25 / 04 / 2024

Avm yıkılması

Avm yıkılması

Bir AVM 'nin yıkılarak yerine park yapılması belki de Türkiye 'de ilk olacak. Gaziantep'in ilk AVM 'si olan Bedesten Alışveriş Merkezi yıkılarak yerine park yapılacak.

Mecidiyeköy'deki Profilo AVM'nin yıkım tarihi belli oldu! Yerine büyük konut projesi yapılacak!

İstanbul'un en eski AVM'si olan Şişli'nin Mecidiyeköy Mahallesi'ndeki Profilo AVM yıkılıyor. Yerine ise dev rezidans projesinin yapılacağı söyleniyor. 

Depremzedeler ağır hasarlı binaları için 'evim yıkılmasın' davası açtı!

Deprem bölgesinin yeniden ayağa kaldırılması için hükümetin çalışmaları devam ederken, depremzedeler, ağır hasarlı binaları için 'evim yıkılmasın' davası açtı.

Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen 50 bin 576 binanın acil yıkılması gerekiyor! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, hasar tespit çalışmaları çerçevesinde 387 bin 346 binanın incelendiğine dikkat çekerek; acil yıkılması gereken 50 bin 576, az hasarlı veya hasarsız 279 bin 655 bina tespit edildiğini belirtti. İşte ayrıntılar...

Bakanlık resmen açıkladı! Binaların yıkılması hakkında yönetmelik 1 Temmuz'da yürürlükte!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan Binaların Yıkılması Hakkında Yönetmelik, 1 Temmuz 2022'de yürürlüğe giriyor. İşte yönetmelik ile ilgili merak edilen tüm ayrıntılar...

Binaların Yıkılması Hakkında Yönetmelik!

Binaların Yıkılması Hakkında Yönetmelik bugünkü 31627 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik 1 Temmuz 2022 tarihinde yürürlüğe girecek.

Kütahya'da yıkılması planlanan okullar meclis gündeminde!

Kütahya'da depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılan ya da yıkılması planlanan okullar meclis gündemine taşındı. CHP'li Kasap, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yemen hükümetinden UNESCO dünya mirası listesinde yer alan caminin yıkılmasına tepki!

Yemen hükümeti, İran destekli Husilerin kontrolündeki başkent Sana'da bulunan, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) dünya mirası listesindeki tarihi En-Nehreyn Camisi'nin yıkılmasına tepkili.

Aziz Aydınlık'tan Hamarat Eller Çarşısı’nın yıkılmasına tepki!

Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, 2016 yılında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete açılan Hamarat Eller Çarşısı’nın yıkılmasına tepki gösterdi.

Riskli binaların tespiti ve yıkılması ilgili tüm kurallar!

Vatandaşa riskli binalarda oturmayın demeyin, alternatif sunun konulu yazının ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Riskli binaların tespiti ve yıkılması ilgili tüm kuralları anlattı.

Tunç Soyer: Acil yıkılması gereken 7 bina tespit ettik!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir depremi sonrasında son gelişmelere ilişkin bilgi açıklamalarda bulundu. Hasarlı binalarla ilgili konuşan Soyer, "Az hasarlı 397, orta hasarlı 66, ağır hasarlı 42, acil yıkılması gereken bina sayısı ise 7" diye konuştu.

İzmir ve Manisa’da acil yıkılması gereken 53 bina 1407 bağımsız birim var!

SÖZCÜ, resmi yetkililer tarafından hasar tespit çalışmaları sonrasında düzenlenen bilgi notuna ulaştı. Buna göre İzmir ve Manisa’da ağır ve acil yıkılması gereken bina sayısının 53, bağımsız birim sayısının ise bin 407 olduğu belirlendi. 

Batı Şeria'daki Filistinli ailenin evinin yıkılmasına tepki!

Filistinli gruplar ve insan hakları örgütleri, işgal altında yer alan Batı Şeria'daki Filistinli ailenin evinin yıkılmasına tepki gösterdi.

Yılmaz Özdil'in villasındaki kaçak kısımların yıkılması için tebligat gönderildi!

Bodrum'da yazar Yılmaz Özdil'in eşi Hülya Özdil’in satın aldığı, imara aykırı yapılaşmayla 142 metrekareden 310 metrekareye çıkarılan villanın kaçak kısımlarının yıkılması için tebligat gönderildi.

Avm yıkılması Haberi

Avm yıkılması

AVM'yi yıkma kararı aldıklarını belirten Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "AVM'yi yıkacağız. Eskiden burası Çınarlı Parkıydı ve bu alana parkın devamını yapacağız." dedi. Şahin, şehrin göbeğinde yer alan ve uzun süredir tartışılan Kamil Ocak Stadyumu'nu yıkıp yerine meydan yapmak istediklerini ifade etti. 


Gaziantep Demokrasi Meydam'nda bulunan ve uzun süre ünlü markalara ev sahipliği yapan 5 bin metrekarelik Bedesten Alışveriş Merkezi'nin yıkılma çalışmaları başladı. AVM'nin ilk önce erkek öğrenci yurduna çevrilme kararı alınmışken, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin. AVM'nin yıkılarak park haline getirileceği müjdesini verdi. Vatandaş memnuniyeti ve yaşam kalitesini artırmak adına önemli yapısal dönüşümler oluşturmaya çalıştıklarını ifade eden Şahin, "Geldiğimiz günden beri daha fazla yeşil alan, konut, meydan, yol ve turizm havzası ile ilgili önemli çalışmalar yapıyoruz. Şehirler,...