26 / 04 / 2024

avm kira indirimi

avm kira indirimi

Tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgını, sektörleri olduğu gibi AVM'leri de etkiledi. Salgın sürecinde 2 ay kapalı kalan AVM'ler sorunlarına çözüm istiyor. 

Perakendeciler vergi, stopaj kolaylığı ve kira indirimi istiyor!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel yaptığı açıklamada "AVM’lerde gerekirse bazı kategoriler için sözleşmelerdeki oran yükseltilerek ciro kirasına geçilmesini, cadde mağazalarında ise önümüzdeki nisan ayı sonuna kadar en az yüzde 50 kira indirimi istiyoruz" dedi.

Perakendeciler AVM kiralarında indirim bekliyor!

AVM'ler açıldı ancak mağazaların ciroları istenen düzeyde olmadı. Bu nedenle perakendeciler AVM yönetimlerinden kiralarda indirim yapmasını bekliyor.

AVM kiralarında yeni düzenlemeler yolda!

Tüketiciyi ilgilendirmese de kira ve ortak gider alışveriş merkezlerinin ana gündem maddeleri arasında yer aldı. AVM kiralarında yeni düzenlemelerin deveye alınması planlanıyor.

AVM’lerde kiracılarla seri sorunlar yolda!

AVM’ler ile kiracılar arasındaki seri nitelik kazanacak yeni sorunlar oluşacak. Konu ciddi bir şekilde taraflar arasında  gözden ırak veya arka planda tartışımaya başlandı. 

AVM ve perakendeciler arasında 'kira' kavgası!

AVM ve perakendeciler arasında oluşan kira sorunlarının önüne geçilmesi için gözler Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a çevrildi. BMD ve AYD üyeleriyle görüşen Albayrak'ın kira tartışmalarına son vermek için atacağı adımlar heyecanla bekleniyor.

AVM’lerde köklü dönüşüm başlıyor!

COVID-19 tüm sektörleri olduğu gibi perakende sektörünü de değiştiriyor ve geliştiriyor. Bu kapsamda hem AVM’lerin hem de markaların iş yapma şekilleri önemli ölçüde dönüşecek.

Kiracı markalar AVM'lerle yol ayrımında!

AYD’nin mayıs ayında kira alınmaması hakkındaki tavsiye kararı, kimi AVM’lerce kredi borçları gibi giderler nedeniyle kabul edilmedi. Markalar ise bu noktada tazminatsız çıkış hakkı talep ediyor. Hatta birçok markanın, e-ticaret ve cadde mağazaları açtığı görülüyor. 

AVM’ler açılışa hazırlanıyor!

Koronavirüs nedeniyle 21 Mart'ta kapanan alışveriş merkezleri (AVM) yeniden açılmak için gün sayıyor.

Kiracılardan yeni öneri: 'Ciro üzerinden kira alınsın'!

Hayatın normale dönmesi ile birlikte, “yeni normal” tanımının da gündeme geleceğini anlatan KMD Yönetim Kurulu Başkanı Serhan Tınastepe, ''30 Temmuz 2020'ye kadar kirasız bir dönem, sonrasında ise kira sözleşmelerimizin süresinin sonuna kadar ciro kirasına dönülmesi yönünde talebimiz var'' dedi.

AVM'lerde yeni dönem! Ciro üzerinden kira alınacak!

AVM’lerin aldıkları kiraların mevcut halde cirolarının yüzde 30 ila 20’sini oluşturduğunu anlatan BMD Başkanı Sinan Öncel, AVM’lerin yeni dönemde ciro üzerinde kira almaya geçmesi gerektiğini açıkladı.

AVM'lerde kira indirimi uygulanması meclis gündeminde!

Koronavirüs salgını nedeniyle alışveriş merkezlerinin kapalı olduğu süre boyunca kira alınmaması veya kira indirimi uygulanmasına yönelik çalışmalar meclis gündemine taşındı. MHP'li Ersoy,  konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Hüseyin Altaş: AVM’lerde kiralar düşürülecek!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) tarafından düzenlenen Markalı İhracat Zirvesi 2020'de konuşma yapan AYD Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Altaş, "AYD olarak perakendecinin ciddi kayıpları olma ihtimali üzerine kiraların düşürülmesi ve benzeri önlem almak için kendi aramızda çalıştay yapacağız" dedi...

AVM'ler kira indirimi yapmadı!

"AVM'lerin üçte biri kiraya yönelik hiçbir indirim yapmadı" diyen BMD Başkanı Öncel, "Kiralarda yüzde 40'a varan indirim yapan AVM'ler oldu ama özellikle yabancı yatırımcıların başında olduğu indirim yapmayan AVM'ler var" şeklinde açıklama yaptı.

Markaların AVM'lerden kira indirimi talebi!

Ciroları düşen bazı markaların, kira indirimi talep ettiği AVM'lerden toplu çıkışları gündeme gelirken, Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) üyelerinin de taleplerinin yerine getirilmesini beklediği bildirildi.

İş GYO Ege Perla AVM'den 2023'te 19,8 milyon Türk Lirası kira geliri elde etti!

