaşadı. Bu nedenle kiralarını ödemekte zorlanıyorlardı. Bu da zincirleme mülk sahiplerini de etkiliyordu. Ancak destekler tabii ki tek başına yeterli değil.”

Kira desteği esnafın yüzünü güldürdü!

Nurettin Özgenç'ten kira desteği açıklaması!


Geri Dön