28 / 03 / 2024

Avrupa Merkez Bankası yeni bina

Avrupa Merkez Bankası yeni bina

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Almanya'nın Frankfurt kentinde inşaası tamamlanan yeni gökdelenlerine taşındı. ECB'nin 2002 ortalarında yapımına başladığı yeni çift kuleleri, Frankfurt'un Ostend semtinde eski hal binasının yerine inşa edildi.

Avrupa Merkez Bankası’ndan “Faizler artmayacak” mesajı geldi!

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Konseyi Üyesi Galhau, şoklarla karşılaşmadığı sürece ECB'nin sıkılaşma sürecini tamamladığını ve yakın gelecekte faiz artırımına gerek olmadığını söyledi.

Küresel piyasalar Avrupa Merkez Bankası’nın faiz kararına kilitlendi!

Jeopolitik gelişmelere paralel olarak geçtiğimiz haftayı negatif tamamlayan küresel piyasalar, Avrupa Merkez Bankası’nın perşembe günü açıklanacak faiz kararını bekliyor.

Avrupa Merkez Bankası: ‘Enflasyon uzun süre yüksek kalacak!’

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde’den enflasyon konusunda tedirgin eden bir açıklama geldi. Lagarde, enflasyonun gerilemeyi sürdürdüğünü fakat halen çok uzun süre yüksek kalmasının beklendiğini belirtti.

Avrupa Merkez Bankası’nın gündeminde faiz indirimi yok!

Büyümenin 2024 yılında hız kazanacağını belirten Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, faiz oranlarını indirmenin gündemlerinde olmadığını söyledi.

Avrupa Merkez Bankası beklentilerin aksine sıkılaşmaya ara vermedi!

Piyasada bazı analistlerin sıkılaşmaya ara vereceği yönündeki tahminlerine rağmen Avrupa Merkez Bankası (ECB) enflasyonla mücadele etmek için Eylül toplantısını pas geçmedi. Banka sıkılaşma politikaları doğrultusunda birbirini izleyen 10. faiz artışını gerçekleştirdi.

Euroda yarın dananın kuyruğu kopacak! Avrupa Merkez Bankası'ndan açıklama geldi! 1 eurosu bile olanlar aman dikkat!

Avrupa Merkez Bankası (ECB) yarın önemli bir karar verecek. ECB, ilk kez faizleri sabit tutmak için yeterli neden olup olmadığına karar vermek için yarın toplanacak.

Avrupa Merkez Bankası'ndan sinyaller gelmeye başladı! Euronun kaderi şekilleniyor! 

Piyasaların gözü Avrupa Merkez Bankası faiz kararında. Avrupa Merkez Bankası'nın faiz kararı merak edilirken, bankadan sinyaller gelmeye başladı. Peki Avrupa Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Eylül ayı Avrupa Merkez Bankası faiz kararı ne olacak?

Avrupa Merkez Bankası'ndan büyük yenilik! Görenler hayrete düşecek! Kıyıda köşede 1 eurosu bile olanlar acil...

Avrupa Merkez Bankası yetkilileri 2025 yılında euro ile ilgili yeni bir yeniliğe imza atacaklarını açıkladı. Görenler hayrete düşecek.  Kıyıda köşede 1 eurosu bile olanlar acil...

Euro yatırımcıların gözü Avrupa Merkez Bankası'nda! Euro ne kadar? ECB faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Son dönemde Dolar ve Euro'da yaşanan değişimler sebebiyle milyonlarca kişi kuru yakından takip ediyor. Peki, 27 Temmuz 2023 euro ne kadar oldu? Gözler Avrupa Merkez Bankası (ECB) çevrildi.

Küresel piyasalar Avrupa Merkez Bankası'nın kararını bekliyor! Borsa, altın dolar ve endeksler yükselişte mi?

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın politika faizini beklentiler doğrultusunda 25 baz puan artırmasından sonra sınırlı da olsa pozitif bir seyir kaydederken, bugün dikkatler Avrupa Merkez Bankası'nın para politikası kararlarına odaklandı.

Avrupa Merkez Bankası faiz artırımlarında sona yaklaşmış olabilir!

Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB), merakla beklenen temmuz ayı toplantısında politika faizini 25 baz puan artırmasına kesin gözüyle bakılırken, bunun Banka'nın son faiz artırımı olabileceği şeklindeki öngörüler de güç kazandı.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde'den temmuz faiz kararı ile ilgili ilk açıklama! Euronun kaderi belli oldu!

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde'den temmuzdaki faiz kararı ile ilgili ilk açıklama geldi. Peki karar sonrası euro ne olacak? Euro yükselir mi, düşer mi? Euronun kaderi belli oldu.

Merkez Bankası'ndan dev adım! Bu kararla dünya bankaları arasına girdi!

Büyük merkez bankaları son 1 senedeki toplantılarının yüzde 86'sında faiz artırdı. ABD, Avrupa ve Kanada'nın da aralarında bulunduğu 10 büyük merkez bankasının son 1 senedeki 77 toplantısının 66'sından faiz artış kararı çıktı. TCMB de son toplantısında faiz yükselterek parasal sıkılaşmada diğer ülke

Avrupa Merkez Bankası yeni bina Haberi

Avrupa Merkez Bankası yeni bina

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Almanya'nın Frankfurt kentinde inşaası tamamlanan yeni gökdelenlerine taşındı. ECB'nin 2002 ortalarında yapımına başladığı yeni çift kuleleri, Frankfurt'un Ostend semtinde eski hal binasının yerine inşa edildi. ECB, 1.2 milyar dolara mal olan yeni tesislerinin yapımı için kendi fonlarını kullandı. Yeni kuleler, kentin siluetini tamamlayıcı bir özelliğe sahip. Yaklaşık bin 500 personele sahip banka, 3 farklı sitede faaliyet gösteriyordu. Ancak yeni inşa edilen gökdelenler, bankanın bütün çalışanlarını tek sitede bir araya getirdi. Bankalar şehri olarak bilinen Frankfurt kent, Almanya ve Avrupa çapında faaliyette bulunan finans şirketlerinin Avrupa merkezi olarak konumlanmış...