25 / 04 / 2024

AVM kiralarında yeni düzenlemeler yolda!

AVM kiralarında yeni düzenlemeler yolda!

Tüketiciyi ilgilendirmese de kira ve ortak gider alışveriş merkezlerinin ana gündem maddeleri arasında yer aldı. AVM kiralarında yeni düzenlemelerin deveye alınması planlanıyor.



Tüketiciyi ilgilendirmese de kira ve ortak gider alışveriş merkezlerinin ana gündem maddeleri arasında yer alıyor. Belki de ilk günden itibaren hatta… Son dönemde de özellikle döviz kurlarında yaşanan yükselişle beraber kira ve ortak gider gündemi sancılı bir tartışmanın da odağı haline geldi. Kapalı dönemde kiraların işletilmediği AVM’lerde Mayıs, Haziran ve Temmuz aylarına yönelik indirimli tarifeler devreye girdi. Yılbaşına kadar kolaylık sağlanan AVM’ler yer alıyor. Sabit kiradan, ciro bazlı kiraya eğilim de yükseliyor.

Sosyal mesafeye özel önlemler

Dünya'da yer alan habere göre; AVM içerisinde sosyal mesafe kurallarına göre konumlanmış uyarıcı levhaları, oluşturulan özel dezenfeksiyon ekibi, ateş ölçümü ve maske teftişi, birçok noktaya yerleştirilen dezenfektanlar ve sınırlı sayıda ziyaretçi girişi kuralı ile faaliyet gerçekleşiyor. Ortaya çıkan yeni dönem kuralları arasında yemek katında oluşturulan tepsi dezenfeksiyon noktası uygulaması, yürüyen merpenler arası mesafe kuralına uygun uyarıcılar bulunuyor.

ArenaPark, açık mimari tercihinin avantajını yaşıyor

Açık hava mimarisi ve cadde konseptiyle ziyaretçilerine güvenli ve rahat bir alışveriş ortamı sunduklarını söyleyen ArenaPark Alışveriş ve Yaşam Merkezi AVM Müdürü Çağrı İzci, bünyeleri arasında bulunan 110 mağaza ile her bütçeye ve zevke uygun markalarla hizmet vermeyi sürdürdüklerini açıkladı. Bünyelerind Bünyelerinde insan sağlığına ve doğaya zararlı, kimyasal kim ilaç, gübre ve katkı maddesi gibi yöntemler kullanılmadan üretilen, kontrollü ko ve sertifikalı ürünlerin satı satıldığı 'Organik Pazar'ın da bulunduğun bulunduğundan bahseden İzci, ArenaPark Alışveriş ve Yaşam Merkezi olarak önceliklerinin öncelikl misafirlerinin rahat ve güvenli şekilde vakit geçirebileceği geçirebile bir ortam sunmak olduğunu kaydetti. Bu nedenle iç içinde bulundukları salgın sü sürecinde birçok önlem aldık aldıklarını ve almaya devam e ettiklerini aktaran İzci, "A "ArenaPark Alışveriş ve Yaşam Y Merkezi, yeni döne döneme hızla adapte olarak d doğal ve açık hava konsep konseptinde bir alışveriş im imkânı sunuyor. Sahip olduğu old geniş caddeler say sayesinde sosyal mesafeni mesafenin kendiliğinden oluştuğu A ArenaPark, koronavirüs salgını sürecinde de Avrupa yakasının çekim merkezi olmaya devam ediyor' dedi.

Giriş ve çıkışlar temas olmayacak şekilde düzenlendi

Çin'de başlayan, Türkiye ve dünyayı derinden etkileyen koronavirüse karşı aldıkları önlemleri üst seviyeye çıkardıklarından bahseden Çağrı İzci, misafirlerinin ve çalışanlarının gönül rahatlığı ile vakit geçirebileceği bir sosyal yaşam alanı oluşturmak adına çalışmalarını titizlikle gerçekleştirdiklerini anlattı. Bu kapsamında AVM içinde aldıkları koronavirüs önlemleriyle ilgili bilgilendirme afişleri astıkları bilgisini paylaşan İzci, yanı sıra uyulması gereken kuralları da belli periyotlarda yaptıkları anonslarla duyurduklarını açıkladı. AVM'de temas olasılığı sık olan tüm kapı girişlerinde, WC koridorlarında ve alışveriş merkezinin ortak alanlarında el dezenfektan cihazları konumlandırdıklarını açıklayan İzci, "ArenaPark'ta giriş ve çıkışları ziyaretçilerin birbiriyle temasını önleyecek şekilde düzenledik. Ayrıca kişilerin birbirine yakın olabileceği yerlerde sosyal mesafenin korunabilmesi için zemine mesafe uyarı görselleri uyguladık. Yanı sıra AVM içerisinde maske takılması zorunluluğundan hareketle, maskesi olmayanlar içeri alınmıyor" diye konuştu.

Termal kameralar ile ateş ölçümü yapılıyor

Koronavirüs önlemleri altında AVM girişlerinde termal kameralarla temassız şekilde ateş ölçümü yaptıklarından bahseden Çağrı İzci, ateşi 38 derece ve yüksek olan ziyaretçileri içeri almadan sağlık ekiplerine yönlendirdiklerini açıkladı. Ayrıca ziyaretçilerin AVM içerisinde grup halinde dolaşmamasını ve 3 saatten fazla bulunmamasını sağladıklarını anlatan İzci, şu şekilde: "Yemek katında bulunan masa ve sandalyeleri sosyal mesafe kuralına göre düzenledik. Gün içinde gerçekleştirdiğimiz kontrollerle de sosyal mesafe kuralını titizlikle uyguluyoruz. Ayrıca asansör kapasitesini de azalttık ve bunu asansör kapılarında belirttik. Yürüyen merpen bantları, ortak alan kapı kolları, tırabzanlar ve asansör düğmeleri gibi alanları devamlı dezenfekte ediyoruz. WC’lere el yıkama ve maske kullanımı ile ilgili afişler astık ve tek kullanımlık temassız kâğıt havlu kullandırıyoruz. Yanı sıra tuvalet ve diğer ihtiyaç kapılarını elle açılmasını engellenmek için temassız geçiş sağlanabilecek şekilde dizayn ettik. Yüzde 100 taze hava sistemimize anti bakteriyel hepa filtrelerle destek veriyoruz. Ayrıca bünyemizde pendemi ekibi oluşturduk. AVM içinde aldığımız tüm önlemlerde gerekli iyileştirme ve düzenlemeler bu ekip tarafından anlık olarak yapılıyor."

AVM cirolarını artırmak için BMD'den yeni hamle!

Yeni dönemde ofisler, AVM’ler ve otellerde çok şey değişecek!


Geri Dön