29 / 03 / 2024

avmler döviz kararı

avmler döviz kararı

AVM ile yapılan sözleşmelerde döviz cinsinden kararlaştırılmış bedeller, 30 gün içerisinde Türk lirası olarak yeniden belirlenecek. Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği Başkanı Hulusi Belgü bu kararın Türk bankalarını sıkıntıya sokabileceğini söyledi

Dolar ve euro haftaya rekorla başladı! Dolar bugün ne kadar? Euro kaç TL? 4 Mart 2024 döviz kurları

4 Mart 2024 döviz kurları bugün güne yeni rekorla başladı. Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 45'te sabit bırakma kararı sonrası döviz kurları yukarı yönlü hareket etmeye devam ediyor. Bugün Dolar bugün ne kadar? Euro kaç TL? 4 Mart 2024 döviz kurları.

Dolar ve euro bugün ne kadar, kaç TL? Dolar ve euro yatırımcıları hemen baksın! 1 Şubat 2024 döviz kurları

Türk Lirası'nın dolar ve euro karşısında eriyişi devam ediyor. Amerika Merkez Bankası faiz kararı sonra hareketlenen döviz kurları bugün güne nasıl başladı? Dolar ve euro bugün ne kadar, kaç TL? 1 Şubat 2024 döviz kurları.

Ramazan Kurtoğlu'ndan Merkez Bankası faiz kararı yorumu: Sadece para ve döviz politikaları ile bu badireyi atlatamayız!

Dün açıklanan Merkez Bankası faiz kararı sonrası ekonomist Ramazan Kurtoğlu'ndan faiz yorumu geldi. Kurtoğlu ''Sadece para ve döviz poltikiları ile bu badireyi atlatamayız'' diyerek Merkez Bankası Başkanı ve Mehmet Şimşek'e seslendi. 

Dolar ve euro son zamanların en yüksek seviyesinde! Bugün dolar ve euro kaç TL oldu? Son dakika döviz kurları

Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası dolar ve euro rekor tazeledi. Peki dolar ve euro ne kadar oldu? 21 Aralık Perşembe döviz kurları...

Dolar, euro ve sterlinde son dakika fiyatlar! İşte anlık döviz fiyatları!

Dolar, euro ve sterlin fiyatları özellikle yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Döviz piyasasının yönünü tayin edecek tarihi gün geldi. Tüm dünyanın gözü FED faiz kararına çevrildi. Peki, faiz kararı öncesi dolar, euro ve sterlin fiyatları ne kadar?

Hafta sonu dolar, euro ve sterlin ne kadar oldu? Son dakika döviz fiyatları!

Dolar, euro ve sterlin fiyatları hafta sonu da yatırımcılar tarafından araştırılıyor. Döviz piyasası önceki haftayı yükselişle kapattı. Yeni haftada kritik FED faiz kararı döviz ve altın piyasasının yönünü tayin edecek. İşte dolar, euro ve sterlin fiyatları...

Dolar zirveninde zirvesine fırladı! 23 Haziran 2023 güncel döviz kurları: 1 dolar ne kadar? Euro ve sterlinde son durum!

TCMB'nin faiz kararı ve Hazine Bakanı'nın serbest kambiyo rejimi açıklamalarıyla dolar/TL yeni bir rekor kırdı. Peki, dolar kaç TL, euro ve sterlin ne kadar? 23 Haziran 2023 Cuma güncel döviz kurları...

Doların kaderi yarın baştan yazılacak! Dolar kaç TL? 1 euro ne kadar? 21 Haziran 2023 döviz kurları!

Türkiye'de Merkez Bankası'nın faiz kararı perşembe günü açıklanacak, ekonomistler yüzde 19,25'e kadar politika faizi artışı öngörüyor. Dolar/TL ise yükselerek yeni bir zirve gördü. Peki güncel dolar, euro ve sterlin ne kadar? 21 Haziran 2023 Çarşamba güncel döviz kurları...

Merkez Bankası faiz kararı öncesi döviz kurlarında son durum! Dolar ve euro almak isteyenler kırmızı alarm!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) bugün faiz kararını açıklayacak. Karar açıklanmadan önce dolar ve euro almak isteyenler döviz kurlarındaki son durumu merak ediyor. Peki Merkez Bankası faiz kararı öncesi dolar ne kadar? Euro kaç lira?

Merkez Bankası'ndan döviz ve TL için yeni karar! Resmen açıklandı!

Merkez Bankası döviz ve TL'yi ilgilendiren son dakika açıklamasında bulundu. TCMB, Türk lirası uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalelerinin işlem yapmak isteyen bankalarla doğrudan gerçekleştirebilmesine karar verdi. 

Borsa, döviz, altın… Bu hafta yatırımcısına en fazla hangisi kazandırdı?

Küresel piyasalarda merakla beklenen Fed faiz kararının ardından borsa, döviz ve altın tarafında önemli gelişmeler yaşandı. Özellikle ne zaman atak yapacağı merak edilen ‘altın’ tarafında yatırımcının yüzü gülerken, diğer yatırım araçlarının durumu ne oldu?

Altın fiyatını ve döviz kurlarını zıplatacak! Günler kaldı

Merkez Bankası'nın faiz kararının açıklanmasına günler kaldı. Merkez'in alacağı karar altın ve döviz kurunu yakından etkileyecek. Eylül ayında yapılan toplantıda, politika faizinin 100 baz puan düşürülmesi ve yüzde 13’ten yüzde 12’ye indirilmesi gündemde.

Küresel döviz rezervlerinde flaş gelişme! 1 trilyon dolar düştü

Küresel çapta merkez bankalarının döviz rezervleri, doların diğer para birimlerine karşılık değer kazanması sebebi ile yapılan döviz satışları ile rekor gerileme kaydetti. Rezervlerdeki toplam düşüş de bu yıl 1 trilyon dolara kadar çıktı.

avmler döviz kararı Haberi

avmler döviz kararı

Menkul ve gayrimenkul alım satım ile kiralama sözleşmelerinde döviz üzerinden belirlenmiş bedellerin 30 gün içerisinde Türk lirasına dönüştürülmesiyle ilgili Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği Başkanı Hulusi Belgü bu kararın bakanlık tarafından daha detaylı incelenebileceğini aksi takdirde AVM’lerin bankalara olan 15 milyar dolarlık borçlarını ödeyemeceği söyledi.

KİRALAR GÜNLÜK KURDAN BELİRLENİR


Ayrıca yeni sözleşmelerin TL'ye dönülmesi halinde Belgü AVM’lerin günlük kurdan fiyatlarını belirleyeceğini belirtti. Belgü, “Belgü AVM’lerin bankalara 15 milyar dolar borcu var. Türk Lirası dönülürse her AVM kirasını günlük kurdan belirler. Aksi taktirde sektör sıkıntıya girebilir.” diye konuştu.

PROBLEMLER YAŞANIR


Belgü bakanlığının bu konuya ilerleyen günlerde daha detaylı bir açıklama getireceğini söyledi. Belgü, “Resmi Gazete’de karar yayınlandı. Ancak daha detayları belli...