19 / 04 / 2024

Avrupa konut fiyat endeksi

Avrupa konut fiyat endeksi

Konut fiyatları, yılın ilk çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre Avro Bölgesi'nde yüzde 4,5 ve Avrupa Birliği'nde (AB) yüzde 4,7 yükseliş kaydetti. 

Fitch Ratings'ten Avrupa konut piyasası açıklaması: Ilımlı fiyat artışı bekleniyor!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings yaptığı değerlendirmede Avrupa konut piyasalarının çoğunda 2024 yılında ılımlı bir fiyat artışının görülmesinin beklendiğini kaydetti.

Hedonik Konut Fiyat Endeksi Ocak ayında artış gösterdi!

Hedonik Konut Fiyat Endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre nominal olarak yüzde 10,12 oranında artarken, reel olarak ise yüzde 0,21 oranında azalış kaydetti.

Satılık konut fiyat endeksi Şubat'ta yüzde 0,85 arttı!

REIDIN tarafından hazırlanan, Türkiye genelinde 81 şehrin tamamını kapsayacak nitelikteki Türkiye Satılık Konut Fiyat Endeksi açıklandı.

REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi Şubat 2018!

GYODER, Türkiye İş Bankası desteği ile hazırlanan Yeni Konut Fiyat Endeksi'nin Şubat 2018 Raporu'nu açıkladı.

Nidapark Ayyıldız konut fiyat listesi!

Toplam 95 daireden meydana gelen Nidapark Ayyıldız konut fiyat listesi kapsamında fiyatlar 689 bin RL'den başlıyor ve 2 milyon 687 bin TL'ye kadar ulaşıyor...

Küresel konut fiyat artışında Türkiye 5’inci sırada!

2017’de küresel konut fiyat artışına göre Türkiye dünyada 5’inci sırada geliyor. Raporda, Türkiye’de fiyatların 1 yılda yüzde 11.2 arttığı görüldü.

Hedonik Konut Fiyat Endeksi Aralık ayında arttı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından Aralık 2017 dönemine ilişkin konut fiyat endeksi sonuçları açıklandı.

Satılık konut fiyat endeksi Ocak'ta yüzde 0,85 arttı!

REIDIN Emlak Endeks: 2. el konutlar fiyat endeksleri 2018 Ocak ayı sonuçları yayınlandı.  Türkiye Satılık Konut Fiyat Endeksi Ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 0.85 oranında arttı.

Yeni Konut Fiyat Endeksi Ocak'ta yüzde 0,22 arttı!

GYODER, Türkiye İş Bankası desteği ile hazırlanan Yeni Konut Fiyat Endeksi'nin Ocak 2018 Raporu'nu açıkladı.

Konut Fiyat Endeksi Kasım'da yüzde 11,33 yükseldi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, 2017 yılı Kasım ayı ’Konut Fiyat Endeksi’ verilerini açıkladı. Açıklanan verilere göre, Konut Fiyat Endeksi Kasım ayında yüzde 11,33 yükseldi.

Hedonik Konut Fiyat Endeksi Kasım 2017'de yüzde 0,48 arttı!

Hedonik Konut Fiyat Endeksi (HKFE), Kasım ayında Ekim ayına göre yüzde 0,48 artarak 213,49'a yükseldi.

Yeni Konut Fiyat Endeksi 2017 Aralık'ta yüzde 0,39 arttı!

REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi sonuçlarına göre Yeni Konut Fiyat Endeksi Aralık 2017'de yüzde 0,39  oranında arttı. 

İzmir konut fiyat artışında 1. sırada!

Merkez Bankası’nın konut fiyat endeksleri incelendiğinde konut fiyat artışında Türkiye’nin 3 bölge olarak farklılaştığını ortaya çıkıyor. 

Avrupa konut fiyat endeksi Haberi

Avrupa konut fiyat endeksi

Avrupa İstatistik Ofisi'nin (Eurostat) yayımladığı verilere göre, konut fiyat endeksiyle ölçülen konut fiyatları 2018’in ilk çeyreğinde 2017 yılının aynı dönemine kıyasla Avro Bölgesi’nde yüzde 4,5 artış gösterdi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre geçen yılın son çeyreği ile kıyaslandığında ise konut fiyatlarında yüzde 0,6 artış görüldü. Veriler, Avrupa Birliği’nde ise konut satışlarının bu yılın ilk çeyreğinde geçen yılın çeyreğine göre yüzde 4,7, bir önceki çeyreğe göre de yüzde 0,7 artış gösterdiğini ortaya koydu.

Verisi mevcut olan AB üyesi ülkeler arasında, yılın ilk üç aylık döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre konut fiyatlarında en fazla artış yüzde 13,7 ile Letonya’da kaydedildi. Ardından yüzde 13,4’le Slovenya, yüzde 12,3’le İrlanda ve yüzde 12,2 ile de Portekiz sıralanırken, bu dönemde konut fiyatlarında düşüş görülen...