İş GYO, Ege Perla AVM'den elde edilen kira geliri ile ilgili son dakika açıklamasında bulundu. İşte şirketten AVM kira geliri ile ilgili yapılan o açıklama...

AVM'ler için ciro kirası talebi!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, AVM'lere ilişkin açıklamalarda bulundu. "Bazı AVM yönetimlerinden ciro kirası ya da kira indirimi konusunda beklediğimiz yaklaşımı göremedik" diyen Öncel, bazı AVM'lerde ortak gider protestosu yapılabileceğini dile getirdi.

Koray GYO'dan yüzde 25 kira indirimi!

Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, koronavirüs kaynaklı olarak faaliyet hacminde önemli ölçüde düşüş yaşanması nedeniyle kiracılarına 01 Haziran 2021-31 Ağustos 2021 tarihleri arasında geçerli olmak üzere yüzde 25 oranında indirim yapacak.

Kiralarda pandemi indirimine Yargıtay vizesi!

Bursa ve Ankara kentlerindeki iki esnaf tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sebebiyle kira indirimi talep etmesi yeni bir kararı doğurdu...

İş GYO Kanyon AVM kira değerleme raporu yayınlandı!

İş GYO'nun portföyünde yer alan İstanbul ili, Şişli ilçesi, Mecidiyeköy Mahallesi, 303 pafta, 1946 ada, 136 parseldeki yer alan bağımsız bölümlere ilişkin kira değerleme raporu yayınlandı.

TSKB GYO, AVM'lerinde sabit kira indirimi uygulayacak!

TSKB GYO'nun AVM'lerin Nisan-Haziran 2021 döneminde sabit kira indirimi uygulanması ve uygulanacak olan indirim oranlarının belirlenmesi hususlarında Şirket Genel Müdürlüğü yetkili kılındı. 

Perakendeciler ile AVM'lerin tartışması yeniden alevlendi!

AYD Başkanı Hüseyin Altaş, AVM'ler ve mağazalar arasındaki kira problemine ilişkin konuştu. Altaş, gelirlerinin kalmayacağına dikkat çekerek, kira indirimi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İTO Başkanı Şekib Avdagiç'den AVM kira ödemeleri için çağrı!

AVM mağazaların kira bedelleri ile ilgili açıklama yapan İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, kira ödemeleri için yeni çözümlerinin üretilmesi gerektiğini dile getirdi. 

Perakende sektöründen kira indirimi talebi!

Kısmı kapanmalar ile beraber haftalık çalışma süreleri 84 saatten 35 saate kadar süşen gıda dışı perakende sektöründe cirolar yüzde 70 geriledi. Online toplantıda buluşan BMD, TMD ve KMD temsilcileri, kısa çalışma ödeneğinin yeniden hayata geçirilmesini ve kiralarda ve vergilerde indirim istedi.

AVM'lerden yüzde 60 kira indirimi talebi!

Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sinan Öncel, AVM kiralarında en az yüzde 60 indirim yapılması gerektiğini söyledi.

Doğuş GYO'dan Gebze Center AVM'deki kiracılarına yüzde 40 indirim!

Doğuş GYO tarafından Gebze Center AVM'deki tüm kiracılarına destek olmak amacıyla Mart ayı ile sınırlı olmak üzere sözleşmelerinde geçerli olan kira bedelleri üzerinden yüzde 40 oranında kira indirimi uygulanmasına karar verildi. 

Samsun Havza Belediyesi'nden yüzde 60 kira indirimi!

Samsun Havza Belediyesi'nin Nisan Ayı Meclis toplantısında alınan karara göre; belediyeye ait iş yerlerinin kira ücretlerinde yüzde 60 indirim yapılacak. 

Perakende sektöründe AVM'lerle kira müzakereleri başladı!

Sportive’in genel müdürü ve aynı zamanda Birleşmiş Markalar Derneği Yönetim Kurulu üyesi Zeynep Selgur, AVM'lerdeki sürece ilişkin bilgi verdi. Selgur, "AVM’lerle kira müzakereleri yapıyoruz. Bu durumun sürdürülebilirliği yok. Kiralarda köpük vardı" dedi.

avm kira indirimi Haberi

avm kira indirimi

Tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgını sebebiyle AVM'ler 2 ay kapalı kalmıştı. Haber Global'den Gamze Bal'ın haberine göre; AVM'lerdeki tüm taraflar problemlerle karşı karşıya. AVM'lerdeki mağazaların sahipleri satış olmamasından, yatırımcılar gerileyen kazançlardan, çalışanlar da geçim sıkıntısı sebebiyle sorun yaşıyor.

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Öncel, Ramazanın gelişi hem de saatlerin kısıtlanması nedeniyle satışların yüzde 60-70 oranında düştüğünü belirtti. Öncel, "Herkesin borçluluğu son derece arttı. Piyasaya ve bankalara olan borç her geçen gün de artmaya devam ediyor" şeklinde konuştu.

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği Başkanı (AYD) Prof. Dr. Hüseyin Altaş ise, konuya ilişkin yaptığı açıklamasında salgın döneminde kira gelirlerinde ciddi kayıplar olduğuna vurgu yaptı. 

"HER GEÇEN GÜN DAHA DA BORÇLANIYORUZ"

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı...