25 / 04 / 2024

AVM kiralarında tl dönemi

AVM kiralarında tl dönemi

Enflasyonla Topyekûn Mücadele Programı’nın piyasayı rahatlattığını dile getiren Penti’nin patronu Kariyo, “Devlet bu adımla vatandaşa arkandayım, korkma“ diye açıklama yaptı. 

AVM kiracıları döviz kararından memnun!

AVM kiracıları, menkul ve gayrimenkul alım satımı ile kiralama sözleşmelerinin döviz cinsinden yapılmamasına yönelik Cumhurbaşkanı Kararı'nı memnuniyet ve büyük sevinçle karşıladılar. 

Konut kiralarında büyük artış!

TCMB'nin faiz oranlarını düşürme kararından sonra konut kiralarında yaşanan artış, Prof. Dr. Hakan Kara'nın analizleriyle yeniden gündeme geldi. İşte Prof. Dr. Hakan Kara'nın o paylaşımı...

İstanbul'da hangi ilçede kiralar kaç TL? Maslak, Seyrantepe, Ümraniye... Tek tek açıklandı!

İstoç İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Gayrimenkul Uzmanı Şenay Araç, Manhattan ile İstanbul'daki konut kiralarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Peki İstanbul'da hangi ilçede kiralar kaç TL? İşte o rakamlar...

Kirada yüzde 25'lik zam sınırında sona geliniyor! Ev sahipleri kiraları nasıl yükseltecek? Kiracılar siz de hemen bakın!

Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, ev kiralarında azami yüzde 25 artış sınırı uygulamasında son aylara girildiğini belirterek, konutla ilgili konuştu. Peki ev sahipleri kiraları nasıl yükseltecek?

Konut kiralarında uygulanacak olan yüzde 25 artış sınırı genişletilsin talebi

TBMM Genel Kurulunda konut kira artışlarının, 1 Temmuz 2023'e kadar, bir önceki kira yılına ait bedelin yüzde 25'ini geçmemesine ilişkin düzenleme kabul edildi. Esnaflar söz konusu sınırlamanın işyeri kiralarında da uygulanmasını talep etti.

O AVM 150 milyon TL'ye satılıyor! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Batman Kültür Mahallesi'nde yer alan ve mülkiyeti Batman Belediyesi'ne ait olan Batman Park AVM satışa çıkarıldı. Batman Park AVM'nin satış bedeli 150 milyon TL şeklinde belirlendi.

AVM kiraları için yeni düzenleme çağrısı!

AYD Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, AVM’lerdeki kiralamaları da içine alan iş yeri kiralamaları kapsamında mevzuatta yeni düzenlemelere gereksinim olduğunu belirtti. Peki AVM sektöründe pandemiden bugüne neler oldu? İşte ayrıntılar...

Samsun'un göbeğindeki Makro AVM 87 milyon TL'ye satılıyor! Yatırımcılar dikkat!

T.C. Samsun İcra Dairesi, Samsun ili, İlkadım ilçesi, Kıran Mahallesi, 6430 ada 1 parselde yer alan Makro AVM'yi 87 milyon 2 bin 978 TL'ye icradan satıyor...

AVM’ler kira zammında yasal sınırı dinlemiyor!

Daha önce zamda yasal sınırı yükseltmek için bakanlıkla bir araya gelen, geçen hafta ise dövizle fatura kesmeye başlayan pek çok AVM, yasal sınırı aşıyor. AVM kiralarında neler oluyor? Sektör ve marka temsilcileri ne diyor?

Ofis kiralarında yüzde 15 artış bekleniyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen ofis kiralarında 2021 yılının son çeyreğinde geçtiğimiz seneye göre yüzde 15 artış bekleniyor.

AVM'lerden yüzde 60 kira indirimi talebi!

Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sinan Öncel, AVM kiralarında en az yüzde 60 indirim yapılması gerektiğini söyledi.

Carousel AVM'den mağaza kiralarına indirim!

Carousel AVM, ocak-mart döneminde mağaza kiralarında yüzde 40 ile yüzde 60 arasında indirim uugulayacak...

İzmir'de ev kiralarında şok artış!

İzmir’de 115 kişinin yaşamını yitirmesine sebep olan depremin ardından riskli bölgelerden kaçış başladı. Taşınmak için ilk tercih olan kayalık zeminli bölgelerde konut sahiplerinin kiralara yaptığı zam ise tepkilere neden oldu. Deprem öncesi 2-3 bin TL olan kiraların 4 bin TL'ye çıktığı belirtildi. 

İş yeri kiralarında kira sözleşmesine 'yazılı rıza' şartı!

İş yeri kiralarında kiracılık ilişkisi ve kira sözleşmesi artık kiraya verenin yazılı rızası ile devredilebilecek. Kiraya verenin rızasının yazılı olması, yeni bir koşul oldu.

AVM kiralarında tl dönemi Haberi

AVM kiralarında tl dönemi

Avrupa'nın en büyük ikinci çorap üreticisi Penti'nin patronu Sami Kariyo, Enflasyonla Topyekûn Mücadele Programı ile devletin vatandaşlara "Korkma arkandayım, seni koruyorum" dediğini söyledi. 

Sabah Gazetesi'nden Feride Cem, Sami Kariyo ile hem enflasyonla mücadele sürecini hem de 2019 beklentilerini konuştu. İşte,Feride Cem'in yazısı.. 

1-) Yeni mağazalar açacak mısnız bu ortamda?
357'si Türkiye'de, 153'ü yurtdışında toplam 510 mağazamız var. Bu yıl yurtiçinde 25'e yakın mağaza açtık. Hedefimiz bu sayıyı 30'a çıkarmak. Birçok mağazayı da büyüttük. Bünyemizde 3 bin 500 kişi çalışıyor. İstihdamda küçülmeye gitmeyeceğiz. Yeni mağazalarla ilave istihdam yaratacağız. 2019'da yurtiçinde 25-30 mağaza açabiliriz. Hemen hemen her ilde mağazamız var. Bizi her sınıftaki kadın tercih ediyor. İnce kadın çorabında payımız yüzde 50 civarında. Hatta üç yıldır şirketimizin amiral ürünü yüzde 40'la iç giyim...