18 / 04 / 2024

AVM’ler açılışa hazırlanıyor!

AVM’ler açılışa hazırlanıyor!

Koronavirüs nedeniyle 21 Mart'ta kapanan alışveriş merkezleri (AVM) yeniden açılmak için gün sayıyor.



Tüm dünyayı etkileyen yeni tip koronavirüs nedeniyle 21 Mart'ta kapılarını kapatan alışveriş merkezleri (AVM) yeniden açılmak için son hazırlıklarını yapıyor. Müşteri ve çalışanların sağlığını korumak için gerekli görülen önlemleri almak amacıyla 11 Mayıs'ta açılacak AVM'lerde ziyaretçilerin maskeli olması ve girişlerde ateşlerinin ölçülmesi şartları gerekiyor.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; NATA Holding Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Tanık konu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:
 ''Bünyemizde bulunan mağazalardan mayısta da kira almayacağız. Mağazalar kademeli ve tedbirli olarak açılacak. 1 Haziran'a kadar olan süreci sosyal uyum aşaması. Tedbirlerle normal hayata dönülmeye çalışalacak. Hayatın kontrollü şekilde normalleşmesi programı kapsamında tüm detaylara özen gösterildi. Sosyal mesafeye uygun bekleme alanları oluşturacak. Gelen bütün ziyaretçilerin ateşini ölülecek. Tüm hijyen kurallarına uyulacak ve belirli bir kapasiteye göre mağazalara ziyaretçi alacak. Maskesiz ziyaretçi kabul etmeyecek. 8-10 kişilik asansörleri 3 kişinin kullanmasını öngörülüyor. 15 kişilik tuvaletlere ise 5 kişi alınmasını hedefleniyor.''

AVM'ler açılışa hazır! İşte yeni standartlar!

AVM'ler korona sürecinde ortak gider masrafı isteyebilir mi?


Geri Dön