20 / 04 / 2024

Alışveriş merkezleri açılışa hazırlanıyor!

Alışveriş merkezleri açılışa hazırlanıyor!

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sebebiyle 21 Mart tarihinde kapılarını kapatan alışveriş merkezleri (AVM) yeniden açılışa hazırlanıyor.



Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle 21 Mart'ta kapılarını kapatan alışveriş merkezleri (AVM) yeniden açılış için gün sayıyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, müşteri ve çalışanların sağlığını korumak adına gerekli görülen önlemleri almak suretiyle 11 Mayıs tarihinde açılacak AVM'lerde ziyaretçilerin maskeli olması ve girişlerde ateşlerinin ölçülmesi şartları aranacak. 

NATA Holding Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Tanık, konuya ilişkin Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Bilim Kurulunun tavsiyesiyle 11 Mayıs tarihindeki açılışa hazırlandılarını belirterek, "Kovid-19 sebebiyle zor günler geçiren ve bünyemizde bulunan mağazalardan mayısta da kira almayacağız." şeklinde konuştu.

Bünyelerindeki mağazaları kademeli ve tedbirli olarak açacaklarını anlatan Tanık, 1 Haziran tarihine kadar olan süreci sosyal uyum aşaması olarak gördüklerini ve tedbirlerle normal hayata dönmeye çalışacaklarını belirtti.

- "Maskesiz ziyaretçi kabul etmeyeceğiz"

Hayatın kontrollü şekilde normalleşmesi programı kapsamında tüm detaylara özen gösterdiklerini belirten Tanık, "Sosyal mesafeye uygun bekleme alanları oluşturacağız. Gelen bütün ziyaretçilerimizin ateşini ölçeceğiz. AVM'lerimizde ortak alanlar dahil olmak üzere tüm hijyen kurallarına uyacağız ve belirli bir kapasiteye göre mağazalara ziyaretçi alacağız. AVM'lerimize maskesiz ziyaretçi kabul etmeyeceğiz. 8-10 kişilik asansörleri 3 kişinin kullanmasını öngörüyoruz. 15 kişilik tuvaletlere ise 5 kişi alınmasını hedefliyoruz." dedi.

Salgına karşı alınan dezenfeksiyon ve hijyen önlemlerinin, yurt dışı örneklerine de uygun olarak eksiksiz olması için konunun uzmanlarıyla yoğun bir mesai yaptıklarını söyleyen Tanık, millet olarak bu sıkıntılı sürecin atlatılacağına yürekten inandığını belirtti.

Bu süreçte iş dünyası olarak üzerilerine düşen görevleri yerine getirmeye devam edeceklerini dile getiren Tanık, "11 Mayıs'ta açılacak alışveriş merkezlerimizde mağazalar açılsa da açılmasa da kira faturası kesilmeyecek." diye konuştu.

 

AVM-mağazalar savaşında kim, ne istiyor?


Geri Dön