25 / 04 / 2024

AVM'lerde yeni dönem! Ciro üzerinden kira alınacak!

AVM'lerde yeni dönem! Ciro üzerinden kira alınacak!

AVM’lerin aldıkları kiraların mevcut halde cirolarının yüzde 30 ila 20’sini oluşturduğunu anlatan BMD Başkanı Sinan Öncel, AVM’lerin yeni dönemde ciro üzerinde kira almaya geçmesi gerektiğini açıkladı.



Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, koronavirüs sonrası yaşanacak yeni dönemde AVM sahiplerinin artık sabit kira yerine ciro üzerinden kira alması gerektiğini açıkladı. Dünya'dan Leyla İlhan'ın haberine göre; Öncel, “Eski sistemde sabit kira sistemiyle cirolarımızın yüzde 30 ila 20’si kiraya gidiyordu. Ancak AVM’ler açıldığında mağazalar bir anda eski cirolarını yakalamayacak. Başladığımızda yaptığımız cirolarla elemanın maaşını verelim, kirasını mı ödeyelim. Kazancımız bunlara yetmeyeceği için bu durumda kapatmak daha verimli gelecek" şeklinde konuştu. Bu durumun engellenmesi amacıyla ciro üzerinden kira sistemine geçilmesi gerektiğini ifadelerini kullandı.

AVM lerde yeni dönem! Ciro üzerinden kira alınacak! 

“Elimizde çok fazla ürün kalacak”

AVM’lerin nisan sonuna kadar kira almayacaklarını açıkladıklarını ancak genel giderleri almak için olduğunu ifade eden Öncel, “Şu anda kasamıza 1 lira bile girmiyor. Borçlarımız, mağaza yatırımlarımız var. Bununla ilgili ciddi taahhütlerimiz var. Ayrıca sattığımız ürün dönemsel ürün. Hazirana doğru AVM’lerin açılacağını düşünürsek elimizde çok ciddi ürün kalacak ve maliyetin altında bu ürünleri satmak zorunda kalacağız. Bu nedenle 385 marka ile 400 bine yakın çalışanı temsil eden BMD olarak aldığımız prensip kararla mağazalar kapalı olduğu sürece kira ve genel kira ödemeyeceğiz. Açıldıktan sonra genel gider ödemeye başlayacağız. Ancak açıldıktan sonra da düşen talebe bağlı olarak belli bir süre daha kirasız bir dönem istiyoruz” diye konuştu. Birçok kişinin sermaye bulmak için evini mülkünü sattığından bahseden Öncel, “Kontratları hızlıca ciro kirasına çevirmekten başka çare bulamayacağız” dedi.

AVM sahipleri kira ödemelerini alacak mı?

Kapanan AVM'lerde 'kira sorunu' çözüldü!


Geri Dön