26 / 04 / 2024

AVMlerde ve Perakende Sektöründe Dijital Transformasyon

AVMlerde ve Perakende Sektöründe Dijital Transformasyon

Gayrimenkul Türkiye Dergisi'nde farklı disiplinlerden kişilerin görüşlerine ve araştırmalarına yer verdiği dosyalar hazırlamaya devam ediyor. AVM'lerde ve Perakende Sektöründe Dijital Transformasyon için son başvuru 23 Şubat.

Ofisler doldu, mağaza kiraları yüzde 67 oranında yükseldi!

Deprem ve ekonomik kriz nedeni ile geçen sene ilk yarısını durgunlukla geçiren ofis ve perakende alanı, senenin ikinci yarısındaki hareketlenme ile hem fiyat hem de dolulukta zirveye doğru ilerledi. 

Ofislere talebin artması kiraları yükseltti! İşte Esentepe, Levent, Gayrettepe ve Maslak'ta ofis kira bedelleri...

2023 yılında Ofis ve perakende sektörlerinde arzın artan talebin gerisinde kalması, kiraların artmasına neden oldu. En çok iş merkezi ve ofislerin yer aldığı Esentepe, Levent, Gayrettepe ve Maslak'ta ofis kira bedelleri ne kadar oldu?

Emlak devi Signa'nın çöküşü, Avrupa'daki bankaların kredi kalitesini vurdu!

Avrupa'nın önde gelen emlak ve perakende holdinglerinden Signa'nın iflası bankaları da etkiledi. Bazı ülkedeki bankaların kredibilitesi ve karları üzerinde olumsuz bir etki olarak tanımlandı.

8 ayda 13 bin 792 şirket kepenk indirdi!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği verilerine göre, 2023 Ağustos'ta 1784 şirket kapandı ve böylece yılın ilk 8 ayında kapanan toplam şirket sayısı 13 bin 792 oldu. Kapanan işletmelerin 642'si toptan ve perakende ticaret, 251'i inşaat, 168'i imalat sektöründe faaliyet gösteriyordu.

Küçük esnafı koruyacak yeni düzenleme geliyor! Sistem baştan sona değişecek!

Ticaret Bakanlığı, ticarette küçük esnafı koruyacak bir taslak hazırladı. Buna göre; AVM, mağaza, bayi işletme ve perakende ticaretle uğraşan esnaf arasındaki zincir, tekrar yapılandırılacak.

İnşaat, hizmet ve perakende sektörlerinde güven düştü!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2023 Temmuz’a dair Hizmet, Perakende Ticaret ve İnşaat Güven Endekslerini yayımladı. Bu kapsamda, inşaat, hizmet ve perakende sektörlerinde güven düştü.

Sektörel güven endeksleri açıklandı! İnşaat sektörü yüzde 3,5 geriledi

Sektörel güven endeksleri açıklandı. Bu kapsamda hizmet ve perakende ticaret sektörlerinde yükselirken inşaat sektöründe düştü.  

Çin verileri, ekonomik toparlanmanın hızının tükendiğini gösteriyor

Çin'in Nisan sanayi üretimi ve perakende satış büyümesi tahminlerin altında kaldı, bu da ekonominin ikinci çeyreğin başında ivme kaybettiğini ve politika yapıcılar üzerindeki Covid-19 sonrası sallantılı bir toparlanmayı destekleme baskısını yoğunlaştırdığını gösteriyor.

Bu hafta bunları takip etmeniz gerek! Herkes bu beş gelişmeyi bekliyor!

Bu hafta takip edilecek 5 önemli gelişme! ABD kazanç raporları ve perakende satış rakamları, tatil nedeniyle kısaltılan hafta için kilit veriler olacak. İşte haftaya başlamak için bilmeniz gerekenler...

 Sipariş iptalinden kampanyalı mal satışına pek çok alanı kapsıyor! İşte yeni Perakende Kanunu!

Perakende Ticaret Kanunu’nda değişiklik içereren düzenleme, üretici, tedarikçi ve perakende işletmeler arasındaki ilişkileri yeniden tanımlıyor. Haksız ticari uygulama tanımını getiren değişiklik, sipariş iptalinden, kampanyalı mal ve hizmete, maliyet ve giderlere kadar geniş bir alanı kapsıyor.

TESK, Perakende Yasası'nda değişiklik istedi!

TESK Genel Başkanı Palandöken, piyasada fiyat istikrarının sağlanabilmesi ve esnafın korunması için çağrıda bulundu ve Perakende Yasası'nda değişiklik yapılmasını istedi.

Bebeğinizle aynı markayı giyin! Koton bebek ürünlerinde indirim var! İşte 19 Eylül 2022 Koton fiyat listesi

Moda ve perakende sektörünün önde gelen markalarından Koton bebek ürünlerinde online mağazaya özel indirim kampanyası başlattı. İşte kampanyalı ürünlerin fiyat listesi

TÜİK sanayi üretimi ve perakende satış verilerini açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre; perakende satış hacmi, mayısta bir önceki aya göre yüzde 1,9, bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 20,8 arttı. Kurumun açıkladığı verilere göre sanayi üretimi, mayısta aylık yüzde 0,5, yıllık yüzde 9,1 arttı.

AVMlerde ve Perakende Sektöründe Dijital Transformasyon Haberi

AVMlerde ve Perakende Sektöründe Dijital Transformasyon

"AVM'lerde ve Perakende Sektöründe Dijital Transformasyon", Konunun detaylarını CBRE, Cushman&Wakefield, PwC Turkey, Kurtuluş&Partners, Altensis, AVM Partners'ın katkılarıyla Mart-Nisan sayısında okuyucularla buluşturuyor.


AVM özel sayısı, bu yıl "Yeni Nesil AVM'lerin DNA'sı" temasıyla 5 Mart'ta düzenlenecek olan VII. AVM Yatırımları Konferansı'nda dağıtılıyor. Konferansta AVM ve perakende sektörü yatırımcıları, geliştiricileri ve sektörün profesyonelleri bir araya gelecek.



Son katılım tarihi 23...