28 / 03 / 2024

Taksim Cami açılışa hazırlanıyor!

Taksim Cami açılışa hazırlanıyor!

4 sene önce temeli atılan Taksim Cami açılışa hazırlanıyor. Cami Ramazan'ın son Cuma'sında ibadete açılacak. 



Taksim'de temeli 4 sene önce atılan ve Ramazan ayının son Cuma'sı 7 Mayıs'ta ibadete açılacak camide hazırlıklar tamamlanıyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Mimar Şefik Birkiye ve Selim Dalaman'ın imzasını taşıyan caminin inşaatında son aşamaya gelindi. İçerisinde otopark, konferans ve sergi salonlarının da bulunduğu 2 bin 250 kişinin aynı anda namaz kılabileceği camideki çalışmalar koronavirüs sebebiyle sosyal mesafe kurallarına uyularak yapılıyor.

Taksim Cami açılışa hazırlanıyor!

16 bin 500 metrekare inşaat alanı, 2 bin 482 metrekare de arsa alanına sahip camide boyama işlemleri tamamlanırlen namaz alanındaki ahşap duvar kaplamaları ile cam korkulukların takma işlemi tamamlandı.

Hattat Davut Bektaş ve Nakkaş Adem Turan tarafından hazırlanan hat yazılarının takılıp boyama işlemlerinin bittiği caminin ana mekan kubbe göbek yazısında Fatiha Suresi, ana mekan kubbe kasnağında Al‐i İmran Suresi, ana mekan orta kuşak yazısında Bakara Suresi'nin 285 ve 286. ayetleri ile Haşr Suresi'nin 20-24. ayetleri bulunuyor. 

Taksim Cami açılışa hazırlanıyor!

Mihrap, minber ve vaaz kürsüsü tamamlandı 

Mihrap, minber ve vaaz kürsüsünün yapımı da sona erdi. Cami için 8,5 metre yüksekliğinde mihrap tasarlandı. Mihrabın yüzeyine Esma'ül Hüsna, mihrabın ortasında Kelime-i Tevhid yazıldı. Alt bölümüne ise Cin Süresi'nin 18. ayetinin "Şüphesiz, mescitler yalnız Allah'ındır. Allah ile beraber hiçbir kimseye yalvarmayınız." şeklindeki Türkçe meali yazıldı.

Camiye, 12 metre çapında, yaklaşık 20 metre boyundaki 60 ışıklı avize de takıldı. Avizenin elektrik testleri de başarıyla tamamlandı. Caminin 7 metre boyunda 3 metre 10 santimere enindeki çelik kapı ana girişe taklırken caminin içerisinde kapıların da montajı tamamlandı. 

Taksim Cami açılışa hazırlanıyor!

Mekanik ve elektrik testlerinin tamamlandığı caminin bodrum katlarındaki taş ve ahşağ kaplama işlerinde sona gelindi. Cami çevresinde peyzaj düzenleme işlemleri devam ederken temizlik çalışmaları da aralıksız devam ediyor.

Son rötuşların yapıldığı cami 7 Mayıs itibariyla ibadete açılacak. 

Taksim Cami ramazanın son cuması ibadete açılıyor!


 


Geri Dön