25 / 04 / 2024

Kocaeli Kuruçeşme tramvay hattı çalışmalarında son durum ne?

Kocaeli Kuruçeşme tramvay hattı çalışmalarında son durum ne?

Kocaeli'nde Yahyakaptan ve Kuruçeşme’yi birbirine bağlayacak olan tramvay hattı projesinde çalışmalar Kurban Bayramı'na rağmen tüm hızıyla devam etti. 



Kocaeli'nin önemli projelerinden biri olan Kuruçeşme tramvay hattında çalışmalar aralıksız devam ediyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre; Kuruçeşme tramvay hattı PMT, bitümlü temel ve binder serimi yapıldı.

Karayolları Genel Müdürlüğü’ne ait yeni D-100 güzergahında bulunan trafo ve jeneratör deplase edilerek yolun yapılmasını engelleyen faktörler kaldırıldı. Bu engelin kalkmasının ardından ekipler, yol çalışmalarına devam edecekler. 

Yaya köprüleri yıkılacak 

Kuruçeşme girişte Gümüşhaneliler Vakfı’nın önünde ve İzmit Lisesi önündeki eski köprüler yıkılarak yerlerine çelik konstrüksiyon iki yeni yaya köprüsü yapılacak. yaklaşık 59 metre çelik konstrüksiyon olarak imal edilecek Acıbadem yaya köprüsü ve İzmit Lisesinin önünde de 52 metre uzunluğunda çelik konstrüksiyondan yeni yaya köprüsü inşa edilecek. 

 Kocaeli Kuruçeşme tramvay hattı çalışmalarında son durum ne?

Tramvay hattı  23,4 kilometre olacak 

Hattın enerjisini sağlamak için 1 adet Trafo Merkezi kurulacak. Kuruçeşme tramvay hattının bitmesiyle beraber tramvay hattı uzunluğu 10 bin 212 metrelik çift hatta sahip olacak. 3 kilometre tek hatlı depo sahasıyla beraber tramvayın tek hat uzunluğu 23,4 kilometreye ulaşacak. Kuruçeşme istasyonuyla durak sayısı 16 olacak ve yeni inşa edilecek olanla beraber 6 adet trafo merkezi hizmet sağlayacak.

Kocaeli Kuruçeşme tramvay hattında çalışmalar başladı!


Geri Dön