16 / 04 / 2024

Diyarbakır Kulp Otogarı'nda çalışmalar başladı!

Diyarbakır Kulp Otogarı'nda çalışmalar başladı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 1 milyon 478 bin TL ihale bedeliyle kapalı ve açık olmak üzere toplam bin 594 metrekare alan üzerinde hayata geçireceği Kulp Otogarı’nda çalışmalar başladı.



 

Bismil Otogarı’nda inşa çalışmalarına devam eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kulp Otogarı’nda da çalışmalara başladı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, toplam bin 594 metre kare alan üzerinde hayata geçirilecek olan Kulp Otogarı’nın 594 metrekaresi kapalı alandan bin metrekaresi ise açık sert zeminden meydana gelecek. 1 milyon 478 bin TL ihale bedeliyle Kulp-Diyarbakır yolu üzerinde inşa edilecek otogar 2018 Ağustos’ta tamamlanarak hizmete açılacak. Yer temini yapılarak inşaat, (kanalizasyon, elektrik, su ve internet vb) altyapı ve kazı çalışmalarının başladığı Kulp Otogarı yapısı 1 kattan meydana gelecek.

 

Terminalin 594 metrekarelik kapalı alanında, bilet satış ofisleri, 3 adet dinlenme odası, 1 adet yönetim odası, büfe, mescit, su deposu, teknik oda, WC ve engelli WC bulunacak. 1.000 metrekarelik açık ve sert zeminde ise 8 araçlık peron, 7 araçlık otopark ve 2 otobüs durağı yer alacak.

 

 


Geri Dön