27 / 04 / 2024

avrupada işaat üretimi

avrupada işaat üretimi

Avrupa İstatistik Ofisi'nin (Eurostat) bugün açıkladığı verilere göre, 19 üyeli Avro Bölgesi’nde mevsimsellikten arındırılmış inşaat üretimi bu yılın ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 0,2, geçen yılın ağustos ayına kıyasla da yüzde 6 geriledi.

İnşaat malzemesi sanayi üretimi kasım ayında yüzde 8,4 oranında yükseldi!

Türkiye'nin inşaat malzemesi sanayi üretimi Kasım 2023 yılında, bir önceki yılın aynı ayına oranla yüzde 8,4 yükseliş gösterdiği açıklandı.

AB'de inşaat üretimi yüzde 1 düştü!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ve Avro Bölgesi'nin kasım ayına yönelik mevsimsellikten arındırılmış inşaat üretim verileri belli oldu. 

İnşaat malzemesi sanayi üretimi ekimde yüzde 8,7 arttı!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) raporuna göre İnşaat malzemesi sanayi üretimi ekimde yüzde 8,7 arttı.

Euro Bölgesi'nde inşaat üretimi artış gösterdi

Euro Bölgesi'nde inşaat üretimi, eylül ayında bir önceki aya oranla yüzde 0,4 yükseldi. Buna göre, Euro Bölgesi'nde inşaat üretimi, eylül ayında ağustos ayına oranla yüzde 0,4 artış gösterdiği açıklandı. İşte haberin ayrıntıları...

İnşaat malzemesi sanayi üretimi 2023'ün ilk yarısında yüzde 1,4 büyüdü!

İnşaat malzemesi sektörünün çatı kuruluşu Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, inşaat malzemesi sanayi üretimi 2023'ün ilk yarısında yüzde 1,4 büyüdü...

Bunu üreten yaşadı: Litresi 5 bin liraya satılıyor

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü tarafından ihaleye çıkarılan ve Köyceğiz Orman İşletme Müdürlüğü Beyobası İşletme Şefliği denetiminde üretimi başlayan sığla yağının 1 litresi ise 5 bin liradan alıcı buluyor. İşte detaylar...

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi Nisan ayında yüzde 0,4 azaldı!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ve Avro Bölgesi'nin nisan ayına ilişkin mevsimsellikten arındırılmış inşaat üretim verilerini yayımladı. Yayımlanan verilere göre, Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi, nisanda bir önceki aya göre yüzde 0,4 azaldı.

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi Mart ayında yüzde 2,4 düştü!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından açıklanan rakamlara göre, Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi Mart ayında yüzde 2,4 düştü. Verilen detaylara göre, inşaat üretimi, Avusturya'da yüzde 10,9, Slovakya'da yüzde 10,3 ve Almanya'da yüzde 4,6 oranında geriledi.

Euro Bölgesi'nde inşaat üretimi yüzde 3,9 artış gösterdi!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Euro Bölgesi'nde inşaat üretimi, Ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 3,9 yükseldi.

İnşaat malzemeleri sanayi üretimi yüzde 3,4 azaldı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, 2022 yılının ilk iki çeyreğinde yükseliş gösteren inşaat malzemeleri sanayi üretimi, temmuz, ağustos, Eylül'de üst üste düşerek 3. çeyreği yüzde 3,4’lük kayıpla tamamladı. 

Ev kiralarında flaş gelişme! Fahiş fiyat için kritik adım

Hükûmet fiyat artışındaki en büyük etken olan konut açığını kapatmak için yeni formül arıyor. Şehir merkezlerine yakın kamu arazilerinde konut üretimi gündeme geldi. TOKİ’nin kiralama amaçlı konut ve iş yeri üretimi yapması da tartışılan formüller arasında yer alıyor.

Euro Bölgesi'nde inşaat üretimi yüzde 1,1 geriledi!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Euro Bölgesi'nde inşaat üretimi, Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 1,1 gerileme gösterdi. İşte detaylar...

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi Şubat ayında yükseldi!

Resmi olarak açıklanan rakamlara göre, Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi Şubat ayında yükseldi. İşte merak edilen o rakamlar...

avrupada işaat üretimi Haberi

avrupada işaat üretimi

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi ağustos ayında aylık bazda yüzde 0,2, yıllık bazda ise yüzde 6 azaldı.


Avrupa İstatistik Ofisi'nin (Eurostat) bugün açıkladığı verilere göre, 19 üyeli Avro Bölgesi’nde mevsimsellikten arındırılmış inşaat üretimi bu yılın ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 0,2, geçen yılın ağustos ayına kıyasla da yüzde 6 geriledi. 


28 üyeden oluşan Avrupa Birliği’nde (AB) ise mevsimsellikten arındırılmış inşaat üretimi, söz konusu dönemde aylık bazda yüzde 1,2 ve yıllık bazda yüzde 5 geriledi.


Avro Bölgesi’nde ağustos ayında inşaat üretiminde aylık bazdaki azalış, yüzde 0,3 gerileyen "inşaat mühendisliği faaliyeti" ve yüzde 0,2 azalan "inşaat yapımı"ndan kaynaklandı.


AB'deki azalışı ise yüzde 1,9 gerileyen "inşaat mühendisliği" ve yüzde 1,1 azalan "inşaat yapımı" etkiledi.


-En fazla düşük aylık bazda Slovakya, yıllık bazda Slovenya'da görüldü

AB’ye üye ülkeler...