26 / 04 / 2024

avm kiraları 2018

avm kiraları 2018

BMD Başkanı Sinan Öncel, BMD’nin yoğun çabaları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın desteği ile dövize endeksli kira sorunundan kurtulduklarını söyledi...

AVM'lerde TL dönemi memnuniyet verici!

Sabah Gazetesi yazarlarından Sinan Özedincik Ayaydın- Miroglio Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ayaydın ile bir röportaj gerçekleştirdi. Yalçın Ayaydın perakende sektörünü değerlendirdi.  

Cadde mağazaları ve AVM kiraları düşecek!

Cushman & Wakefield Türkiye Ofis ve Perakende Pazarına Bakış 2018 Üçüncü Çeyrek raporunu yayınladı. Açıklanan rapora göre kiralar kısa ve uzun vadede düşüş gösterecek. 

Hulusi Belgü: Türk ekonomisini batırmaya çalışıyorlar!

BMD Başkanı, Sinan Öncel’in düzenlediği ve bazı marka temsilcilerinin katıldığı toplantıda konuşulan konular üzerine bir açıklama yapan AYD Başkanı Hulusi Belgü çarpıcı açıklamalar yaptı...

AVM kiracıları döviz kararından memnun!

AVM kiracıları, menkul ve gayrimenkul alım satımı ile kiralama sözleşmelerinin döviz cinsinden yapılmamasına yönelik Cumhurbaşkanı Kararı'nı memnuniyet ve büyük sevinçle karşıladılar. 

AVM kiralarında TL devri başladı!

Merkez Bankası’nın, kur saldırısına karşı verdiği mücadeleye reel sektörden de destek geldi. Tekstilciler TL’ye dönerken, turizmciler ve AVM’lerde de kur sabitlendi. 

AVM sayısı arttıkça mağazalaşma sayısı da artıyor!

Giriş kapısına yakın, otopark asansörünün çıkışında ya da köşede yer almak. Bütün bunlar AVM’deki mağazanın ziyaretçi sayısını etkiliyor. Hatta yürüyen merdivenlerin konumu bile ciroya yansıyor. Nasıl mı?..

Döviz kuruyla alınan kira, perakendecileri zora sokuyor!

BMD’nin düzenlediği "Perakendede Kadının Gücü" etkinliğine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu katıldı.

AVM'lerdeki kira sorunu sürüyor!

Derimod'un kurucularından Ümit Zaim, yüksek kiralardan şikayetçi. Zaim, "Son 3 yılda dolar ve Euro yüzde 61 arttı. Birçok AVM’de kiraların döviz üzerinden olmasından kaynaklanan sorunlar devam ediyor." dedi. 

AVM kiralarında esnafa pozitif ayrımcılık!

Hükümet, yaklaşık olarak 2.5 milyon esnafı yakından ilgilendiren yeni bir karara adım atıyor. Hükümet, ticari hayatta yeni bir sayfa açacak önemli bir hamleye daha hazırlanıyor. 

Yüksek kira sokak popülaritesini arttırdı!

Perakendecilerin sokak mağaza sayısı, AVM’lerde yer alan mağaza sayısından , daha fazla. AVM kiralarının yüksekliği sokağın popülaritesini artıran önemli bir neden.

AVM'lerde de kira krizi büyüyor! İş yeri kiralarına TÜFE’nin yüzde 50-60’ı kadar artış sınırı talebi!

AVM’ler pandemi döneminde markalara ciddi destekler sunarak, kiraların önemli kısmından feragat etti ancak sektörde kira sorunu yeniden gündem oldu. Perakendeciler, konuttaki gibi işyeri kiralarına da artış sınırı getirilmesini istiyor. İşte detaylar...

AVM kiraları için yeni düzenleme çağrısı!

AYD Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, AVM’lerdeki kiralamaları da içine alan iş yeri kiralamaları kapsamında mevzuatta yeni düzenlemelere gereksinim olduğunu belirtti. Peki AVM sektöründe pandemiden bugüne neler oldu? İşte ayrıntılar...

AVM’ler kira zammında yasal sınırı dinlemiyor!

Daha önce zamda yasal sınırı yükseltmek için bakanlıkla bir araya gelen, geçen hafta ise dövizle fatura kesmeye başlayan pek çok AVM, yasal sınırı aşıyor. AVM kiralarında neler oluyor? Sektör ve marka temsilcileri ne diyor?

