28 / 03 / 2024

AVM kiralarında TL devri başladı!

AVM kiralarında TL devri başladı!

Merkez Bankası’nın, kur saldırısına karşı verdiği mücadeleye reel sektörden de destek geldi. Tekstilciler TL’ye dönerken, turizmciler ve AVM’lerde de kur sabitlendi. 



Seçim açıklamasının ardından piyasada başlatılan algı operasyonları ve uluslararası arenada Türkiye'ye yönelik ekonomik saldırılarla rekor kıran kura karşı başlatılan mücadeleye Türk iş dünyası da destek veriyor. 

Dolarla ticaret yapmak zorunda kalan pek çok sektör ya kuru sabitledi ya da TL'ye dönüş yaptı. Tekstilde firmalar belirledikleri kur üzerinden kendi aralarında TL ile ticarete başladılar. 

Sabah Gazetesi'nden Betül Alakent'in haberine göre turizmciler ise kur sabitlemeyi tercih ettiler. AVM'lerde de bazı yatırımcılar indirim, bazıları da TL ile kiraya geçti. Ağırlıkla yabancı uyruklu kişilerin yer aldığı evde bakım hizmeti sektöründe de ücretler TL'ye döndü.

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Hadi Karasu, Türkiye'nin kurun volatil olduğu bir süreçten geçtiğini bu dönemde özellikle iç piyasada TL'ye dönerek önlem aldıklarını açıkladı. 

Karasu, bu dönemde dövizi sıkıştıracak bir mekanizmaya acil olarak ihtiyaç olduğunu da söyledi. Hazır giyim markalarını temsil eden Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sinan Öncel ise, AVM'lerin 3'te ikisinin kuru sabitlediğini, kirada en az yüzde 30 oranında indirime gittiğini ya da sözleşmeyi 1 yıl boyunca ciro kirasına döndürdüğünü dile getirdi. 
 


Geri Dön