23 / 04 / 2024

Perakende markaları tedbirli açılışa hazırlanıyor!

Perakende markaları tedbirli açılışa hazırlanıyor!

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüsü salgını çerçevesinde mağazalarını kapatan markalar tedbirli açılışa hazırlanıyor.



Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüsü salgını çerçevesinde bayram dönemine kadar sıkı tedbirler sürerken 16 Mart tarihinden itibaren kepenk indiren markalar da tedbirli açılışa hazırlanıyor.

Kademeli olarak gerçekleştirilecek açılışlar için takvim hazırlayan perakende markaları, önceliği hijyen ve sağlığa verdi.

Sözcü'de yer alan habere göre, önümüzdeki haftadan itibaren Vakko, Koçtaş, Bauhaus gibi markalar kısıtlı saatler içerisinde hijyen ve sağlığı önceliklendirerek açılış yapacaklarını açıkladı.

Vakko Yönetim Kurulu Başkanı Cem Hakko, 6 Mayıs tarihinden itibaren Vakko mağazalarının kontrollü olarak açılacağını dile getirerek, “Nişantaşı ve Suadiye mağazaları, 6 Mayıs'tan itibaren pilot mağaza olarak özel konumlanacak. Hepsi dezenfekte edilecek.

Vakko 6 Mayıs tarihinden itibaren yeni bir dönemi Vakko Dostları ile paylaşmaya hazırlanıyor. 7/24 Vakko Live adını taşıyan ve özel bir hizmet anlayışına sahip olan bu hizmet, zaman ve mekandan bağımsız olarak Vakko Dostları ne zaman ve nerede isterse orada sağlanacağı anlamına geliyor. Bu sistem tamamlandığı zaman bununla ilgili ayrıca bilgilendirme yapacağız” dedi.

24 Mart 2020 tarihi itibarıyla Koçtaş ve Koçtaş Fix mağazalarını geçici süreyle kapatan Koçtaş da 4 Mayıs Pazartesi günü 51 mağazanın yeniden kademeli ve kontrollü biçimde Covid-19'a karşı sıfır tölerans manifestosu ile açılacağını açıkladı.

Yoğun talep üzerine 4 Mayıs tarihinde açılacağını duyuran bir diğer marka da Bauhaus oldu. Marka, Koronavirüse karşı tüm bilimsel tavsiyeleri hayata geçirerek 11.00-19.00 saatleri arasında hizmet vereceğini duyurdu.

Diğer taraftan 19 Mart tarihinde 667 mağazası ile lojistik merkezlerini kapattığını duyuran Gratis de İstanbul'daki bir cadde mağazasını açtığını açıkladı.

 

Cadde mağazalarında test açılışlarına başlandı!


Geri Dön