28 / 03 / 2024

Kirada TL'ye dönme kararı sektörü sevindirdi!

Kirada TL'ye dönme kararı sektörü sevindirdi!

Enflasyonla Topyekûn Mücadele Programı’nın piyasayı rahatlattığını dile getiren Penti’nin patronu Kariyo, “Devlet bu adımla vatandaşa arkandayım, korkma“ diye açıklama yaptı. 



Avrupa'nın en büyük ikinci çorap üreticisi Penti'nin patronu Sami Kariyo, Enflasyonla Topyekûn Mücadele Programı ile devletin vatandaşlara "Korkma arkandayım, seni koruyorum" dediğini söyledi. 

Sabah Gazetesi'nden Feride Cem, Sami Kariyo ile hem enflasyonla mücadele sürecini hem de 2019 beklentilerini konuştu. İşte,Feride Cem'in yazısı.. 

1-) Yeni mağazalar açacak mısnız bu ortamda?
357'si Türkiye'de, 153'ü yurtdışında toplam 510 mağazamız var. Bu yıl yurtiçinde 25'e yakın mağaza açtık. Hedefimiz bu sayıyı 30'a çıkarmak. Birçok mağazayı da büyüttük. Bünyemizde 3 bin 500 kişi çalışıyor. İstihdamda küçülmeye gitmeyeceğiz. Yeni mağazalarla ilave istihdam yaratacağız. 2019'da yurtiçinde 25-30 mağaza açabiliriz. Hemen hemen her ilde mağazamız var. Bizi her sınıftaki kadın tercih ediyor. İnce kadın çorabında payımız yüzde 50 civarında. Hatta üç yıldır şirketimizin amiral ürünü yüzde 40'la iç giyim oldu. Çorap 12'lere indi. Artık kadınlar naylon çorap giymiyor, pamuklu giyiyor.

2-) Yurtdışı büyüme planınız
34 mağaza ile Romanya'da çok ciddi bir oyuncuyuz. Kazakistan'da da kendi mağazalarımızla büyüme yolunu seçtik. İran büyük bir pazardı bizim için, maalesef oraya ürün yollayamıyoruz. Azerbaycan, Gürcistan, Balkan ülkeleri, Suudi Arabistan güçlü olduğumuz pazarlar. Kuzey Irak'ta, Bağdat'ta ve Şam'da da varız... Hedefimiz Orta Avrupa'dan başlayıp Avrupa'ya açılmak.

Kirada TL'ye dönme kararının çok olumlu olduğunu söyleyen Kariyo, şöyle devam etti: "TL ile satıp, en büyük masraf kaleminiz olan kirayı dövizle ödemek kabul edilebilir bir şey değildi. Bu regülasyon herkes için çok doğru oldu. Kimin reel olarak ne yapacağı ortaya çıkacak. Devlet girdi araya iş çözüldü. Artık herkes işine bakmalı. Yolumuz belli, devam edeceğiz."


Geri Dön