19 / 04 / 2024

Aya Yorgi edirnekapı

Aya Yorgi edirnekapı

İstanbul Edirnekapı’da bulunan ve yapımı 8-9. yüzyıla uzanan tarihi Rum Ortodoks kilisesi Aya Yorgi yarın açılacak. 

Aya Yorgi yarın açılıyor!

İstanbul Edirnekapı’da bulunan ve yapımı 8-9. yüzyıla uzanan tarihi Rum Ortodoks kilisesi Aya Yorgi yarın açılacak. 

Aya Yorgi Kilisesi Kültür Merkezi ve müze olacak!

Bilecik'in Osmaneli ilçesinde 1800'lü yılların sonunda yapılan, harabe durumdaki Aya Yorgi Kilisesi, restorasyonun ardından kültür merkezi ve müze olarak açılacak.

Bilecik'teki Aya Yorgi Kilisesi turizme kazandırılacak!

Bilecik'in Osmaneli ilçesinde 1800'lü yılların sonunda yapılan, bugün harabe durumdaki Aya Yorgi Kilisesi, restorasyonun ardından müze olarak hizmet verecek.

Mi’Marin Aya Yorgi projesi!

Suv Yapı imzasıyla hayata geçirilen Mi’Marin Aya Yorgi projesi 25 adet konuttan oluşuyor. Projede teslimlerin 2019 yılının yazında yapılması planlanıyor.

Suv Yapı'dan İzmir'e 2 yeni proje!

Suv Yapı İzmir'in Çeşme ilçesinde 2 yeni projeye başlayacak. Mi’Marin Aya Yorgi ve Mi’Marin Ovacık projelerinin 30 Haziran 2018'de teslim edilmesi planlanıyor.

Çeşme'ye Eğlence Adası geliyor!

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün projesi ile başta Aya Yorgi Koyu'ndaki işletmeler olmak üzere ilçedeki bar ve disko tarzı eğlence mekanları tek bir bölgede toplanacak. 2017'de faaliyete geçmesi beklenen Eğlence Adası'nda işletmelere müzik ve saat sınırı olmayacak.

Ali Ağaoğlu'nun şöförü kaza yaptı!

Ünlü işadamı Ali Ağaoğlu, Çeşme'de talihsiz bir olay yaşadı. Ağaoğlu'nun şoförü önceki gün işadamını Aya Yorgi Koyu'na bıraktı. Şoför dönüşte tek başına giderken virajı alamayıp kaza yaptı.

Tarihi Demirciler Çarşısı yıkılacak mı?

Aya Yorgi ve Aya Analipsiz Rum Ortodoks Kiliseleri ve Mektepleri Vakfı tarafından alınan ; Tarihi Bakırköy Demirciler ve Balıkçılar Çarşısı'nın yıktırılıp yerine otopark yapılması karan buruk bir şenlikle protesto edildi.

Hacettepe Koyu imara açılıyor!

Çeşme’de uzun zamandan beri Aya Yorgi Koyu’nun imara açılacağı söylentisi vardı. Binlerce imza bu koy için toplanırken, aslında hemen yanındaki koyun imara açılacağı ortaya çıktı.

Çeşme Aya Yorgi'de Koyuma Dokunma kampanyası başlatıldı!

İmar çalışması yapıldığını öğrendiklerini belirten Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamaları Birliği Başkanvekili Bülent Tercan, işletme sahipleriyle birlikte internet üzerinden "koyuma dokunma" kampanyası başlattıklarını bildirdi.

Çeşme'deki Aya Yorgi Koyu imara mı açıldı?

Türkiye’nin gözde tatil beldelerinden Çeşme’de ünlülerin uğrak noktası Aya Yorgi’de 100 dönümlük alanın imara açılacağı yönündeki iddialar, işletme sahiplerini ayağa kaldırdı. İşletmeciler, sosyal medya üzerinden ‘Koyuma Dokunma’ sloganıyla imza kampanyas

Alanya Aya Yorgi Kilisesi'nde restorasyon başladı!

Antalya’nın Alanya ilçesinde bulunan tarihi Aya Yorgi Kilisesi’nde restorasyon çalışmalarına başlandı. 873 yılında onarım gördüğü yazan kilisenin 142 yıl sonra ilk kez onarım gördüğü belirtildi.

Yayla Enerji'nin Aya Yorgi Koyu'ndan aldığı arsa turistik tesis alanı imarlı!

Yayla Enerji üretim Turizm ve İnşaat Ticaret A.Ş., Çeşme Aya Yorgi Koyu'ndan 7,2 milyon TL bedelle aldığı arsanın Turistik Tesis Alanı (TTA) imarlı olduğunu bildirdi...

Aya Yorgi edirnekapı Haberi

Aya Yorgi edirnekapı

İstanbul Edirnekapı’da bulunan ve yapımı 8-9. yüzyıla uzanan tarihi Rum Ortodoks kilisesi Aya Yorgi yarın açılacak. Rum Ortodoks kilisesi Aya Yorgi,  4 milyon TL harcanarak 3 yılda restore edildi. 

Gazete Habertürk'ten Nihat Uludağ'ın haberine göre; bugünkü binası 1834-1836 arasında yapılan kilisenin tarihini anlatan 2 kitabe, duvar dibinde toprağa gömülmüş olarak bulundu.


Restorasyon çalışmaları, İstanbul 1. Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından, gayrimüslim ibadethanelerinin restorasyonu projesi kapsamında 2014’te başlatıldı. “Bir sur, bir cami ve bir kilise” projesiyle ilgili bilgi veren İstanbul 1. Vakıflar Bölge Müdürü Mürsel Sarı, restorasyonun aslına uygun yapıldığını, birçok eserin en ince ayrıntısına kadar onarıldığını...