19 / 04 / 2024

AVM’lerde yeni dönem! Doğal ışık-hava almayan bazı alışveriş merkezleri kapanacak!

AVM’lerde yeni dönem! Doğal ışık-hava almayan bazı alışveriş merkezleri kapanacak!

AVM'lerde yeni dönem beklentisini aktaran  EVA Gayrimenkul Değerleme Kıdemli Müdürü Erdem Akyol, önümüzdeki dönemde açık, konseptli olmayan, hijyen standartları açısından düşük kapasiteli, doğal ışık-hava almayan bazı alışveriş merkezlerinin kapanacağını belirtti. İşte detaylar...



Fonksiyon değiştirebilecek veya konsept değişimi ihtiyacına cevap verebilecek olanlar ayakta kalacak EVA Gayrimenkul Değerleme Kıdemli Müdürü Erdem Akyol, önümüzdeki dönemde açık, konseptli olmayan, doğal ışık-hava almayan bazı alışveriş merkezlerinin kapanacağını, hijyen standartları açısından düşük kapasiteli, fonksiyon değiştirebileceğini, konsept değişimi ihtiyacına cevap verebilecek olanların ise mevcudiyetini devam ettirebileceğini kaydetti.

AVM’lerde yeni dönem! Doğal ışık-hava almayan bazı alışveriş merkezleri kapanacak!

Perakende sektörünün pandemiden en çok etkilenen sektör olarak ön planda olduğunu aktaran EVA Gayrimenkul Değerleme Kıdemli Müdürü Erdem Akyol, "Pandemi dönemi boyunca AVM yatırımcıları, ciro kaybı yüksek olan kiracıları için sadece ciro kirasına yönelik kontrat yenilemeleri yaparak veya sadece ortak alan giderlerine katılımlarını sağlayarak büyük bir kolaylık sağladı. Bu kolaylıklar yatırımcılara ciddi maddi yükler getirdi. Perakende sektörünün en önemli bileşenlerinden olan cadde perakendesinde de işler AVM’ler kadar olmasa da önemli ölçüde etkilendi. Tam kapanma dönemlerinde bile sadece temel ihtiyaç dükkanları açısından mahalle ölçeğinde cadde perakendesinde faaliyet gösteren dükkanlar iş yapabildi. Önümüzdeki dönemde açık, konseptli olmayan, hijyen standartları açısından düşük kapasiteli, doğal ışık-hava almayan bazı alışveriş merkezlerinin kapanacağı, fonksiyon değiştirebileceği, konsept değişimi ihtiyacına cevap verebilecek olanların ise mevcudiyetini devam ettirebileceği bir dönem yaşanacak" diye konuştu.


Geri Dön