23 / 04 / 2024

Kocaeli Kuruçeşme tramvay hattı imalat çalışmaları tamamlanıyor!

Kocaeli Kuruçeşme tramvay hattı imalat çalışmaları tamamlanıyor!

Kocaeli'nde Yahyakaptan ve Kuruçeşme’yi birbirine bağlayacak olan tramvay hattı projesinde çalışmalar hızlandı. Proje dahilinde imalat çalışmalarının büyük bölümü tamamlandı. 



Kocaeli'nde mevcut Akçaray Tramvay Hattı, çalışmaların bitmesiyle Plajyolu İstasyonu’ndan D-100’ün karşı tarafına geçerek Kuruçeşme’ye bağlanacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre; Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yaya üstgeçidi, tramvay üst geçidi, alt ve üst yapı çalışmaları ile beraber çalışmalarını yoğun bir şekilde devam ediyor. 

ESKİ D-100 YOLUNDA ALTYAPI İMALATLARI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri geçtiğimiz aylarda trafik ışıklarının yer aldığı D-100 yolu Kuruçeşme geçişini trafiğe kapatmıştı. Yeni yoluna dahil edilen D-100 şu an trafik ışıkları olmaksızın hızlı bir şekilde devam ediyor. Büyükşehir ekipleri eski D-100 yolunda yağmursuyu ve atıksu altyapı hattı inşa çalışmaları yapıyor. Ek olarak diğer çalışmalar dahilinde D-100 Karayolu İzmit Lisesi önüne cep inşası için yapılan imalatları da sürüyor. 

Kocaeli Kuruçeşme tramvay hattı imalat çalışmaları tamamlanıyor!

TRAMVAY ÜST GEÇİDİNDE AYAK İMALATLARI

Mevcut Akçaray Tramvay Hattı, çalışmaların tamamlanmasıyla Plajyolu İstasyonu’ndan D-100’ün karşı tarafına geçerek Kuruçeşme’ye bağlanacak. Bu geçişin sağlanabilmesi için 290 metre uzunluğunda 9 ayaklı ve 8 açıklıklı tramvay üst geçit inşa ediliyor. Tramvay üst geçit çalışmaları dahilinde Plajyolu tarafındaki ayağın fore kazık imalat çalışmaları başladı. Köprünün Kuruçeşme tarafındaki orta ve kenar ayaklarında fore kazık imalatları tamamlanırken ayakların ise kolon inşasına başlandı.

İKİ YENİ YAYA ÜSTGEÇİDİ TAMAMLANMAK ÜZERE

Kuruçeşme girişteki özel hastane ve İzmit Lisesi önüne inşa edilen iki yeni yaya üst geçidinde asansör montajları inşa ediliyor. Birçok imalatı biten yeni üst geçitlerin yakın zamanda vatandaşlara hizmet vermesi amaçlanıyor. Özel hastane önüne inşa edilen yaya üstgeçidi 59 metre, İzmit Lisesi önüne inşa edilen yaya üstgeçidi 52 metre uzunluğuna sahip bulunuyor.

Kocaeli Kuruçeşme tramvay hattı imalat çalışmaları tamamlanıyor!

TRAMVAY HATTI 23,4 KİLOMETREYE ULAŞACAK

Kuruçeşme tramvay hattının bitirilmesiyle beraber  Akçaray tramvay hattı uzunluğu 10 bin 212 metrelik çift hatta ulaşacak. 3 kilometre tek hatlı depo sahasıyla beraber tramvayın tek hat uzunluğu 23,4 kilometreye ulaşacak. Kuruçeşme istasyonuyla durak sayısı 16 olacak. 

Kocaeli Kuruçeşme tramvay hattı çalışmalarında son durum ne?


Geri Dön