24 / 04 / 2024

Avro Bölgesi şubat ayı inşaat üretimi

Avro Bölgesi şubat ayı inşaat üretimi

İnşaat üretimi, Avro Bölgesi'nde Şubat ayında bir önceki aya kıyasla yüzde 3 arttı.

Deprem bölgesi olan 11 ilde konutlar ne zaman teslim edilecek? Milletvekilleri sordu, Bakan Özhaseki il il açıkladı!

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından, deprem bölgesindeki konut inşaatları ile ilgili yaşanan gelişmeler yakından takip ediliyor. Peki deprem bölgesi olan 11 ilde konutlar ne zaman teslim edilecek? İşte Meclis'ten o konuşmalar...

Euro Bölgesi'ndeki kredi talebinde sert düşüş!

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Banka Kredi Anketi'ne göre, Avro Bölgesi'nde hem firmalar hem de hanehalkının kredi talebi keskin bir biçimde azalış gösterirken, bankaların takipteki kredilere yönelik endişesi de artıyor.

Avro Bölgesi'nde konut fiyatları yüzde 0,9 düştü!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından açıklanan rakamlara göre, Avro Bölgesi'nde konut fiyatları 2023 yılının ilk çeyreğinde önceki çeyreğe kıyasla yüzde 0,9 oranında düşüş gösterdi.

Avro Bölgesi'nde üretici fiyatları Mayıs ayında geriledi!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından açıklanan rakamlara göre, Avro Bölgesi'nde Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), Mayıs ayında aylık bazda yüzde 1,9 azaldı.

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi Nisan ayında yüzde 0,4 azaldı!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ve Avro Bölgesi'nin nisan ayına ilişkin mevsimsellikten arındırılmış inşaat üretim verilerini yayımladı. Yayımlanan verilere göre, Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi, nisanda bir önceki aya göre yüzde 0,4 azaldı.

IMF'den Euro Bölgesi için belirsizlik uyarısı!

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva yaptığı açıklamada Avro Bölgesi'nde büyüme için aşağı yönlü, enflasyon için yukarı yönlü riskler olduğunu ve belirsizliğin yüksek seyrettiğini belirtti.

Avro Bölgesi'nde üretici fiyatları Nisan'da yüzde 2,3 yükseldi!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ve Avro Bölgesi'nin nisan ayı ÜFE verilerini tek tek yayımladı. Yayımlanan verilere göre, Avro Bölgesi'nde Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), nisanda yıllık bazda yüzde 1 yükseldi.

Avro Bölgesi'nde işsizlik Nisan ayında yüzde 6,5 seviyesine geriledi!

​​​​​​​Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından açıklanan rakamlara göre,  Avro Bölgesi'nde işsizlik, nisan ayında yüzde 6,5 seviyesine geriledi...

Avro Bölgesi'nde yıllık enflasyon yüzde 6,1 oldu!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Avro Bölgesi'nde Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), Mayıs ayında aylık bazda değişmezken, yıllık bazda yüzde 6,1 arttı.

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi Mart ayında yüzde 2,4 düştü!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından açıklanan rakamlara göre, Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi Mart ayında yüzde 2,4 düştü. Verilen detaylara göre, inşaat üretimi, Avusturya'da yüzde 10,9, Slovakya'da yüzde 10,3 ve Almanya'da yüzde 4,6 oranında geriledi.

Avro Bölgesi'nde enflasyon Nisan ayında yıllık bazda yüzde 7 oldu!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, Avro Bölgesi'nde enflasyon, Nisan ayında yıllık bazda yüzde 7 seviyesine çıktı.

Sert düşüş! Avro Bölgesi'nde sanayi üretimi 4,1 geriledi!

Avro Bölgesi'nde sanayi üretimi, mart ayında bir önceki aya göre yüzde 4,1 düşüş yaşadı.

Avro Bölgesi'nde yıllık enflasyon Nisan ayında yüzde 7'ye yükseldi!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından verilere göre, Avro Bölgesi'nde Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), Nisan ayında aylık yüzde 0,7 ve yıllık yüzde 7 arttı. İşte merakla beklenen o rakamlar...

Avro Bölgesi şubat ayı inşaat üretimi Haberi

Avro Bölgesi şubat ayı inşaat üretimi

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) verilerine göre, 19 üyeli Avro Bölgesi'nde mevsimsellikten arındırılmış inşaat üretimi, Şubat ayında Ocak ayına kıyasla yüzde 3 yükseldi. İnşaat üretimi, 2018 yılının Şubat ayına göre ise yüzde 5,2 arttı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, AB'de ise inşaat üretimi şubatta önceki aya göre yüzde 2,3, geçen senenin aynı dönemine göre de yüzde 4,9 arttı.

AB ülkeleri arasında Şubat ayında inşaat üretiminde önceki aya oranla en fazla artış yüzde 11,9 ile Slovenya'da, yüzde 9,8 ile Romanya'da ve yüzde 7 ile Polonya'da gerçekleşti. En fazla düşüş de yüzde 0,9 ile İspanya'da, yüzde 0,5 ile Çekya'da ve yüzde 0,3 ile Finlandiya'da...