AVM'lerden yüzde 60 kira indirimi talebi!

Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sinan Öncel, AVM kiralarında en az yüzde 60 indirim yapılması gerektiğini söyledi.

Carousel AVM'den mağaza kiralarına indirim!

Carousel AVM, ocak-mart döneminde mağaza kiralarında yüzde 40 ile yüzde 60 arasında indirim uugulayacak...

Lüks plaza ve AVM'lerde kiralar düşüyor mu?

Pandemi sonrası azalan ofis ve mağaza talebiyle lüks plaza ve AVM'lerde boşluk oranları artıyor, kiralar düşüyor. Son 10 yılın en boş ofis binaları ve en düşük kiraları dikkat çekiyor. En lüks ofislerin kirası bile 5 yıl öncesinin yarısı düzeyinde....

Perakendeciler AVM kiralarında indirim bekliyor!

AVM'ler açıldı ancak mağazaların ciroları istenen düzeyde olmadı. Bu nedenle perakendeciler AVM yönetimlerinden kiralarda indirim yapmasını bekliyor.

AVM kiralarında yeni düzenlemeler yolda!

Tüketiciyi ilgilendirmese de kira ve ortak gider alışveriş merkezlerinin ana gündem maddeleri arasında yer aldı. AVM kiralarında yeni düzenlemelerin deveye alınması planlanıyor.

Süleyman Orakçıoğlu: AVM kiraları kapitülasyon haracı gibi!

Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğl kiralarda indirim yapmayan AVM'leri itidale davet etti. Orakçıoğlu, bu AVM'lerin tavrını, kapitülasyonlar döneminde haraç alan yabancılara benzetti.

Avi Alkaş: AVM'lerde kiracı ile mal sahibi beraberliği önemli!

Avi Alkaş, AVM kiralarının sürekli gündemde olduğunu belirtti ve "Kira ile mal sahibi ya anlaşacak ya anlaşacak" dedi...

'AVM kiralarında KDV kaldırılsın' önerisi!

Covid-19 sonrasında gerçekleşen vergi düzenlemeler hakkında konuşan CSK Denetim ve Mali Müşavirlik’in sahibi Bağımsız Denetçi ve S. M. Mali Müşavir Serkan Kumdakçı, AVM'lerde ödenen kiralardan alınan KDV belirli bir süre kaldırılabilir önerisinde bulundu. 

AVM kiralarında yeni düzenleme!

BMD Başkanı Sinan Öncel,Pazartesi gününden beri markalara dükkanları kapatma konusunda bir öneri sunduklarını söyleyerek “Kapalı olduğumuz süreçte çalışanlarımızın haklarını koruyacağız. Salgın ne kadar devam edecek bilmiyoruz ama dayanabildiğimiz kadar dayanacağız'' dedi.

AVM kiralarında yüzde 50 indirim beklentisi! 

ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın, perakende ve hizmet sektörünün koronavirüs sebebiyle desteklenmesi gerektiğini söyledi. Aydın, "AVM kiracıları olmak üzere kira oranlarında Mayıs sonuna kadar yüzde 50 düşüş beklemekteyiz" dedi... 

avm kiraları 2018 Haberi

avm kiraları 2018

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, Anadolu Ajansı'ndan Elif Ferhan Yeşilyurt'a açıklama yaptı.

Öncel, 2018’e girerken organize perakende sektörünün önünde dövize endeksli kiralar ve maliyet artışları nedeniyle karlılığın asgari düzeye inmesi gibi iki önemli sorun bulunduğunu, bu iki sorun nedeniyle perakendecinin gelecekle ilgili tahminde bulunamadığını ve yurt içindeki yatırımlarını ertelemek zorunda kaldığını söyledi. 

BMD’nin yoğun çabaları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın desteği ile dövize endeksli kira sorunundan kurtulduklarını ifade eden Öncel, eylül ayında yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararı doğrultusunda kiralamada TL’ye geçildiğini, bu doğrultuda yıllık kira bütçelemesi sorununun sona erdiğini söyledi. 

Öncel, sözlerine şu şekiklde devam etti;

"Sorun büyük ölçüde çözülmekle birlikte daha önce düşük kurdan sözleşme yapan bazı AVM yönetimlerinin Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından belirlenen kur üzerinden bedel belirlemeye çalıştıklarını görüyoruz. Tartışmaları...