29 / 03 / 2024

AVMlerin şehir dışına taşınması

AVMlerin şehir dışına taşınması

AVM'lerin şehir dışına taşınması ile ilgili çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

AVM'lerin şehir dışına taşınması ile ilgili çalışmalar meclis gündeminde!

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, AVM'lerin şehir dışına taşınması ile ilgili çalışmalara ilişkin soru önergesi hazırladı. Sertel sorularını Gümrük Ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'ye iletti..

Ucuz uçak bileti kampanyası! Yurt dışına gidecekler dikkat!

Yurt dışına gidecek vatandaşlar gezginler ve iş insanları için ucuza uçak bileti kampanyası başladığı duyuruldu. Biletbayisi, Türk vatandaşlarının vizesiz seyahat edebileceği ülkeler için uygun fiyatı olan uçak bileti fırsatlarını sunmaktadır. Ucuza uçak bileti kampanyası detayları neler?

Kiracı ev sahibi, ev sahibi kiracı oldu! Ev almak isteyenler yurt dışına kaçtı!

Ev sahibi kiracı kavgaları hız kesmeden devam ederken, YouTuber Cihat Çiçek resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Kiracının ev sahibi, ev sahibinin kiracı olduğunu söyleyerek, ev almak isteyenlerin yurt dışına kaçtığını belirtti.

Mert Başaran: Türkiye’deki konut pazarı sıkıntıda, yatırımcılar yurt dışına yöneldi!

Master Haber Youtube kanalında önemli açıklamalar yapan Ekonomist Mert Başaran, Türkiye’deki konut pazarının sıkıntıda olduğunu söyleyerek, yatırımcıların yurt dışına yöneldiğini söyledi.

13 il için flaş karar geldi! Bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı!

Bugünkü 32434 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Eskişehir, Bingöl, Bursa, Kocaeli, Elazığ, Kastamonu, Kütahya, Konya, Manisa, Muğla, Sinop, Tokat ve Zonguldak'ta bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı.

Türk yatırımcılar konut arayışında rotayı yurt dışına çevirdi! Konut fiyatları yurt dışı ile yarışır halde...

Bir yandan amortisman süresini bir yandan sunulan imkanları değerlendiren Türk yatırımcılar rotayı yurt dışına çevirdi.

MEB açıkladı! 850 öğrenciyi yurt dışına lisansüstü eğitim için burslu gönderecek...

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), tarafından yapılan açıklama kapsamında, Türkiye'nin nitelikli insan kaynağı ihtiyacını karşılamak amacı ile 850 öğrenci, resmi burslu statüde lisansüstü öğrenim görmek üzere yurt dışına gönderileceğini kaydetti. İşte haberin detayları...

TZOB Başkanı Bayraktar: Tarım arazilerinin amaç dışına çıkarılması önlenmeli

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tarım topraklarının korunması ile ilgili yaptığı çalışmalar ile ilgili açıklamada bulundu. Bayraktar; “Artık bir karış toprak dahi kaybedilmemelidir. Bu amaçla tarım arazilerinin amaç dışına çıkarılması kesinlikle önlenmelidir.”

Gayrimenkul yatırımcıları yurt dışına açılıyor!

Emlak fiyatlarının artması ve yabancıya gayrimenkul satışı ile sağlanan avantajlar nedeniyle yurt dışı gayrimenkul yatırımları artmaya devam ediyor. Bu kapsamda, özellikle son 2 yıldır yurt dışına yoğun talep olduğu ifade ediliyor.

Konut fiyatlarındaki yükseliş yatırımcıların yönünü değiştirdi! Parası olan yurt dışına gidiyor...

Yurt dışı inşaat firmalarının acenteleri, Türkiye'de gayrimenkul piyasasında yaşanan fiyat yükselişi ve durgunluğu fırsat bilerek parası olan yatırımcıları yurt dışına çekmeye başladı.

Yatırımcıların gözü yurt dışına çevrildi! Konut sektörü daralıyor mu?

Türkiye'de gayrimenkul sektöründe daralma yaşandığını belirten Masse Gayrimenkul Ofis Brokeri Seyhun Acar yatırımcıların gözünün yurt dışına çevrildiğini açıkladı.

İstanbul için dönüşüm önerisi: Fabrikalar şehrin dışına taşınsın, konut alanı yaratılsın!

İstoç İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Gayrimenkul Danışmanı Şenay Araç , kentin içinde kalan fabrika ve imalathanelerin dönüşüm açısından tehlike arz ettiğin belirterek, şehrin dışına taşınması konusunda öneride bulundu.

Doğrudan yatırım azaldı, Türk sermayesinin yurt dışına göçü hızlandı!

Bu yılın ilk beş ayında, yabancı doğrudan yatırım girişi 2,4 milyar dolar olarak gerçekleşti. Ancak aynı dönemde doğrudan yatırımlar için Türk sermayesinin ülke dışına çıkardığı döviz hacmi de bu düzeyde oldu.

Yurt dışı seyahatler yüzde 99 arttı! 2 milyonu aşkın insan yurt dışına çıktı!

Hem pandeminin etkisiyle ertelenen talepler hem de uzun bir süre sabit kalan kur seviyesi sebebiyle yurt dışı seyahatler geçen yılın ilk üç ayına göre yüzde 99 arttı. Bu kapsamda, yurt dışına çıkan vatandaş sayısı da 2 milyonu aştı.

AVMlerin şehir dışına taşınması Haberi

AVMlerin şehir dışına taşınması

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, AVM'lerin şehir dışına taşınması ile ilgili çalışmalara ilişkin soru önergesi hazırladı. Gürer sorularının Başbakan Yıldırım tarafından yanıtlandırılmasını talep etti. 

"Ülkemizde AVM kültürü ile çok şeyler değişti." diyen CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer "AVM'lerin ilçe ve il dışına çıkarılması adına yapılan bir çalışma var mıdır? AVM'ler şehir merkezlerinin dışına ne zaman çıkarılacaktır?" diye...