19 / 04 / 2024

AVM’ler kira zammında yasal sınırı dinlemiyor!

AVM’ler kira zammında yasal sınırı dinlemiyor!

Daha önce zamda yasal sınırı yükseltmek için bakanlıkla bir araya gelen, geçen hafta ise dövizle fatura kesmeye başlayan pek çok AVM, yasal sınırı aşıyor. AVM kiralarında neler oluyor? Sektör ve marka temsilcileri ne diyor?



Türkiye’de sayısı 440’ı geçen alışveriş merkezleri ile markalar arasındaki zam tartışmalarında boyut değişti. Dünya Gazetesi'nden Yener Karadeniz'in haberine göre; geçtiğimiz hafta yüzde 50 ve üzeri yabancı paya sahip markalara döviz üzerinden fatura kesen pek çok AVM, şimdi de Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği’nin (AYD) bakanlık ile görüşmesinin sonuçlarını beklemeden yasal sınır olan senelik TÜFE’nin üzerinde zam yapmaya başladı. Söz konusu uygulama sınırlı olmakla beraber sektörün en büyük aktörleri tarafından hayata geçirildiği ifade ediliyor.

AVM’ler kira zammında yasal sınırı dinlemiyor!

Önceki hafta Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hüseyin Altaş, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile görüşmüş ve kira yükselişi için ÜFE+TÜFE'yi ikiye bölüp senelik olarak hesaplanması ve yükselişin her ay için aynı olmasını istediklerini belirtmişti. 


Geri Dön