24 / 04 / 2024

avrasya tüneli sık sorulan sorular

avrasya tüneli sık sorulan sorular

Avrasya Tüneli'nde ilk geçişi bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendi makam aracıyla yapacak. Peki, tünel halka ne zaman açılacak? Avrasya Tüneli'nden hangi araçlar geçebilecek? İşte 25 soruda Avrasya Tüneli..

Avrasya Tüneli’nde tarihi rekor kırıldı. Tünelden az önce kaçıncı aracın geçtiği belli oldu!

Bundan 6 yıl önce açılan ve İstanbul’un Avrupa ile Anadolu yakasını deniz altından birbirine bağlayan Avrasya Tüneli ile ilgili tarihi bir an yaşandı. Bugün geçiş yaparken durdurulan bir araçla kutlama yapılarak büyük bir rekora imza atıldığı ortaya çıktı.

Avrasya Tüneli’nden 6 yılda kaç araç geçti? Herkesin merak ettiği o rakam açıklandı!

İstanbul’un Avrupa ve Asya yakalarını denizin altından birbirine bağlayan Avrasya Tüneli’nden 6 yılda geçen toplam araç sayısı açıklandı.

Avrasya Tüneli rekor kırdı! İşte günlük geçiş sayısı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 9 Kasım Çarşamba günü Avrasya Tüneli'nden 71 bin 110 aracın geçtiğini ve bunun yeni bir rekor olduğunu açıkladı.

ZIP ile Avrasya Tüneli’nden geçenler Trendyol cüzdan hediye çeki kazanıyor

Geçiş zamanı ve geçiş sıklığınıza göre kişiye özel indirimler, kampanyalar, çekilişler ve eğlenceli oyunlar sunan ödül programı ZIP ile Avrasya Tüneli’nden geçişleriniz hediyelere dönüşsün. Hemen Avrasya Tüneli’nin mobil uygulamasını indirin.

Avrasya Tüneli ve Marmaray gibi Kanal İstanbul da gereklidir!

Gazeteci Nagehan Alçı  "Avrasya Tüneli ve Marmaray gibi Kanal İstanbul da gereklidir" diyor. İşte Alçı'nın yazısı...

Beton yol tasarrufuyla her 4 yılda bir Avrasya Tüneli yapılır!

Beton yolların, petrolde yaşanan dışa bağımlılığı azaltıcı etki yaratacağı dile getiren TCMB CEO'su Ismail Bulut, asfalt yolların yıllık bakım masrafı yerine her 4 senede bir Avrasya Tüneli yatırım maliyeti kadar tasarruf yapmanın mümkün olduğunu belirtti.

Avrasya Tüneli için Tünel Hikayeleri yarışması!

İstanbul’da iki kıta arasındaki ulaşım süresini 5 dakikaya indiren ve Avrasya Tüneli İşletme İnşaat ve Yatırım A.Ş. tarafından yapılan Avrasya Tüneli için “Tünel Hikayeleri” adıyla bir yarışma düzenliyor.

Avrasya Tüneli'ne Kore'den Yılın Yapısı Ödülü!

İstanbul’da iki kıta arasındaki ulaşım süresini 5 dakikaya indiren Avrasya Tüneli uluslararası bir ödüle daha layık görüldü. Kore İnşaat Mühendisleri Derneği “Altın Kategori”de 2017 “Yılın Yapı Ödülü”nü Avrasya Tüneli’ne verdi.

3. Boğaz Köprüsü ve Avrasya Tüneli'ne ilişkin 9 soru mecliste!

3. Boğaz Köprüsü ve Avrasya Tüneli'nin maliyetine ve şirketlere verilen geçiş güvencesi mecliste konu oldu. CHP'li Mahmut Tanal konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Avrasya Tüneli'nin anlaşması hakkında soru önergesi hazırlandı!

CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, Avrasya Tüneli'nin yapım anlaşmasına ve günlük araç geçiş sayısına ilişkin yazılı soru önergesi hazırlayarak sorularını Başbakan Yıldırım'a iletti..

Avrasya Tüneli'nin tüm kısımları trafiğe açıldı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü, İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi Projesi kapsamında yapımı tamamlanan Avrasya Tüneli'nin tüm kısımlarının trafiğe açıldığını duyurdu.

Avcı Architects, Avrasya Tüneli Müzesi ile sergi algısını değiştiriyor!

Avcı Architects tarafından yapılan Avrasya Tüneli Müzesi, son teknoloji anlatım teknikleriyle sergi algısına yenilik getiriyor.

Avrasya Tüneli geçiş ücreti internetten ödenebilecek!

Avrasya Tüneli’ni kullanan sürücüler geçiş ücretini www.avrasyatuneli.com adresinden kolayca ödeyebilecek.

avrasya tüneli sık sorulan sorular Haberi

avrasya tüneli sık sorulan sorular

Avrasya Tüneli, "İki kıta arasındaki hızlı ve konforlu yolculuk için modern çözüm.", "Asya ve Avrupa'yı ilk kez deniz tabanı altından karayollarıyla bağlayan geleceğin projesi.", "Dünya başkenti İstanbul'u geleceğe taşıyacak ulaşım teknolojisi." olarak nitelendiriliyor.


Sona doğru yaklaşılan Avrasya Tüneli'nde ilk geçişi bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendi makam aracıyla yapacak. Peki, tünel halka ne zaman açılacak? Avrasya Tüneli'nden hangi araçlar geçebilecek? Ücretleri ne olacak, gibi tüm sorularınızın yanıtını sizler için derledik.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrasya Tüneli'nde ilk geçişi yaptı!


1. Avrasya Tüneli nedir?

Avrasya Tüneli, İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi Projesi'dir. Asya ve Avrupa ilk kez deniz tabanının altından karayolu tüneliyle birleşecek.


2. Avrasya Tüneli ne zaman başladı?

30 Haziran 2008 ihale tarihli Avrasya Tüneli'nin temeli 26 Şubat 2011 tarihinde atıldı.



3. Avrasya Tüneli'nin maliyeti nedir?

Avrasya Tüneli Projesi,...