26 / 04 / 2024

Avrasya Tüneli’nden 6 yılda kaç araç geçti? Herkesin merak ettiği o rakam açıklandı!

Avrasya Tüneli’nden 6 yılda kaç araç geçti? Herkesin merak ettiği o rakam açıklandı!

İstanbul’un Avrupa ve Asya yakalarını denizin altından birbirine bağlayan Avrasya Tüneli’nden 6 yılda geçen toplam araç sayısı açıklandı.



Hizmete açıldığı günden bu yana Avrasya Tüneli’nden geçen araç sayısı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından açıklandı.

Avrupa ve Asya’yı denizin altından karayolu ile birbirine bağlayan ve Türkiye’nin dışında dünyanın da  en önemli projelerden biri olan Avrasya Tüneli’nden ne kadar aracın geçtiği belli oldu.

 Avrasya Tüneli’nden 6 yılda kaç araç geçti? Herkesin merak ettiği o rakam açıklandı!

Söz konusu veriyi açıklayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 2016 yılında açılışı yapılan Avrasya Tüneli’nden bu zamana dek 97 milyon aracın geçiş yaptığını duyurdu.

Karaismailoğlu, dünyanın da sayılı projeleri arasında yer alan Avrasya Tüneli’nin İstanbul trafiğini oldukça rahatlattığını, otomobil dışında tüneli tercih eden 232 bin 452 motosikletin de buradan geçiş yaptığını söyledi.

Karaismalioğlu’nun açıklamasına göre, tünelden bu yılın geçiş rekoru 9 Kasım tarihinde kırıldı. Bu tarihte tünelden geçiş yapan araç sayısı 71 bin 110 ile senenin rekorunu kırdı.

2016 senesinin Aralık ayında resmi açılışı yapılan tünelden geçişin zaman ve yakıttan büyük tasarruf sağladığını vurgulayan Karaismailoğlu, tünel sayesinde zamandan 407, yakıttan 134,1, çevreden 12, diğer kalemlerden ise 212,1 milyon dolar olmak üzere toplamda 765,2 milyon tasarruf sağlandığını söyledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön