25 / 04 / 2024

Kira desteği esnafın yüzünü güldürdü!

Kira desteği esnafın yüzünü güldürdü!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan kira yardımları, ülke genelinde gelir kaybı yaşayan esnafı sevindirdi. 



Önceki gün gerçekleşen kabine toplantısının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, üç ay süreyle esnafa kira yardımı yapılacağını dile getirmişti. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; kira yardımı esnafın yüzünü güldürdü.

Konuyla ilgili değerlendirme yapan İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB) Başkanı Faik Yılmaz, "Türkiye Cumhuriyeti'nde ilk defa bir hükümet, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi böyle bir karar aldı. Allah razı olsun, teşekkür ediyoruz. Tabii bunun detaylarını görmek lazım. Neyi ne zaman alacağız, nasıl olacak, herkes bunu merakla bekliyor." dedi.

Konuya ilişkin çalışmaların halen devam ettiğinin kendisine iletildiğini anlatan Yılmaz, "Şu var ki hibe kararı esnafı memnun etti. Karar çok süper bir karar. Şükranlarımızı sunuyoruz, Allah razı olsun. Ötesini yönetmelik çıktıktan sonra göreceğiz" şeklinde konuştu.

Devlet desteği ile yeni iş yeri açılışında rekor kırıldı" 

Devletin salgın süresi boyunca esnafının yanında olduğunu, bu sayede 2020 yılında yeni açılan iş yeri sayısında önceki yıla oranla arttığını söyleyen Yılmaz, şu açıklamalarda bulundu: 

"Dünyayı saran koronavirüs salgınına rağmen İstanbul'da yeni iş yeri açılışında rekor kırıldı. 2020 yılında İstanbul'da 51 bin 246 yeni iş yeri açıldı, 8 bin 139 iş yeri ise kapandı. 2019 yılında 26 bin 553 iş yeri açılmış, 8 bin 442 iş yeri de kapanmıştı. Esnaf Destek Paketi sayesinde iş yeri açılışlarında artış var, yeni destek paketleri ile kapanan esnaf sayısında da azalma yaşanacağına inanıyorum. Devletin sunduğu düşük faizli kredi desteği esnaf ve sanatkara can suyu oldu. Aynı zamanda yeni iş yeri açmak isteyen vatandaşlarımıza da cesaret verdi.""Taksi, dolmuş ve servisçi esnafına yapılacak destekler için çok teşekkür ederiz"
Yeni Nesil Taksiciler Kooperatifi (YENTAKOOP) Başkanı Kıyasettin Telli de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a taksiciler adına teşekkürlerini iletti. 

Kira desteği esnafın yüzünü güldürdü!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın taksici esnafına her zaman destek verdiğini ifade eden Telli, şu şekilde konuştu:

"Sayın Cumhurbaşkanımıza taksi, dolmuş ve servisçi esnafına yapılacak destekler için çok teşekkür ederiz. Bizler taksiciler olarak her zaman destek gördüğümüz, duraklarımızı ziyaret ederek bizleri onurlandıran, her türlü sorunumuzu bizzat gelip duraklarımızda dinleyen ve çözümler üreten Sayın Cumhurbaşkanımıza minnettarız.100 yıllık taksicilik sektörümüzde ilk defa 2016 yılında bizlere ÖTV indirim desteği veren yine Sayın Cumhurbaşkanımızdır.

Yapılacak çalışmalarda da araçlarımızda kayıtlı olarak çalışan, ücreti işveren tarafından belirlenmeyen diğer ücretli şoförlerimizin de destek kapsamına alınmasını talep ediyoruz. Ülkemizde devlet millet ortaklaşa mücadele ettiğimiz pandemi afetini hep birlikte dayanışma içerisinde atlatacağımıza inanıyoruz. Bizler taksiciler olarak her zaman milletimizin ve devletimizin emrindeyiz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan ve KDV indirimi, stopaj avantajı, esnafa kira ve hibe desteği ile turizm yükümlülüklerinin ertelenmesi gibi destekleri içeren paket, esnaf tarafında memnuniyete neden oldu.

Kırklareli'nde taksicilik yapan Ziya Dedeoğlu, destekler ile esnafın bir nebze rahatlayabileceğini belirtti.Türkiye'nin tüm zorluklara rağmen ekonomiyi canlı tutmaya, esnafa destek vermeye çalıştığına vurgu yapan Dedeoğlu, şunları söyledi: 

"Destekten memnunuz. Bu sadece bizimle ilgili değil, dünyada büyük bir felaket var. Bizim bir an önce temennimiz hastalığın bitmesi. Zararı esnafa, çalışanlara dokundu. Yapılan yardımları olumlu buluyoruz. Bugün büyük ülkeler bile, Amerika bile zorluk yaşıyor. Karşıdan bakınca herkese kolay. Hükümetimizin her zaman yanındayız. İnşallah daha da iyi olur."

Esnaf Ercan Kıyan da yardımların esnafı sevindireceğini dile getirerek, hastalığın bir an önce sona ermesi ve hayatın normale dönmesini temenni etti. 

Tekirdağ

Tekirdağ'da taksicilik yapan Uğur Aybaş, koronavirüs salgını sebebiyle maddi sıkıntılar çektiklerini belirtti.

Esnafın işlerinin azaldığına vurgu yapan Aybaş, "Bizim de işlerimiz yarı yarıya düştü, mağduruz. Devletten destek bekliyorduk. Destek paketinin akşam açıklandığını duyduk, faydası olacak, memnunuz" dedi.

Esnaf Hasan Bedel ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarını dikkatle takip ettiğini dile getirerek, "Son açıklamalar bizi memnun etti. Bunlar bizim istediğimiz ve beklediğimiz desteklerdi. Bir nebze olsun talebimizi karşılayacaktır ama devletimizden biraz daha destek bekliyoruz" diye konuştu.

Konaklama sektörü kira desteğinden memnun!


Geri Dön