29 / 03 / 2024

Avrupa Altair Teknoloji Konferansı

Avrupa Altair Teknoloji Konferansı

İstanbul Adalet Sarayı'nın çatısına elektrik üretimi yapabilmesi için kurulan rüzgâr türbini, sadece 28 projenin katılacağı Paris'teki Avrupa Altair Teknoloji Konferansı'na davet edildi

Togg, 2025'te Avrupa yollarına çıkacak!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin yerli ve tamamen elektrikli otomobil olan Togg'un 2025 senesinde Avrupa yollarında görüleceğini açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

AB, 6 dev teknoloji şirketine katı kurallar getiriyor!

Avrupa Birliği (AB), piyasadaki güçlerini sınırlandıracağı 6 büyük teknoloji şirketini belirledi. Alphabet, Amazon, Apple, ByteDance, Meta ve Microsoft'a sundukları 22 temel hizmetin yeni yasaya uyması için 6 ay süre verildi.

Xiaomi 13 Ultra ile sınırları zorlayan teknoloji Avrupa'ya geliyor!

Akıllı telefon devi Xiaomi, merakla beklenen yeni modeli Xiaomi 13 Ultra'yı Avrupa pazarında satışa çıkardı. Ultra yüksek performansı ve benzersiz özellikleriyle dikkat çeken cihazın Türkiye fiyatı da tahmin edildi. İşte Xiaomi 13 Ultra'nın muhteşem özellikleri ve Türkiye'deki tahmini satış fiyatı!

Türkiye beyaz eşya sektörü ihracatta Avrupa şampiyonu oldu!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yaptığı açıklamada Türkiye'nin beyaz eşya sektörünün geçen sene ihraç ettiği 26 milyon ürünle Avrupa'da birinci olduğunu belirtti.

ENKA, yazılım şirketiyle Avrupa'ya açılıyor!

Enka Şirketler Grubu'nun yazılım şirketi ENKA Systems, Avrupa'ya açılıyor. Şirket, dev şantiyeleri yöneten grupların yazılım ihtiyaçlarını karşılamak üzere geçen yıl kurulmuştu. ENKA Systems, dünya çapında yazılımlar üreten bir teknoloji şirketi olmayı hedefliyor.

Aydınlı Grup, En İyi Kurumsal Çözüm Ödülü'nü aldı!

Aydınlı Grup “Avrupa Perakende Teknoloji Ödülleri” (RETA) töreninde “En İyi Kurumsal Çözüm” alanında ödül aldı. Türk markası olan firma, aynı kategoride ödülü ikinci kez kazanan ilk marka oldu.

Avrupa Konutları Kale, Mitsubishi Electric asansörleri tercih etti!

Artaş İnşaat, Avrupa Konutları Kale’nin asansör sistemlerinde de teknoloji devi Mitsubishi Electric’i tercih etti.

İstanbul Adalet Sarayı'nın rüzgar türbini Avrupa'ya örnek olacak!

İstanbul Adalet Sarayı'nın çatısına elektrik üretimi yapabilmesi için kurulan rüzgâr türbini, sadece 28 projenin katılacağı Paris'teki Avrupa Altair Teknoloji Konferansı'na davet edildi.

Adalet Sarayı'na yapılacak rüzgar tribünü projesi ilgi odağı oldu!

İstanbul Adalet Sarayı'nın çatısına elektrik üretimi yapabilmesi için kurulan rüzgâr türbini, sadece 28 projenin katılacağı Paris'teki Avrupa Altair Teknoloji Konferansı'na davet edildi

Spark Teknoloji Emlak İnşaat Danışmanlık İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Spark Teknoloji Emlak İnşaat Danışmanlık İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Husseın Ghannam tarafından 26 Haziran 2015 tarihinde İstanbul Avrupa Yakası Küçükçekmece'de kuruldu.

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi dün açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın da ilk 5 merkezinden biri Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi, Sanayi Bakanı Fikri Işık tarafından 27 milyon lira yatırımla açıldı.

Teknosa, Hollanda'dan bir teknoloji zincirini almaya hazırlanıyor!

Teknosa Genel Müdürü Mehmet Necil Oyman, “Avrupa’daki fırsatları kokluyoruz. Özellikle Hollanda’dan bir teknoloji zincirini satın alabiliriz. HSBC ile anlaşma imzaladık. Onlar bizim adımıza görüşmeler yapıyor” dedi...

Gold Teknoloji Marketleri, Türkiye'deki 47'nci mağazasını Avcılar'da açtı!

Gold Teknoloji Marketleri’nin Türkiye genelindeki 47’nci, Avrupa Yakası’ndaki 5’inci mağazası Avcılar’da açıldı. Yüzde 88’e varan indirimlerle hizmete giren mağazayı ilk gün 18 bin kişi ziyaret etti

Avrupa Altair Teknoloji Konferansı Haberi

Avrupa Altair Teknoloji Konferansı

İstanbul Adalet Sarayı'nın çatısına elektrik üretimi amacıyla kurulan rüzgâr türbini, Paris'te gerçekleştirilecek Teknoloji Konferansı'na davet aldı. Konferansta projeyi tanıtacak olan İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Tosun, "Konferansa dünya çapında 28 proje davet edildi. Türkiye'den de güçlü rakiplerimiz vardı ama biz seçildik" dedi. 


'GÜÇLÜ RAKİPLER VARDI' 

SABAH'ın sorularını cevaplandıran projenin fikir babası ve koordinatörü Başsavcı Fehmi Tosun İstanbul Adalet Sarayı'nda Başsavcı Vekili olarak görev yaptığı sırada 2012'de adliyenin çatısının çok rüzgar aldığını fark ettiğini, aylık 500 bin lirayı bulan elektrik masrafını nasıl düşüreceklerini düşündükleri sırada yurtdışında gördüğü rüzgar türbinin adliye çatısına konulup konulamayacağını araştırmaya başladıklarını kaydetti. Bu fikri İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nden öğretim üyesi Ergün Bozdağ'la paylaştığını belirten Başsavcı Tosun, "Hocam ekibiyle birlikte geldi, ölçüm yaptılar ve burada rüzgar türbini...