27 / 04 / 2024

Kocaeli Kuruçeşme tramvay hattında çalışmalar başladı!

Kocaeli Kuruçeşme tramvay hattında çalışmalar başladı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilecek Kuruçeşme tramvay hattında çalışmalar başladı. 



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Kuruçeşme yazıhaneler bölgesinde inşa edilecek tramvay hattı projesinde çalışmalar için düğmeye basıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre; çalışmalar dahilinde Akçaray Tramvay Hattı, Plajyolu İstasyonundan D-100’ün karşı tarafına geçerek Kuruçeşme’ye bağlanacak. Proje kapsamında otoban girişinde bulunan yazıhaneler bölgesindeki yol UKOME kararıyla trafiğe kapatıldı.

332 METRE ÇELİK TRAMVAY KÖPRÜSÜ İNŞA EDİLECEK  

Kuruçeşme ile plaj yolu arasında inşa edilecek  tramvay hattı Plajyolu durağından Kuruçeşme Kavşağı’na doğru D-100 üzerinden 332 metre çelik tramvay köprüsü ile geçiş sağlanacak.  Mevcutta yer alan D-100 İstanbul yönüne gidiş için İzmit batı gişeler bölgesi yazıhaneler mevkiinden bağlantı kurulacak ve Kuruçeşme Kavşağı yeniden düzenlenecek.

Kocaeli Kuruçeşme tramvay hattında çalışmalar başladı!

YAPILACAK ÇALIŞMALAR 

Mevcutta yer alan D-100 yönüne gidiş için İzmit batı gişeler bölgesi yazıhaneler mevkiinden bağlantı kurulacak ve Kuruçeşme Kavşağı yeniden düzenlenecek. 78 milyon 468 Bin TL değerindeki projede 322 metre çelik köprü, 812 metre çift hat, 1 adet istasyon ve 2 adet yaya köprüsü imalatı yapılacak. 

Kocaeli Kuruçeşme Tramvay Hattı için sözleşme imzalandı!


Geri Dön