27 / 04 / 2024

Türkiye'nin en büyük yurdu açılışa hazırlanıyor!

Türkiye'nin en büyük yurdu açılışa hazırlanıyor!

Türkiye'nin tek seferde yapılan en büyük yurt projesi olan Sivas Merkez Yükseköğrenim Öğrenci Yurdu tamamlanıyor. 10 bin kişilik açılışa hazırlanıyor.



Türkiye'nin tek seferde yapılan en büyük yurt projesi olan Sivas Merkez Yükseköğrenim Öğrenci Yurdu'nda sona gelindi. Kardeşler Mahallesi'nde 310 bin metrekare alanda inşa edilen yurt açılışa hazırlanıyor.

Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre, 8 yurt bloğu, 4 sosyal tesis, 1 yaşam merkezi, 2 açık fitness alanı, 4'ü açık 6 basketbol sahası, 2 kapalı tenis kortu bulunan proje 1 yılda tamamlanma aşamasına geldi.

Projenin, bölgedeki yurt ihtiyacını karşıladığını söyleyen Sivas Valisi Davut Gül, "Yurt sorununu tamamen çözmek için Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Genel Müdürlüğü ve Sivas İl Özel İdaresi arasında bir ön protokol yapıldı. KYK yapılan binayı 15 yıl boyunca kiralamayı kabul etti, finansmanını İl Özel İdaresi karşıladı." şeklinde konuştu.

5 yıldızlı yurt

10 bin kişi kapasiteli yurdun Türkiye'de yapılan en büyük proje olduğunu söyleyen Gül, "Sivas'ta KYK'da kalmak isteyen hiçbir öğrenci dışarıda kalmayacak. Kapasitemiz hepsinin ihtiyacını karşılayabilecek durumda. Yurdumuz üniversitemizin hemen yan tarafında, üniversiteye 500 metre mesafede ve öğrencilerimiz yürüyerek okullarına gidebilecekler. Yurt projemizin içerisinde adeta gençlik merkezi gibi, halk eğitim merkezi gibi, çeşitli aktivitelerin yapılabileceği donatılar var. Spor salonumuz var ve yurtlar 5 yıldızlı otel ayarında. Her biri 4 kişilik suit oda şeklinde ders çalışacağı ve yatacağı yerler farklı olmak üzere odalar var. Devletimizin gençlerimize, öğrencilerimize vermiş olduğu örnek bir hizmet." dedi.

Projenin kente kazandırılmasından dolayı teşekkürlerini ileten Gül, kendi finansmanını kendisi oluşturan, İl Özel İdaresine yük olmayan, kamu bankalarının sağladığı kredilerle yapılan örnek bir proje olduğunu açıkladı. 

Ay sonunda açılacak

Projenin ay sonunda biteceğini söyleyen  Gül, "Yurt inşaatımız yaklaşık yüzde 98 tamamlandı. Eylül ayı sonuna kadar yurtlarımızın tamamı bitmiş olacak. Cumhuriyet Üniversitesinde eğitim-öğretim dönemi 24 Eylül'de başlayacak, 1 haftalık özveri bekliyoruz." ifadelerini kullandı. 


Geri Dön