29 / 03 / 2024

esnafa kira indirimi

esnafa kira indirimi

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan destekler, kiracıları ve mülk sahiplerini sevindirdi. Gayrimenkul Danışmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, düzenlemenin pandemi sürecinde zorluk yaşayan kiracılara can suyu olacağını söyledi.

Kiracı esnafın gözü, Bakanlar Kurulu’ndan çıkacak kararda!

İki milyon esnaf, Bakanlar Kurulu tarafından açıklanacak kararı bekliyor. Esnaf, kira desteği, kredi borçlarının faizinin kaldırılarak 1 yıl ertelenmesi ve çalışanlara asgari ücret gibi taleplerde bulunmuştu.

Esnafa kira müjdesi! O ilde esnaftan 3 yıl boyunca kira alınmayacak!

Depremin ardından iş yerlerinin neredeyse tümünün yıkıldığı Malatya’da ticari hayatın durmaması amacıyla harekete geçen büyükşehrin sağlamlığını ve kalitesini ispat etmiş tesislerini esnafa tahsis etti ve  esnaftan 3 yıl kira alınmayacağını söyledi.

Küçük esnafa kira darbesi! İş yeri kiraları beşe katlandı, kirasını ödeyemeyen kepenk indiriyor!

Küçük esnaf fahiş orandaki kira artışlarından oldukça dertli. Geçen yıl 10 bin lira kira ödeyen bir esnaf bugün 50 bin liralık astronomik rakamlarla karşılaşırken, kirasını ve diğer giderlerini karşılamakta zorlanan çoğu esnaf kepenk kapatıyor.

KDV ve iş yeri kira stopaj oranı indirimi bugün sona eriyor!

Mevduat stopaj indiriminin son durumu merak ediliyor. KDV ve iş yeri kira stopaj oranı indirimi bugün sona eriyor. 

AVM'ler için ciro kirası talebi!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, AVM'lere ilişkin açıklamalarda bulundu. "Bazı AVM yönetimlerinden ciro kirası ya da kira indirimi konusunda beklediğimiz yaklaşımı göremedik" diyen Öncel, bazı AVM'lerde ortak gider protestosu yapılabileceğini dile getirdi.

Koray GYO'dan yüzde 25 kira indirimi!

Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, koronavirüs kaynaklı olarak faaliyet hacminde önemli ölçüde düşüş yaşanması nedeniyle kiracılarına 01 Haziran 2021-31 Ağustos 2021 tarihleri arasında geçerli olmak üzere yüzde 25 oranında indirim yapacak.

Kiralarda pandemi indirimine Yargıtay vizesi!

Bursa ve Ankara kentlerindeki iki esnaf tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sebebiyle kira indirimi talep etmesi yeni bir kararı doğurdu...

Sakarya Erenler Belediyesi'nden esnafa kira yardımı!

Sakarya Erenler Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda belediyeye ait iş yerlerinden kira alınmamasına karar verdi. 

Kayseri Develi Belediyesi'nden esnafa kira müjdesi!

Kayseri Develi Belediyesi koronavirüs ile mücadele kapsamında mülkiyeti belediyeye ait iş yerleri için 4 ay kira desteği verileceğini açıkladı.

TSKB GYO, AVM'lerinde sabit kira indirimi uygulayacak!

TSKB GYO'nun AVM'lerin Nisan-Haziran 2021 döneminde sabit kira indirimi uygulanması ve uygulanacak olan indirim oranlarının belirlenmesi hususlarında Şirket Genel Müdürlüğü yetkili kılındı. 

Veli Ağbaba'dan esnafa kira desteği açıklaması!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, esnaflar için yapılan kira desteğinin yeterli olmadığına dikkat çekti ve kiralarla ilgili yeni bir destek tavsiyesinde bulundu.

Almanya'da esnafa kira yardımı nasıl yapıldı?

Almanya'da şu anda ev sahibine kirasını ödeyemeyen, vergi- sigorta, elektrik- su parası borcu olan esnaf yok. Aynı zamanda hiçbir esnaf iflasla karşı karşıya kalmadı. Devlet, esnafa kira desteğinden, vergi ve fatura yardımına kadar birçok ödeme yaptı.

Akhisar Belediyesi'nden esnafa kira yardımı!

Manisa Akhisar Belediyesi, meclis toplantısında aldığı kararlar doğrultusunda belediyeye ait kiracılardan 15 Nisan 31 Mayıs tarihleri arası kira bedellerini almayacak.

Esnafa verilen kira desteğinden 1 milyon 200 bin kişi yararlandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada, esnafa verilen kira desteğinden 1 milyon 200 bin kişinin faydalandığını söyledi.

esnafa kira indirimi Haberi

esnafa kira indirimi

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan destekler, kiracıları ve mülk sahiplerini mutlu etti. 

Düzenlemenin pandemi sürecinde zorluk yaşayan kiracılara can suyu olacağından bahseden Gayrimenkul Danışmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, “Bu süreçte bazı mülk sahipleri ve kiracılar arasında sorunlar yaşanıyordu. Bu düzenleme az da olsa bu sorunların önüne geçebilir” diye konuştu.

Desteklerle ilgili konuşan Başaran, “Son düzenlemelere göre yüzde 20'den 10'a indirilen gayrimenkul kiralarındaki stopaj oranının uygulanma süresi 1 Haziran'a kadar uzatıldı. Yüzde 18'den 8'e indirilen iş yeri kiralama hizmetlerindeki KDV oranı da 1 Haziran'a kadar yüzde 8 olarak uygulamaya devam edilecek” dedi.

3 ay sürecek

Esnaflara kira ve gelir kaybı desteğinin de yapılacağından bahseden Başaran, “İş yeri kira olan esnafa üç ay süreyle büyükşehirlerde aylık 750 lira, diğer illerde ise 500 lira kira desteği yapılacak” açıklamasında...