26 / 04 / 2024

AVM kiracıları döviz kararından memnun!

AVM kiracıları döviz kararından memnun!

AVM kiracıları, menkul ve gayrimenkul alım satımı ile kiralama sözleşmelerinin döviz cinsinden yapılmamasına yönelik Cumhurbaşkanı Kararı'nı memnuniyet ve büyük sevinçle karşıladılar. 



Menkul ve gayrimenkul alım satımı ile kiralama sözleşmelerinin döviz cinsinden veya dövize endeksli yapılmamasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, AVM kiracılarını memnun etti.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren Cumhurbaşkanlığı Kararı'na göre, menkul ve gayrimenkul alım satımı ile kiralama sözleşmelerinde bedeller döviz cinsinden veya dövize endeksli olarak kararlaştırılmayacak ve mevcut sözleşmeler 30 gün içinde Türk lirasına dönüştürülecek.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre karar, AVM'lerde dövize endeksli iş yeri kiralayan ve buralarda faaliyet gösteren işletme sahiplerinde memnuniyetle karşılandı. 

Ankamall'de beyaz eşya satışı yapan Nurettin Çelikbaş, döviz kurlarındaki spekülatif artışın baskı unsuru olarak kullanıldığını belirterek, AVM kiralarına ilişkin alınan kararın sevindirici olduğunu dile getirdi. 

Gıda sektöründe faaliyet gösteren Cemhan Pehlivanlı da kararın, işletmelerin gelecek planlarına büyük katkı sağlayacağını vurguladı. Pehlivanlı, "AVM kiralarının genel olarak yüksek olduğunu düşünüyoruz. Bu karar önümüzü görmek için avantaj sağlayacak." dedi. 

Kozmetik sektöründe işletme sahibi Çağrı Doğru ise milli ekonomi adına doğru bir karar alındığını, bunun Türk lirasına değer kazandırmak için olumlu bir gelişme olduğunu ifade etti. 
 


Geri Dön